Pavlovic på pletten

Pavlovic på pletten

Før kampen var der præsentation af alle vores samarbejdsklubber i det såkaldte Blue & White Banner Day, og en særlig velkomst til de to nyeste klubber, B 1908 og Store Merløse. De og alle andre kunne for første gang i umindelige tider nyde en fodboldboldkamp i pragtfuldt solskinsvejr – og endnu en hjemmekamp med massiv FCK-dominans.

Lyngby havde til lejligheden valgt en 3-5-2/5-3-2-opstilling i stedet for deres normale 4-2-3-1, og den løste opgaven glimrende i de første 45 minutter – hvis det altså handlede om at spille til nul i begge ender.

Der stod F.C. København på spilovertaget i hele 1. halvleg, og med lidt mere skarphed – og en lidt dårligere keeper end Jesper Hansen – havde vi også ført med et par stykker ved pausen. Det varede dog et kvarters tid, før vi for alvor kom i gang med det offensive spil, men så fik Pavlovic også en ganske god mulighed, men headede lige over på Ludwigs fine indlæg.

Ludwig kom som sædvanlig med flere fine indlæg
Foto: Jan Christensen, Getty Images


Efter en snes minutter fik Santander muligheden, men blev presset i skudøjeblikket og afsluttede lige på Jesper Hansen, og kort efter headede han et Ankersen-indlæg godt ned til Pavlovic, der dog ikke fik rent træf, da han fyrede af.

William forsøgte sig med et udmærket langskud, der strøg en meters penge over mål, men de største muligheder kom i det 37. minut efter et Ludwig-hjørne. Først afsluttede Pavlovic fra nært hold, men Hansen reddede fornemt – og hev endnu en superredning frem, da Verbic trykkede af på returbolden.

Santander med et hovedstødsforsøg
Foto: Jan Christensen, Getty Images

Lyngby noterede deres første skud på mål lige inden pausen, men det var et lidt forkølet forsøg fra Jesper Christjansen, der ikke voldte Robin problemer. Også Casper Højer, der havde afløst den skadede Tauber kort forinden, nåede at sende et skud lige ind til Robin, men det var også det eneste man så til Lyngby-offensiven i 1. halvleg.

Til gengæld så man dem skabe en kæmpe kontrachance lige efter pausen, men Erik nåede fremragende ned og fik tacklet Jens Odgaard, da han fyrede af i feltet. Og så overtog vi ellers igen, og snart skete der ting og sager i den anden ende – for i løbet af det næste kvarters tid fik vi nemlig et vaskeægte hattrick fra Pavlovic!

Først endte et hjørne lidt tilfældigt hos serberen i udkanten af feltet, hvor han vendte rundt og trykkede resolut af, og kuglen strøg i nettet mellem venner og fjender. Og der gik mindre end tre minutter, før han slog til igen – denne gang lidt uden for feltet, hvor han fikst satte en forsvarer inden han med et præcist venstrehug blev dobbelt målscorer for første gang i FCK-trøjen. Og yderligere ni minutter senere var han på pletten igen, da Toutouh stjal bolden fra en uopmærksom Lyngby-forsvarer og fandt ham midt i feltet – og igen havde han et fint første touch på bolden, inden han hamrede den ind bag en chanceløs Jesper Hansen.

Pavlovic blev dagens hattrick-helt
Foto: Jan Christensen, Getty Images

Og fem minutter senere kunne han være blevet den første FCK’er, der scorer fire mål i en Superliga-kamp, men måtte se sin flade afslutning prelle af på den nærmeste stolpe, efter han var blevet spillet fint fri af Santander.

Foto: Jan Christensen, Getty Images

På det tidspunkt var kampen for længst afgjort, men Lyngby nåede at tilspille sig én stor mulighed for at pynte lidt på resultatet, da Jeppe Brandrup afsluttede midt i feltet, men indskiftede Boilesen rettede skuddet af, så Robin kunne få sin imponerende rekord i form af clean sheet nr. 19 i sæsonen. En rekord, der naturligvis også skyldes resten af holdets kvaliteter og præstationer.

Vi skabte selv en stor kontrachance, der kunne have givet det fjerde mål, da Kusk stormede afsted i venstre side, men Ankersen styrede indlægget tæt forbi den fjerneste stolpe. Men hvorfor brugte han også højre foden…

Nu er det bare at sætte sig til at vente på resultatet af Brøndby-SønderjyskE, for taber Brøndby, er guldet en realitet allerede i aften. Ellers kan vi sikre det på fredag ved at vinde i Farum.


Søndag den 30. april 2017, kl. 16.00 i Telia Parken. Alka Superligaen, 31. runde
F.C. KØBENHAVN-LYNGBY 3-0 (0-0)
51.: 1-0 Andrija Pavlovic
54.: 1-0 Andrija Pavlovic
63.: 3-0 Andrija Pavlovic
17.304 tilskuere. Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Advarsler: 82.: Martin Ørnskov, 90.: Jeppe Brandrup

31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka (anf.), 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson (68.: 20 Nicolai Boilesen) – 7 Benjamin Verbic (68.: 17 Kasper Kusk), 6 William Kvist (76.: 16 Jan Gregus), 8 Uros Matic, 24 Youssef Toutouh – 23 Andrija Pavlovic, 19 Federico Santander

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 2 Tom Høgli, 15 Mikael Antonsson, 37 Julian Kristoffersen