Ståle Solbakken

En hel uge på træningsbanen

Spillertruppen har for første gang i lang tid været samlet en hel uge på træningsbanen. Der har hverken været midtugekampe eller spillere afsted med landshold, så trænerstaben har haft alle til rådighed.

"Det har været fint, og vi har fået trænet det vi ville, og det får vi også de næste dage. Det betyder blandt andet også, at nogle af de spillere, der har været meget hårdt belastet, har kunnet få lidt overskud tilbage," sagde Ståle inden fredagens træning, der var flyttet til eftermiddagen, fordi mange skulle en tur forbi den russiske ambassade om formiddagen for at få visum til udekampen i Moskva om en måneds tid.

"Vi havde også godt udbytte af det “Zlin-trick” vi brugte sidste uge, hvor vi sparede nogle af de mest belastede spillere, der herefter spillede en vældig god kamp mod AGF. På grund af alle vores skader har vi over tid ikke kunnet rotere så meget som vi gerne ville, og det straffer sig af og til. For eksempel Verbic, som efter at have spillet nærmest rub og stub, kom lidt ned i en bølgedal inden den uge, hvor han blev sparet," sagde Ståle.

"Vi skal også huske, at vi først for nylig har fået Ankersen og Falk tilbage, og det er først nu de sidste par uger, at de er tilbage på deres niveau. Men sådan er det, når du har været ude i 5 måneder. Så tager det tid, men nu ser vi også effekten af at have dem helt tilbage," sluttede Ståle.

Næste gang effekten skal vises sig i kamp bliver på søndag kl. 16, når vi besøger Horsens.

Bemærk i øvrigt at lørdagstræningen først er kl. 15 og ikke som normalt kl. 10.30. Det skyldes dog ikke Moskva-rejsen, men at truppen umiddelbart efter kører til Jylland og overnatter for at forberede sig optimalt til Horsens-kampen.