Kampreferat: Top underholdning med syv mål og flot spil

Forandringens vinde
Forandringens vinde havde blæst hen over Hovedstadens helte i landskamppausen! Nyt assistenttræner-team i form af Johan Lange og Mikael Antonsson, og tre nye spillere i truppen, hvoraf to fik debut fra start.

Vavro og Zeca havde hverken spillet trænings- eller reserveholdskampe, men kun trænet med siden i torsdags, og det hører til undtagelserne, at man får debut så hurtigt. Og da vi samtidig stillede op uden nordiske spillere i centerforsvaret, var der tale om en regulær klubrekord – det er aldrig slet før i klubbens 25-årige historie.

Læg dertil, at Thomsen igen måtte vikariere på højre back, og at Boilesen startede på venstre back for første gang siden Superliga-premieren mod AaB, og at Falk startede inde for første gang i år. Så har man forklaringen på de mange øjne, der blev spærret op blandt fans og presse, da startopstillingen blev offentliggjort.

Midtjydernes så mere genkendelig ud, indtil det viste sig, at de havde skiftet fra den sædvanlige 4-1-4-1 til 3-4-3, og efter et kvarters spil så det ud til at være et større problem, end hjemmeholdets ændringer. Da stod det nemlig 2-0!

2-0 efter et kvarter!
Pieros lagde ud med en vidunderlig scoring i det 8. minut, da han elegant tæmmede og løftede en lang Kvist-fremlægning over hovedet på Korcsmár, inden han resolut firsttimede kuglen fladt ind i det lange hjørne.

Men bag opspillet lå en af mange bolderobringer fra Carlos Zeca, der fik en fantastisk debut og fuldt fortjent fik 80 % af stemmerne i Carlsbergs Man of the Match.

Men også Denis Vavro viste lige fra starten, at han ikke bare er et ungt talent, der har fremtiden foran sig. Det er han også, men han var i høj grad til stede fra første fløjt, hvor han dirigerede, kommunikerede, gjorde sig spilbar og spillede med autoritet og overblik som en garvet rotte med 200 klubkampe på bagen.

Denis Vavro
Denis Vavro i sin debut

En svale gør ingen sommer, men de to debutanter fik mange plusser i bogen hos de næsten 20.000 tilskuere, der havde fundet vej til Telia Parken denne dejlige sensommerdag.

Og da Verbic øgede til 2-0 efter et kvarter, sad man næsten og kneb sig i armen! Thomsen spillede Falk midt på FCM’s banehalvdel, og med køligt overblik ventede han til det hele rigtige øjeblik, inden han spillede den fremstormende wing-kollega Verbic fri i feltet. Rasmus Nissen kom for sent og lavede nok straffe på Verbics venstre fod, men samtidig sendte højre-foden bolden i netmaskerne!

Efter 25 minutter var Verbic centimeter fra 3-0, da han strøg forbi 3-4 mand og afsluttede med et lob forbi mål, hvor han måske skulle have lagt den på tværs til den helt fri Falk.

2-2 i løbet af fire minutter
På det tidspunkt havde midtjyderne stort set intet vist i offensiven, men, men, men… fire minutter efter stod det altså 2-2. Først snittede Sørloth et indlæg fra højre videre i feltet, så Novak nærmest løb ind i bolden og stødte den ind ved fjerneste stolpe – og et par minutter efter tabte Robin et ufarligt hovedstød fra Wikheim, så Rasmus Nissen enkelt kunne prikke udligningen ind.

Dumme og ærgerlige mål? Ja, det er det ofte, når modstanderen scorer… Det betød i hvert fald, at vi lige mistede fodfæste for en stund, men små ti minutter før pausen var det centimeter fra, at Verbic styrede en Pavlovic-afslutning i mål, men den strøg tæt forbi den ene stolpe – på den forkerte side, altså…. Og igen blev chancen i øvrigt skabt efter et par stærke generobringer af Zeca på midten af banen.

Carlos Zeca
Zeca fik ca. 80 % af stemmerne som Man of the Match

Taktisk ændring i 2. halvleg
Ståle og trænerteamet benyttede pausen til at sende Bengtsson ind for Falk for at gå over til 3-4-3 med Vavro, Lüftner og Boilesen i bagkæden, og Verbic op som venstre angriber med Pavlovic midten og Pieros til højre.

Det gav lidt afstemningsproblemer i højre side af forsvaret, hvor midtjyderne et par gange kom lidt for nemt igennem, men de kom ikke til afslutning, og snart fik Vavro og Thomsen løst problemet og lukket af derude. Hvilket også er en kvalitet for en nykomponeret bagkæde.

De kom dog til en enkelt stor chance kort før der var spillet en time, da Jakob Poulsen fandt Sørloth tæt under mål, men nordmanden headede lige over. Ellers var det hjemmeholdet, der havde bedst fat i spillet efter pausen, og belønningen kom efter præcis en times spil.

Verbic og Zeca sendte løverne på vinderkurs
Drachmann – der var sluppet billigt fra en del frispark på Zeca – nedlagde Pavlovic nogle meter uden for eget felt. Verbic gik til dødbolden, og skruede den smukt ind tæt op ad den ene stolpe!

Bare tre minutter efter, hvor Thomsen havde tilkæmpet sig hjørne, blev det 4-2. Bengtssons hjørne blev snittet videre til bageste stolpe, hvor Vavro kraftfuldt pandede den mod mål, og på vejen styrede Zeca kvikt kuglen i kassen med hovedet. Det kan godt være, han sjældent scorede i Panathinaikos, men forleden scorede han for Grækenland, og nu også her i sin debut…

Vi holdt stand!
Tyve minutter før tid fik Bengtsson en pænt stor kontrachance, men endte med at sende bolden i sidenettet, og siden trak vi også en del tilbage, mens midtjyderne satsede mere og mere offensivt og bl.a. smed den lange Onuachu ind for at lave ravage.

Det lykkedes også, da han nærmest savede Robin over i en luftduel, der sært nok ikke kostede ham et gult kort… dem fik vi selv fem af i en kamp, hvor vi begik otte frispark, men lad nu det ligge. Et af dem koster i øvrigt William en spilledags karantæne næste søndag i Helsingør.

Bortset fra et godt, dykkende langskud fra WIkheim, der endte i nettaget, hang en reducering ikke lige i luften. Men et minut før ordinær spilletids udløb var Thomsen uheldig, da en Poulsen-dødbold hverken blev clearet eller afsluttet på, og via hans ben gik den i mål til 4-3.

Trods FCM-pres i de fire minutters overtid, klarede vi dog frisag uden de helt store problemer og sikrede dermed tre meget vigtige point, så vi undgik at blive sat endnu længere tilbage i tabellen. Offensivt var det tæt på at være vores bedste præstation i sæsonen, men defensivt kan man selvfølgelig aldrig være tilfreds, når man lukker tre mål ind.

Der var dog stor tilfredshed på lægterne med dagens præstation i en særdeles underholdende og afvekslende affære, og Ståle kvitterede også for den store og fine opbakning i dag med en lille æresrunde efter slutfløjtet!