Vores første Carlsberg-trøje

Vores første Carlsberg-trøje

For et års tid siden fortalte vi på FCK.DK en historie om nogle af vores mere specielle trøjer gennem årene.

En af de mest specielle trøjer benyttede vi i januar 1994 i en international turnering i Bangkok, som vi i øvrigt gik hen og vandt.

Det var første gang nogensinde, vi optrådte med Carlsberg på brystet - flere år inden bryggerigiganten blev hovedsponsor for klubben og har været det siden.

Forklaringen er, at vores daværende hovedsponsor Danica ikke selv havde den store interesse i at reklamere for deres firmanavn i Thailand, så de overlod deres reklameplads på trøjerne til Carlsberg.

I førnævnte artikel gengav vi et utydeligt billede fra kampen, som oprindelig blev bragt i Fanklub-bladet Brølet, men her i vores jubilæumssæson er der sket ting og sager. Først mødte vi den mangeårige FCK-fan Mark Pedersen til den store kick-off-event i Cirkusbygningen i januar, hvor han var iført en af de få og meget unikke trøjer på, som spillerne benyttede under turneringen i Bangkok. Trøjen med nummer 8…

- Jeg har samlet FCK-trøjer i mange år, og for en del år siden kom jeg via en fælles bekendt i kontakt med Iørn Uldbjerg, og det viste sig, at han blandt andet stadig havde sin meget sjældne PUMA-trøje med Carlsberg-logo fra turneringen i Bangkok. Det endte med, at jeg var hjemme og besøge ham i hans lejlighed på Frederiksberg, hvor han hentede gamle trøjer ned fra loftet, og så fik vi en lang fodboldsnak og et par glas rødvin, og det endte med at vi aftalt en fair pris for blandt andet denne trøje, fortæller Mark.

"Ulle" og Mark til kick-off
Foto: FCK.DK

- Det var en hyggelig aften, bekræfter “Ulle”, som også var med til kickoff-eventen i Cirkusbygningen sammen med store dele af truppen fra 1992-93.

- Jeg havde spurgt mine egne unger, om det var okay med dem at sælge ud af trøjerne, og det var det, og så var det bare dejligt at kunne glæde en samler som Mark, tilføjer Ulle, der oven i købet blev matchvinder i finalen i Bangkok, hvor vi slog Nigerias landshold med 1-0.

For nylig fandt vi også et originalt holdfoto fra turneringen i Bangkok, og spillerne på billedet er

(Bagest fra venstre): 10 Martin Johansen, 16 Kim Mikkelsen, 12 Morten Falch, 14 Michael Giolbas, 3 Diego Tur, 6 Christian Lønstrup, 4 Henrik Lykke, 2 Kenneth Wegner, 7 Allan Nielsen
(Forrest fra venstre): 15 Michael Mio Nielsen, 8 Iørn Uldbjerg, 17 Brian Kaus, 1 Palle Petersen, 18 Brian Flies, 9 Peter Møller, 11 Michael Johansen, 5 Lars Højer

Lars Højer har også været en tur i gemmerne og doneret sin guldmedalje fra turneringen til klubben i anledning af vores 25-års jubilæum.

Foto: FCK.DK

Foto: FCK.DK

Lars kunne i øvrigt huske, at spillerne tog direkte fra vinterferie til turneringen i Bangkok, hvor det var så varmt, at det var umuligt at træne normalt. Derfor gik spillerne reelt på banen uden nogen synderlig træning.

- I den første kamp mod brasilianerne var vi svineheldige og vandt kun, fordi Palle Petersen stod en af sine brandkampe. I finalen var vi også ret heldige med at vinde, men jeg husker at vi havde en masse fridage dernede, fordi vi ikke kunne træne på grund af varmen.

Det var f.eks. masser af tid til, at truppen kunne tage ud og sejle på det berømte "Flydende marked" i Bangkok, og det har Højer også et minde om i form af denne smukke platte med et foto af ham og Diego, der cruiser i kanalerne.

Foto: FCK.DK

 
>> Læs mere om de to kampe i Bangkok mod brasilianske Gremio og Nigerias landshold