Så tæt som forventet

Så tæt som forventet

Fint fremmøde til forårspremieren
16.874 var mødt frem til den længe ventede forårspremiere, og det er et fint tal efter årstiden. De blev belønnet med de forventede tre point, men det blev præcis så tæt og vanskeligt, som Ståle og spillerne havde forudset i ugens løb.

Vi viste god vilje fra start og satte os også til rette på kampen, men ikke hårdt nok i sædet til for alvor at dominere det første kvarter, hvor gæsterne var udmærket med.

Der blev gået godt til den i den bidende kulde, og to fra hvert hold var nede og bede i græsset det første kvarter. Det var dog trods de mange dueller ikke en hårdt spillet kamp, selv om William fik en lidt tidlig advarsel for en sen tackling på Jesper Jørgensen.

Federicos flyvende fuldtræffer
Først tilløb til en god chance kom efter et kvarter, da Ankersen smed et fint indlæg ind foran, men Santander og Nicolai nåede lige akkurat ikke frem. Det gjorde Santander til gengæld kort før den halve time, da Kusk trak ind fra venstre og med en følt venstre-kattepote skruede den ind foran, hvor paraguyaeren kastede sig og headede den ind.

Indtil da havde vores tempo ofte været lidt for lavt, så det blev for nemt for esbjergenserne at følge med og dække tæt op. Men scoringen satte gang i offensiven, og vi sad tungt på kampen det næste kvarter og havde også et par udmærkede afslutninger, selv om det ikke blev til de helt åbne chancer.

Der blev stadig gået godt til vaflerne i alle dueller, og i en enkelt situation under et Ludwig-hjørne blev Zanka nærmest flået ned af Jeppe Brinch, men det fik lov at passere. Verbic slap derimod ikke for gult, da han lidt for tydeligt tjattede bolden væk, efter der var fløjtet.

Heldig Esbjerg-udligning
Bedst som man sad og håbede på 2-0-målet inden pausen, fik Esbjerg udlignet på noget nær deres første forsøg. Et indlæg fra højre blev ikke ordenligt clearet, og uden for feltet sparkede Bjørn Paulsen mod mål. Delaney kastede sig ned for at blokere, men i stedet snittede han bolden tilpas meget til at snyde Robin Olsen, der var chanceløs. Nicolai nåede siden at få en ganske fin mulighed for at sikre pauseføringen, men sendte sit skud lige forbi.

Nicolai arkitekt og afslutter
2. halvleg blev åbnet lidt rodet, men efterhånden fik vi tag i kampen og lagt mere og mere pres på vestjyderne. Efter små 10 minutter blev det belønnet, da Nicolai med lige dele råstyrke og teknik kom fri uden for feltet og med en tunnel fandt Kusk, der straks sendte Ankersen til baglinjen. Han slog et perfekt indlæg til bageste stolpe, hvor Nicolai dukkede op med hovedet og gjorde arbejdet færdigt, selv om Stenderup brokkede sig til gult over at blive holdt nede i duellen.

Kampen var dog på ingen måde færdig, og Esbjerg gjorde hvad de kunne for at spille med og sendte mange lange bolde frem mod vores bagkæde og tog kampen op om andenboldene.

Ronnie Schwartz kom ind i stedet for van Buren og fik selvfølgelig en varm velkomst fra FCK-fansene, der ikke havde glemt hans hårde Høgli-tackling i efteråret. De blev dog aldrig rigtigt farlige, og efterhånden virkede det også som om, at kræfterne begyndte at slippe op.

Solid organisation kørte smal sejr hjem
Vi koncentrerede os om ikke at give noget væk og holdt os heller ikke tilbage for tilbagelægninger til Robin over kvarte og halve banelængder. Det lykkedes til perfektion at holde dem fra noget, og reelt havde de kun den ene chance i hele kampen, som førte til 1-1.

I stedet var vi tættere på 3-1 i et par kontraløb, men nøjedes med 2-1 i en vigtig og absolut fortjente forårspremiere-sejr. Nu venter den spændende topkamp, der er planlagt - og forhåbentlig også kan spilles - i Herning på torsdag!


Holdet: Robin Olsen – Peter Ankersen, Mathias Zanka Jørgensen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson – Kasper Kusk (89.: Christoffer Remmer), William Kvist, Thomas Delaney (anf.), Benjamin Verbic (75.: Bashkim Kadrii) – Federico Santander (75.: Andreas Cornelius), Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: Thomas Kaminski, Tom Høgli, Mikael Antonsson og Aboubakar Keita