Ugen der gik (uge 4)

Fra Silkeborg til Skotland
Købet af Robert Skov i Silkeborg var ikke første gang, vi hentede en spiller i "Søhøjlandet". Senest var Martin Pourié i 2013 - og i ugen der gik skiftede han i øvrigt fra Randers FC til Karlsruher SC.

Tidligere hentede vi Thomas Røll i sommeren 2001 og Bora Zivkovic i vinteren 2002. Desuden hentede vi i 2001 målmanden John Rydahl Olsen, som dog aldrig nåede vores førstehold.

Danny Amankwaa er heller ikke den første FCK'er, der skifter til skotsk fodbold. Men det er ved at være længe siden sidst. Den første var den finske keeper Antti Niemi, der i sommeren 1997 skiftede til Rangers FC. To år senere skiftede Thomas Gill til Ayr United, efter at han havde fået ophævet sin kontrakt i København.

Thomas Røll
Rølls første kamp i PARKEN var en træningskamp mod Rangers FC i juli 2001

 

Nyt træningstøj
Når spillerne kommer hjem fra Dubai, kan de trække i nyt træningstøj fra adidas. Hidtil har man trænet i sorte træningstrøjer, men nu skifter man til blåt - og trænerne går fra rødt til gråt.



Nyt om eks-FCK'ere

Mustafa "Mos" Abdellaoue (29) rykkede sidste år ud af Eliteserien med Aalesund og har nu skrevet en 4-årig kontrakt med Strømsgodset.

Casper Højer (23) skifter til AGF til sommer, når hans kontrakt med Lyngby udløber. Han er fra samme U19-årgang som bl.a. Danny Amankwaa, men blev allerede i sommeren 2013 udlejet til Brønshøj, som senere skrev en fast kontrakt med ham.

 

U19
Holdet har ikke spillet træningskampe, mens "et halvt hold" har været med i Dubai (Racic, Vesterlund, Hjulmand, Bellman og Wind). Den næste testkamp er på fredag kl. 15 på udebane med Nykøbing FC's 1. divisionshold.

Henrik Bellman, Luka Racic og Jonas Wind i en træningsøvelse i Dubai


Sagt og skrevet om FCK

Anton Zabolotnyi, Zenit-debutant og målscorer til zenit.ru:
"Jeg synes, vi havde nogle gode aktioner i dag. I nogle situationer manglede vi noget friskhed i benene, men vi kompenserede med at stå defensivt og spille på kontra i 1. halvleg. Og vi holdt godt i bolden og skabte kontrachancer. Træneren (Mancini, red.) gav os en masse instruktioner, og jeg synes vi fulgte dem fint."

 

FCK-nostalgi

Denne flotte fyr fylder 50 på torsdag - tillykke, Ulle!