Jacob Neestrup

Neestrup: Meget stort potentiale i holdet

U17-træner Jacob Neestrup gør status over en sæson, der resultatmæssigt kan deles i et godt efterår og et mindre godt forår. Men vigtigst af alt, er potentialet meget stort i holdet.

Lørdag spillede holdet sæsonens sidste kamp og slog hjemme Silkeborg med 2-1, hvilket betød at man sluttede på 4. pladsen i U17-ligaen. Nogen vil måske mene, at det er skuffende, når man er forsvarende mestre, men sådan ser Neestrup ikke på det:

“Det har været et anderledes hold i denne sæson, men potentialet på spillermaterialet er mindst lige så stort, som på det hold der vandt U17-ligaen forrige sæson. At vi så gennem foråret har haft sværere ved at præstere på et stabilt niveau som hold, det er en anden snak. Denne resultatmæssige modgang er jeg dog sikker på, at drengene har lært en masse af.”

Årgang 2000 udgjorde stammen i år
U17-holdet består generelt af to fødselsårgange, men man kan dog godt rykke op før tid, hvis man er yngre. Hvert år rykker de ældste op til U19, og der rykker unge op nede fra U15. Denne sæson udgjorde årgang 2000 og 2001 stammen i U17-truppen, mens sidste års mesterhold primært bestod af årgang 1999, som i dag spiller U19 (dem vender vi tilbage til en anden dag).

“Hvis du går to sæsoner tilbage, hvor 99’erne var førsteårs-U17, så præsterede vi nogenlunde som i år og sluttede også uden for topplaceringerne i U17-ligaen. Denne sæson har årgang 00 været de ældste i U17-truppen, og to af dem (Nicolas Nartey og Victor Jensen) rykkede endda op i U19-truppen i løbet af sæsonen og er siden blevet solgt til udenlandske klubber," fortæller Jacob Neestrup.

Modgang modner
“Alligevel så det rigtig godt ud i efteråret, hvor vi først tabte lige inden vinterpausen. Men i foråret begyndte vi at tabe flere kampe, og det var nyt for drengene at skulle håndtere den modgang, for det havde de aldrig rigtig prøvet før. I en trup er der altid forskel på, hvor god man er til at tackle den slags, men alt i alt tager vi det med som en modning og en vigtig erfaring til senere, når de skal spille U19 og seniorfodbold."

“En 4. plads i U17-ligaen er absolut godkendt ud fra holdets alder og præstation, og som sagt er potentialet i gruppen meget højt, og mindst på niveau med holdet, der vandt ligaen forrige sæson. Derfor føler jeg også, at vi er godt rustet til næste sæson, selv om der igen er nogen, der rykker op på U19," siger Neestrup.

Flot præstation i international turnering
Han og truppen var forrige weekend til en stor international turnering i franske Lille, hvor man sluttede på en samlet 3. plads efter disse fine resultater:

Indledende gruppe: 3-0 over Saint Andre Lez Lille (lokalt hold, der afholdt turneringen) og 1-1 mod Valencia FC
Kvartfinale: 1-0 over Atletico Madrid
Semifinale: 0-1 mod Club Brugge
Kampen om 3. pladsen: 1-0 over RC Lens

FCK Talent U17-holdfoto
U17-truppen til turneringen i Frankrig

 

“Vi spillede 2 x 20 minutter i alle kampe, og som man kan se på cifrene, var det tætte og jævnbyrdige kampe, selv om vi var oppe mod nogle rigtigt stærke modstandere. Vi spillede ambitiøst som hold, og lykkedes rigtig godt mod de bedste hold – både offensivt og defensivt. Mange spillere ramte deres topniveau, og der ser man virkelig hvor meget talent, der er i denne gruppe."

"Så jo, jeg er bestemt fortrøstningsfuld i forhold til potentialet i holdet, og jeg er sikker på, at vi igen i næste sæson vil se to stærke U17 og U19-ligahold, der vil forsøge at præge U-ligaerne positivt,” slutter Jacob Neestrup.