FCK-flag

Ugen der gik (uge 6)

FCK med i nyt DBU Topcenter på Frederiksberg
FCK skal stå for den daglige drift af et DBU Topcenter på Frederiksberg, som vi etablerer sammen med B.93 og Hvidovre IF og en række forskellige partnerklubber.

DBU har en række Topcentre rundt om i landet, som skal optimere talentudviklingen for U10-U12, dvs i første omgang årgang 2006, 2007 og 2008. FCK er i forvejen med i Topcentre på Amager, Gentofte og Hørsholm, og i alt træner vi med over 200 spillere hver uge fordelt på de fire centre.

Topcentrene er et 3-årigt projekt, hvor udvalgte klubber tilbyder ekstra træning til spillere med særlige forudsætninger. Det betyder bl.a., at klubbernes største talenter kan få mere kvalificeret træning i nærområderne uden at skulle skifte klub i en tidlig alder.

>> Læs mere om Topcentrene på dbu.dk
 

Rygnumerologi
I ugen der gik overtog Jonas Wind rygnummer 23 efter Martin Pusic og bliver dermed den 8. spiller gennem årene, der har haft dette nummer:

Efterår 17 Martin Pusic
2016-17 Andrija Pavlovic
2013-15 Marvin Pourié
2010-13 Søren Frederiksen
2004-08 William Kvist
2000-03 Mads Kjøller Westh
1996-99 Kim Madsen

William Kvist
William med #23 holder boldene i luften på La Manga i februar 2006


Én ulykke kommer sjældent alene...  
Forrige weekend var norske Martin Myklebust og kammeraten Mathias Nilsen taget en tur til København for at opleve pokalderbyet, men det endte med en tragikomisk dobbeltulykke - for nu at citere Martin selv. (Trippelulykke, hvis man tæller resultatet af kampen med!)

"Lørdag skulle jeg bare krydse gaden for at nå en bus, men trådte forkert på fortovskanten og brækkede højre ankel," indleder Martin sin ulykkeshistorie til norske medier. Han hinkede dog op i bussen med en fod, der hurtigt hævede så meget, at han ikke kunne få skoen af. 

"Jeg ville ikke spilde tiden med at tage på sygehus, så jeg hinkede rundt i byen hele dagen med ondt i foden," fortæller han. Og søndag skulle han jo i Telia Parken:

"Det gjorde forfærdelig ondt, men jeg ville ikke skuffe min kammerat. Jeg hinkede ned fra 8. sal, hen til bussen og op på tribunen. Jeg hinkede 60 skridt på hver etape og brugte vel 30-40 minutter," fortæller han.

Som om det ikke var nok, måtte han hinke skuffet fra stadion efter at have set sine favoritter tabe derbyet - men det var ikke slut med ulykkerne:

"Vi tog en taxi til bus-terminalen, så vi havde god tid til at slappe af i et kulturhus. Men på vej ud snublede jeg i et krøllet tæppe, og så hørte jeg et knæk i venstre fod!"

I over seks timer sad han i bussen med store smerter i benene, men ved hjemkomsten røg han direkte på hospitalet og blev opereret. Den præcise diagnose lød på et brud i højre ankel og et brud på venstre fod!

"Det er sådan noget, der kan ske, men jeg har nok været maksimalt uheldig," konstaterer den 18-årige Martin Myklebust, der til daglig er højre back for Råde IL (mellem Sarpsborg og Moss i det sydøstlige Norge) - og han lover holdkammeraterne at komme stærkt tilbage om nogle måneder!

Vi ønsker god bedring - og så håber vi, at Martin tør vove sig til København igen en anden god gang!

(Kilder: nrk.no og Fredriksstad Blad)

 

Eks-FCK'ere

Sidste weekend fik Victor Jensen for første gang chancen på Ajax' andethold, Jong Ajax, som spiller i den næstbedste liga i Holland. Han kvitterede for tilliden ved at score til 2-0, efter han var blevet indskiftet i 2. halvleg. Han har i øvrigt forlænget sin kontrakt med den hollandske storklub indtil 2023.

Casper Højer er med øjeblikkelig virkning skiftet fra Lyngby til AGF i stedet for først til sommer.

Pape Pate Diouf (31) var sidste år på kontrakt i Odd, men fik den ikke forlænget. Nu er han i stedet tilbage i Aalesund, hvor han i første omgang er taget med på træningslejr i Spanien i håb om at tilspille sig en kontrakt i klubben, som næsten er naboer til Molde, hvor senegaleseren har spillet i flere omgange siden han kom til Europa første gang i 2006.

Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK
Pape header 1-0 ind mod HB Køge i august 2011, hvor vi vandt 4-2


Sagt og skrevet om FCK

Randers FC's Nicolai Poulsen til bold.dk
"Resultatet lyver sjældent, men jeg synes i hvert fald, at vi skulle have været foran. 5-1 er lige i overkanten, og jeg synes, at vi fortjente en lidt bedre skæbne, men sådan er det at komme i Parken. Vi ved, hvor skarpe de er, og når vi ikke selv får puttet den første i kassen, bliver det svært at få point."

 

Tillykke, Kim

A propos nr. 23 - så fylder vores tidligere centerforsvarer Kim Madsen 40 år i morgen, tirsdag. Han er noteret for 95 kampe i FCK-trøjen fra 1996-2002, hvor han fortsatte karrieren i Wolfsburg. Kim arbejder i dag som client manager på TV2 Lorry. Tillykke med dagen! 

Kim Madsen