Ugen der gik (uge 8)

Sæsonens niende debutant
Med sit indhop i Madrid blev Jonas Wind sæsonens niende debutant. De tidligere debutanter er Michael Lüftner, Pieros Sotiriou, Nicolaj Thomsen, Denis Vavro, Carlos Zeca, Martin Pusic, Robert Skov og Viktor Fischer.

OB-stime og "snitquiz"...
Søndagens 1-0-sejr over OB var vores første 1-0-sejr denne sæson. Den betød også, at det nu er 15 år siden, vi har tabt til en hjemmekamp til dem i Superligaen. Og den forrige var i 1997...

Ind imellem vandt vi bl.a. 1-0 i efteråret 2000, hvor Ståle scorede sit første FCK-mål i PARKEN!

Ståle jubler efter sit første FCK-mål i PARKEN

By the way - gæt hvilket af de nuværende Superliga-hold, vi har det laveste pointgennemsnit mod på hjemmebane! (Opgjort hvor alle sejre tæller tre point, selv om de i et par sæsoner kun gav to)?

Svaret finder du til sidst i "Ugen der gik!" (med tak til Nipserstat.dk).

Eks-FCK'ere

Aki Hyryläinen og hans familie var på besøg i København i ugen der gik.

Aki Hyryläinen og familien på besøg i København

Aki, der fylder 50 om et par måneder, indledte som 5-årig sin karriere i HJK Helsinki. Han debuterede i 1989 og skiftede i 1993 til Eendracht Aalst i den belgiske 2. division, men vendte året efter tilbage til HJK, inden han i 1997 skiftede til FCK.

Fra 1997 til og med foråret 1998 nåede han 18 kampe for Byens Hold, inden han i slutningen af foråret blev udlejet til Viborg. I efteråret 1998 blev han resten af sæsonen udlejet til Fremad Amager, og herefter vendte han i 1999 tilbage til Finland. Her spillede han for FC Jokerit, inden han i 2001 stoppede sin aktive karriere og fortsatte som assistenttræner i klubben. En kort periode i 2007 var han cheftræner i HJK, og han sad i mange år også i klubbens bestyrelse. I dag træner han klubbens U15-hold.

Han færdiggjorde i 2005 en Master of Arts (i finsk og nordisk historie) på Helsinki Universitet og har gjort karriere inden for rekrutteringsbranchen i konsulentfirmaet Mercuri Urval, først som Senior Consultant og siden 2012 som Vice President.

Fanklubben fik engang dette søde takkekort fra Aki og fruen

Tillykke til Rúrik Gíslason, der fyldte 30 i går, hvor hans to tidligere klubber tilfældigvis tørnede sammen i Telia Parken. Rúrik skiftede i 2015 fra FCK til FC Nürnberg, men skiftede her i vinterpausen til SV Sandhausen, som p.t. ligger nr. 6 i 2. Bundesliga. Rúrik "varmede op" til fødselsdagen med et gult kort i lørdagens 1-2-nederlag ude mod Union Berlin, hvor Jakob Busk har mistet sin plads efter nytår og p.t. sidder på bænken.

Rúrik påpeger "noget" over for Kenn Hansen i en udekamp i Aalborg i marts 2014

U19
Holdet fik en trist åbning på forårssæsonen i ugen der gik. Tirsdag blev det en ærgerlig pokalexit på en mere end råkold Right To Dream Park i Farum, hvor hjemmeholdet scorede kampens enlige mål fem minutter før tid, da vi var en mand i undertal (gult kort i pokalen udløser 10 minutters tidsstraf) . Især før pausen havde de unge løver haft masser af muligheder for at bringe sig foran, bl.a. med et stolpeskud fra U17-angriberen Mohamed Daramy.

Søndag tog man hul på U19-ligaen med en hjemmekamp mod Brøndby, men trods en tidlig føring ved Andreas Kirkeby endte det med et 1-4-nederlag, som dermed overtog 2. pladsen i ligaen. På lørdag kl. 13 venter en ny hjemmekamp mod Randers Freja.

U17
Lørdag lagde holdet godt fra land i U17-ligaen på Frederiksberg Idrætspark ved at vende 0-1 ved pausen til 2-1-sejr over Brøndby. Begge mål blev scoret af den nye islandske offensivspiller, Kristall Ingason, og der var også debut til den tidligere Brøndby-keeper Simon Rossil, der også står for det danske U17-landsholdet. U17 er på en delt 2. plads i ligaen, tre point efter topholdet AGF.

U17 tager også imod Randers Freja på lørdag, og det er kl. 15.30.

Sagt og skrevet om FCK

Atlético-målscorer Kevin Gamerio til klubbens hjemmeside:
"Vi gjorde det nødvendige, og det vigtigste er, at vi er videre til næste runde. Jeg står selv med en god følelse! Det giver selvtillid, hver gang du scorer. Jeg scorede med venstre, og det har jeg ikke gjort så meget, og det er godt for min selvtillid."

OB-træner Kent Nielsen til ob.dk:
"Det var generelt en chancefattig kamp, hvor vi gør mange ting rigtigt. Især defensivt spiller vi godt, og man kan ikke påstå, at FCK ligefrem vader i chancer. Desværre manglede vi den sidste dygtighed på den sidste tredjedel af banen, hvor vi ikke var gode nok til at se de muligheder, der bød sig."

Snit-quiz-svaret

Det er såmænd OB, som vi har det laveste pointsnit mod i Superliga-hjemmekampe! Lidt overraskende med tanke på, at vi som nævnt ikke har tabt til dem i 15 år i Telia Parken... men de mange uafgjorte gennem årene trækker ned i pointgennemsnittet.

Her kan du se listen over vores hjemmekamp-statistik mod de nuværende Superliga-hold - FC Helsingør kommer først på listen om to uger, når vi har mødt dem mandag den 12. marts!