Topbrag med otte scoringer

Topbrag med otte scoringer

Delaney og Kvist rundede tilsammen 500 kampe
Flere af spillerne havde i ugens løb været ude og sige, at vi skulle have mere gang i vores offensive spil, og man kan roligt sige, at det lykkedes! Det kostede til gengæld i defensiven, men når man banker seks kasser ind mod de nærmeste guldrivaler, så er der råd til det…

Ståle havde på forhånd valgt at starte med Nicolai igen, mens Corner tog plads på bænken, og så var det selvfølgelig Antonsson, der afløste den karantæneramte Zanka. AaB kommer altid til Hovedstaden for at spille offensivt, og det gjorde de også i dag, selv om topscorer Spalvis var bænket til fordel for Rasmus Jönsson.

Efter Delaney havde fået blomster for sin kamp nr. 200 mod AGF – og Sektion 12 havde hyldet både ham og Kvist for tilsammen at runde kamp nr. 500 i dag – så var det gæsterne, der kom til den første gode chance. Kasper Risgaard headede mod den fjerneste stolpe, men Robin Olsen afværgede med en flyvende redning.

2-0 efter 11 minutter
Bare tre minutter gik målfesten dog i gang – og heldigvis i den anden ende. Verbic driblede i feltet, blev tacklet og faldt – men liggende fik han sparket bolden ind foran til en helt fri Santander, der satte foden på op styrede den op i nettaget.

Yderligere tre minutter var Verbic på spil igen og opsnappede en upræcis AaB-aflevering. Som lyn og torden piskede vi ned mod feltet, og via Delaney endte bolden hos Kusk lige uden for feltet, og så gjorde han igen det onde mod sin gamle klub med en følt venstre-afslutning.

Den næste snes minutter overlod vi meget af spillet til AaB, som dog aldrig blev rigtigt farlige i den periode, og i stedet kreerede vi en vild trippel-chance i det 23. minut. Først sendte Nicolai bolden på stolpen, så afsluttede Verbic på returbolden, men måtte se Larsen halvklare, og på den næste returbold hamrede Ankersen løs, men igen parerede AaB-keeperen.

3-1 kort efter AaB-reducering
AaB ville dog stadig være med, og Kasper Pedersen fik et godt tilbud efter en dødbold, men skovlede bolden over fra 7-8 meters afstand. Otte minutter før pausen havde nordjyderne marginalerne med sig, da Risgård flugtede mod mål fra kanten af feltet – og havde den ikke ramt Erik Johansson på vejen, havde Robin nok taget sig af det ufarlige skud. Men ligesom mod Esbjerg måtte han altså se en klubkammerat snitte bolden forbi ham…

Så vejrede AaB nyt håb, men få minutter efter sikrede Nicolai en ny to måls-føring. Kusk kørte bolden lynhurtigt op i højre side og spillede 10’eren fri på kanten af offside (OK, der var nok hårfint offside…), og han satte bolden mellem benene på sin navnebror i AaB-målet.

Vores Nicolai nåede at få endnu en stor chance inden pausen, da en tilfældig bold dumpede ned for hans fødder midt for mål, men han fik ikke træf denne gang.

Santander dobbelt målscorer
Det gjorde han til gengæld få minutter efter pausen, da han med et Ronaldo-aftræk hamrede til kuglen uden tilløb, så den smældede mod overliggeren. Santander var over returbolden som en slange og huggede den i nettet med venstrefoden til 4-1, og så kunne han kalde sig dobbelt målscorer!

Men der var meget mere i godteposen. Kusk trak sig fri og kom på godt skudhold, men sendte bolden forbi, og Nicolai ramte stolpen endnu en gang efter en uheldig bagud-clearing af AaB’s Patrick Kristensen.

Ny hurtig scoring efter AaB-reducering
Efter en god time sendte AaB Spalvis på banen og efterhånden kom de ind i kampen igen, efter at vi massivt havde domineret det første kvarter. Og i det 68. minut meldte de sig for alvor ind, da Thomas Enevoldsen snød Anton og Erik og fik hovedet på et Jönsson-indlæg, og selv om Robin fik handsken på, måtte han se bolden gå ind via stolpen.

Ståle svarede igen med at sende Corner og Toutouh ind for Santander og Verbic, og så svingede kampen igen, og efter fem minutter på banen øgede Toutouh til 5-2. Denne gang stod Ludwig for oplægget, da han smed en bold ind foran, som Nicolai Larsen ikke fik slået ordentligt væk.

Det knækkede de kække nordjyder, og med 10 minutter igen tillod Kusk sig en kæmpe afbrænder. Få minutter efter tog han dog revanche med endnu et fantastisk ryk op langs højrekanten, inden han millimeter-præcist spillede Corner fri, og han sparkede den ind med højrefoden til 6-2.

Debut til Keita
Aboubakar Keita fik herefter sin debut, da han afløste Kvist, og Nicolai nåede at vise en delikat detalje, da han lobbede en bold i mål via underkanten af overliggeren, om end der var fløjtet offside forinden.

Til fansenes udelte begejstring kunne løverne køre den solide sejr hjem, mens hyldestsangene gjaldede ud over Nationalarenaen. Vi skal også tilbage til juli 2009 for at finde en hjemmekamp, hvor vi senest har scoret seks gange, da HB Køge blev sendt hjem med 7-2. Og så mod AaB, der nu er hele 10 point efter løverne med 12 runder igen og har måttet afgive andenpladsen til SønderjyskE.


Holdet: 31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 5 Erik Johansson, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk, 6 William Kvist (83.: 35 Aboubakar Keita), 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (70.: 24 Youssef Toutouh) – 19 Federico Santander (70.: 11 Andreas Cornelius), 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 2 Tom Høgli, 9 Bashkim Kadrii og 20 Christoffer Remmer.