Utroligt det kun blev 1-0

Utroligt det kun blev 1-0

Det er ikke hver dag, man kan kalde det et ”vaskeægte topopgør”, når SønderjyskE kommer til Hovedstaden, og selv om AaB fredag aften sneg sig op på andenpladsen kunne det ikke spolere glæden og stoltheden hos de gæve sønderjyder, der har overrasket alt og alle denne sæson.

Stolt var også William Kvist, der inden kampen blev hyldet med blomster og bifald for sin kamp nr. 300, men herefter måtte han tage på plads på tribunen for at afsone en karantænedag.

De første 45 minutter forløb med nærmest total FCK-dominans mod et SønderjyskE-mandskab, der koncentrerede sig om deres klassiske defensive dyder, men ikke fik ret mange dødbolde på vores halvdel og stort set intet skabte i åbent spil. Vores massive spilovertag udmøntede sig dog heller ikke i de helt åbne chancer, og indtil få minutter før pausen havde vi noteret os for 6-7 afslutninger uden at ramme målet.

Flere af dem var dog ganske gode. Først efter godt et kvarter, da Verbic trak ind fra venstre og sendte et forsøg lige over mål, så det endte i nettaget. Et endnu bedre tilbud fik han kort før den halve time, da Nicolai lod et fladt Ankersen-indlæg passere, men sloveneren sendte det store tilbud over mål.

Tre minutter før pausen var Verbic tæt på for tredje gang, da han i hård kamp om bolden midt i feltet lige fik prikket den mod fjerneste stolpe, men den passerede på den forkerte side. Minuttet efter blev det dog alle gode gange fire, hvis der er noget, der hedder sådan…

Erik Johansson brød et SønderjyskE-opspil på midten og Zanka sendte bolden frem mod Kusk, der kvikt lagde den videre til Verbic – og fra 23-24 meters afstand fyrede han af, og bolden brækkede væk fra Skender, der måtte se den hvisle i netmaskerne.

Man kan roligt tale om en forløsende scoring, og føringen burde have været udbygget længe inden dommerens slutfløjt! Efter pausen fortsatte vi det tunge tryk på gæsterne, og især Ankersen fik meget plads i højre side til offensive raids og indlæg, og på et par af dem var det ikke langt fra, at Nicolai og Santander havde fået styret bolden ind. Verbic fik igen noteret sig for et skud på mål, men denne gang dog ikke noget, der kunne udfordre Skender.

Hen mod midten af 2. halvleg begyndte trykket at aftage lidt, mens gæsterne også begyndte at komme lidt længere frem på banen. Men det var stadig os, der skabte chancerne, og Kusk var kun få centimeter fra at nå et Nicolai-indlæg efter et godt rush til baglinien.

SønderjyskE fik bolden over stregen i den anden ende, men der blev dømt frispark til Robin Olsen i situationen, da Marcel Rømer kun havde øje for at genere ham i situationen og ikke gik efter bolden. Kort efter sendte Ståle Bashkim og Corner på banen for Verbic og Nicolai, og det gav ny energi til vores offensiv.

Det sidste kvarter vadede vi regulært i kæmpe chancer, men ind ville bolden bare ikke, og det har Marin Skender sin del af æren for med et par utrolige refleksredninger på afslutninger fra Santander og Youssef.

Midt i det hele fik de deres første rigtigt store tilbud, da Absalonsen headede på et indlæg fra venstre, men Robin var på plads med en hurtig parade. Senere var Simon Kroon også tæt på at styre et indlæg ind ved nærmeste stolpe, men det havde næsten heller ikke været til at bære, hvis vores overtag i spil og chancer ikke havde givet tre point. Men sådan kan fodbold jo være så lunefuld…

Vi fik dog sejren og lagde dermed yderligere afstand til forfølgerne - der er nu 9 point ned til AaB og SønderjyskE, og det er et fint rygstød inden det tætte program i april og maj, hvor der jo allerede på onsdag er pokalsemifinale mod Brøndby!


Holdet:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (92.: 15 Mikael Antonsson), 24 Youssef Toutouh, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (74.: 9 Bashkim Kadrii) – 19 Federico Santander, 10 Nicolai Jørgensen (74.: 11 Andreas Cornelius)

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 2 Tom Høgli, 20 Christoffer Remmer og 35 Aboubakar Keita