Pieros fejrer sit 4-0-mål

Møder vi et kommende Superligahold?

På torsdag kl. 13 møder vi Vejle BK i Telia Parken, hvor der er gratis adgang via Imerco-tribunens indgang A2/A3.

Denne gang er det en træningskamp, men hvis Vejle kan fortsætte det gode spil fra efteråret, kunne et opgør mellem F.C. København og Vejle BK meget vel have status af "Superliga" efter sommerferien.

Vejle BK topper 1. division
Efter 19 af 33 kampe i 1. division har Vejle BK hevet 11 sejre i land, spillet fem kampe uafgjort og blot tabt tre gange.

Dermed har de 38 point, hvilket er tre point mere end Thisted FC, og seks point mere end Vendsyssel FF. På de efterfølgende pladsen kommer Esbjerg fB (31 point), HB Køge (30 point) og FC Fredericia (29 point).

Lykkes det for Vejle at holde fast i 1. pladsen, rykker de direkte op i Alka Superligaen, mens en placering som nummer to eller tre giver to kvalifikationskampe om en plads i landets bedste fodboldrække.

Vejle BK har scoret 32 mål i de 19 kampe, og fire mand har stået for 25 af målene. Farligst har Dominic Vinicius været med ni træffere, og derudover har Allan Sousa scoret seks mål, mens Imed Louati og Rasmus Lauritsen begge har nettet fem gange.

Vores kampe mod Vejle BK

  Kampe V U T Målscore
Ialt 27 17 4 6 58-25
Hjemme 15 10 4 3 34-14
Ude 12 7 4 3 24-11

De første 24 kampe var Superligaopgør, mens de seneste tre var træningskampe, som vi alle vandt forholdsvis stort med 3-0, 5-0 og 3-1.

Jubel efter en scoring i vores 4-1-sejr i PARKEN i april 1998


>> Se flere nostalgiske billeder fra kampen i 1998 her


Spillertruppen i Vejle BK
En af de efterårets store Vejle-profiler var klubbens aktuelle topscorer Dominic Vinicius. Han kommer dog ikke på måltavlen her i foråret, for Vejle har netop solgt Dominic Vinicius til kinesiske Beijing Enterprises Group Football Club.

Udover Vinicius har Vejle solgt Oliver Drost til AC Horsens samt svenske Victor Wernersson til IFK Göteborg, og indtil videre har de kun købt midtbanespilleren Tobias Mølgaard hos konkurrenterne fra Thisted FC.

Vejle trænes af italieneren Adolfo Sormani, og han har med en meget international spillertrup at gøre. Lige nu kun man fx finde spillere fra Danmark, Færøerne, Kina, Bosnien & Hercegovina, Brasilien, Tunesien, Albanien, og Elfenbenskysten i truppen.

De bærende Vejle-spillere har i denne sæson været den slovakiske keeper Pavol Bajza, mens det i defensiven har været Viljormur Davidsen, Mads Greve og Rasmus Lauritsen, der har trukket det tunge læs.

På midtbanen har albanske Ylber Ramadani og den tidligere OB’er Jacob Schoop med en enkelt kamps undtagelse været i træner Sormanis start-11’er hver gang.

Kampens dommer
Torsdagens dommer er Yasin Seker, som har været dommer siden 2007 og har dømt i 2. division siden foråret 2014. De to linjedommere er Andreas Barnewitz og Christian Nørgård Wilhelmsen.
 

Jimmy Nielsen bokser væk i duel med Jesper Grønkjær
Sidst vi mødte Vejle i Superligaen var i april 2009 - her bokser VB-keeper Jimmy Nielsen væk for næsen af Grønkjær