Chancefattigt Derby

Chancefattigt Derby

Endelig oprandt dagen, hvor der igen skulle spilles fodbold om point i København! Efter tre måneders vinterpause bød forårspremieren på Derby rundt om i hele landet, og intet over eller ved siden af det klassiske opgør mellem F.C. København og Brøndby.

Det var et smukt syn, der bød mestrene velkommen, da de gik på banen, mens gæsterne måtte nøjes med synet af en lille gruppe Brøndby-fans på D-tribunen, der havde trodset flertallets boykot af kampen.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Det blev et intenst og duelpræget Derby, som dog spillemæssigt ikke nåede de store højder – men har vi ikke set det før, når de to hold har budt hinanden op til en taktisk betonet fight?

Brøndby lagde bedst ud
Brøndby lagde bedst ud og smed tre hjørnespark ind over i de første par minutter, og da Nørgaard lidt efter afsluttede fladt uden for feltet, kunne det være blevet farligt, hvis Wilczek havde nået a sætte foden på. Det gjorde polakken ikke, og det skulle generelt vise sig at blive en chancefattig affære, der kun bød på i alt fem skud inden for målrammen.

Vores spil kom slet ikke i gang i kampens indledning, men Toutouh skabte dog en pænt god mulighed efter 11 minutter. Matic fandt ham ude på sidelinjen, hvorfra han trak ind på tværs foran feltet og hvislede et fladt skud tæt forbi stolpen.

Kort efter forærede Okore – der først søndag morgen blev sat på holdkortet i stedet for sygdomsramte Mikael Antonsson – gæsterne en farlig kontra, da han headede en bold lige hen til Mukhtar. Han spillede straks Pukki i feltet, men Okore gjorde resolut skaden god med en syngende tackling.

Midtvejs i halvlegen begyndte københavnerne så småt at få spilovertaget, og kort efter den halve time appellerede Santander kraftigt for straffe i denne situation:

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Den opstod efter Falk havde lavet lækkerier uden for feltet og prikket bolden til paraguyaneren, som dog blev tacklet - og væltet - af Hermannsson. Men måske spillede han bolden først? Det mente dommer Kehlet i hvert fald.

Fem minutter senere var Corner tæt på at få en stor mulighed i feltet, men mistede balancen efter en duel med Hermannsson, der lige hev fat i Corners trøje. Mens Kehlet uanfægtet lod spillet fortsætte, var vi vist en hel del i Telia Parken, der fik en flad fornemmelse af et deprimerende Derby-Deja Vu:


Men når dagen er omme, tæller straffespark der ikke blev dømt jo ikke noget i pointregnskabet - men der skete ikke rigtig andet i de to felter før mod slutningen af halvlegen,  hvor Brøndby tilspillede sig en halvfarlig kontramulighed, men Okore var effektivt nede og tackle Phiri.

Okore havde også tidligere sat sig godt igennem mod Pukki, da han var ved at komme på skudhold, så trods en lidt rusten indledning på kampen, fik den stærke stopper virkelig spillet sig op i resten af kampen og vist sine mange kvaliteter.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Brøndby lagde også bedst ud efter pausen, og Mukhtar havde bl.a. et langskud tæt forbi, men Robin havde godt styr på det, ligesom han havde på gæsternes øvrige afslutninger.

Efterhånden fik løverne bedre fat i kampen, men kønt blev det aldrig – dertil var der for mange fejlafleveringer og for få kreative momenter i det offensive. Kampen blev også jævnligt afbrudt af hårde frispark, hidsige diskussioner og hele otte gule kort fordelt med fire til hver side.

Mest dramatisk var det efter omkring en times spil, da BIF-backen Sikosek gik alt for hårdt til Falk, så fynboen virkelig tændte af, og så var det lige før gemytterne for alvor kom i kog. Bare to minutter senere stødte Okore og Wilczek voldsomt sammen på midten, men Kehlet fik dog styr på tropperne, inden det eskalerede yderligere.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Chancer skulle man stadig lede længe efter. 20 minutter før tid strøg Ankersen godt afsted i højre side og havde en helt fri Falk inde på midten, men det blev hverken til fisk eller fugl. Først inde i overtiden kom halvlegens vel nok største tilbud, og igen tilfaldt det den angrebsivrige Ankersen, men præcisionen savnede desværre i hans afslutning.

Derfor blev det en målløs affære, og det kan begge hold vel i virkeligheden godt leve med. Og bedømt på spil og chancer var det også et logisk og retfærdigt resultat.