Ståle Solbakken

Ståle: Ikke samme hold torsdag og søndag

I det første opgør mod FC Zlin nede i Olomouc lod Ståle og trænerteamet flere af profilerne blive hjemme i København, bl.a. Zeca, Verbic og Boilesen, og andre faste startere fik ingen eller begrænset spilletid dernede. 

"Dem vi sparede havde ikke gjort det bedre end de andre i den kamp. Vi tog en række nødvendige hensyn til spillere, der af forskellige årsager havde behov for en lille pause, for vi har en stor belastning på få spillere og er hårdt ramt på visse positioner. Men nu er der kun fem Superliga- og tre europæiske kampe tilbage inden vinterferien, og nogle af dem der blev sparet sidst, vil helt sikkert spille i morgen," sagde Ståle på aftenens pressemøde.

I al respekt for at den næste kamp altid er den vigtigste, så ved alle, at der venter et meget vigtigt Derby allerede på søndag kl. 12, og trænerteamet har selvfølgelig talt timerne mellem de to kampe:

"Det er vist den korteste restitutionstid, vi nogensinde har haft, men vi har vidst det længe og må bare tage udfordringen i strakt arm. Vi stoler på vores spillere, men selvfølgelig bliver det ikke samme hold torsdag og søndag. Men det havde det heller ikke været, hvis derbyet havde ligget mandag kl. 19," fastslog Ståle.

En tjekkisk journalist mindede Ståle om at løverne ikke har den bedste statistik på hjemmebane mod tjekkiske hold:

"Det ved jeg ikke rigtig, jeg kan selvfølgelig godt huske, at vi tabte til Jablonec, men jeg husker jeg nu også, at vi har slået Sparta Prag i min tid. Men hvis statistikken er dårlig, må vi jo forbedre den i morgen," smilede han.

Et "faktatjek" viser, at vi også tabte hjemme til Viktoria Plzen i 2011 med Roland Nilsson som træner, og ellers skal man tilbage til 2-2 hjemme mod Hradec Kralove i Michael Schäfers trænerperiode 1995-96. Og et TOTO-nederlag på 1-3 hjemme til Sigma Olomouc i sommeren 1992. Det holder næppe Ståle søvnløs i nat...

Peter Ankersen, som var knap to år dengang i 1992, er helt overbevist om, at vi nok skal klare paragrafferne i de tre sidste kampe:

"Planen holder foreløbig, og jeg tror helt sikkert vi går videre. Vi har holdet til det og er gruppens favoritter sammen med Lokomotiv Moskva, og det skal vi også kunne se på kampen i morgen, hvor vi skal være dem overlegne og trykke på fra start."

Du får syn for sagen torsdag aften kl. 19 og de følgende timer, når Nikola Dabanović fra Montenegro har fløjtet kampen i gang.