Sidste test mod norske mestre

Sidste test mod norske mestre

I dag spiller vi vinterens sidste testkamp, når de norske mestre fra Rosenborg lægger vejen forbi København.

Kampen spilles kl. 19 på træningsanlægget Nummer 10 på Jens Jessens Vej 10, og der er fri adgang. Kampen bliver også sendt live på tv3sport.dk fra kl. 18.55. Det sene tidspunkt skyldes, at nordmændene først flyver til København i dag, og mandag skal de i øvrigt videre til Marbella på træningslejr.

Tidligere opgør
De to klubber har mødt hinanden en del gange gennem årene, og det seneste opgør ligger tre år tilbage. Her så ca. 2.000 tilskuere løverne vinde 1-0 i en træningskamp i Telia Parken på et hovedstød af Ragnar Sigurdsson.

Tydeligst i erindringen står dog de to Champions League-kvalifikationskampe i 2010, hvor vi gik videre til gruppespillet efter 1-2 i Trondheim og 1-0 hjemme. Desuden har vi mødt hinanden i Europa League-gruppespillet i efteråret 2008, hvor det sluttede 1-1 i Telia Parken (der var ingen returkamp, for dengang mødte holdene kun hinanden én gang i gruppespillet).

I 2005 mødtes vi to gange i det første Royal League-gruppespil, og det blev 2-2 i København og dansk 1-0-sejr i Trondheim. Det var den sæson, vi gik i finalen mod IFK Göteborg og vandt på straffespark.

Desuden er det i alt blevet til 9 træningskampe mod Rosenborg, hvor vi har vundet fem, nordmændene tre og én er sluttet uafgjort.

Regerende norske mestre
Rosenborg er som nævnt regerende norske mestre efter en overbevisende Tippeliga-sæson, hvor de sluttede hele 12 point for Strømsgodset.

Ellers er det ved at være nogle år siden, trønderne har triumferet. Klubben dominerede norsk fodbold massivt i en årrække og vandt bl.a. mesterskabet 13 sæsoner i træk fra 1992 til 2004, men siden er det dog "kun" blevet til tre mesterskaber, det seneste i 2010. I stedet har flere forskellige klubber taget titlen: Vålerenga i 2005, Brann i 2007, Stabæk i 2008, Strømsgodset i 2013 – og så Molde, der har domineret de senere år med mesterskaber i 2011, 2012 og 2014. Molde ventes også at blive de største rivaler i år, når Tippeligaen indledes den 12. marts.

RBK er knap så langt i sæsonforberedelserne som vi, men har nået at spille tre træningskampe: 3-1 over Byåsen og 7-3 over Kristiansund (begge fra den næstbedste række, OBOS-ligaen) og senest 1-0 over Odd.

Kampene er spillet på kunstgræs i Rosenborgs træningshal Abrahallen, som ligger en halv times kørsel fra hjemmebanen Lerkendal, så dagens opgør bliver nordmændenes første testkamp på rigtigt græs.

Rosenborg-profiler
Klubben har solgt to af sine største profiler fra sidste sæson til St. Etienne, dels den suveræne Tippeliga-topscorer Alexander Søderlund og dels midtbanespilleren Ole Kristian Selnæs, der blev kåret til Årets Spiller i Tippeligaen i 2015. Desuden er Tobias Mikkelsen rejst hjem til Danmark.

I angrebet har man i stedet hentet Christian Gytkjær, der har været en regelmæssig goalgetter i Haugesund de tre seneste sæsoner. Han skal dog bl.a. kæmpe med islændingen Matthias Vilhjalmsson, som i de seneste testkampe har været den foretrukne ”spiss” i RBK’s 4-3-3-formation.

Rosenborg har også hentet Elba Rashani i Brøndby til den ene af kanterne, og der har desuden været spekuleret i en erstatning for Selnæs på den centrale midt. Foreløbig satser træner Kåre Ingebrigtsen dog på Anders Konradsen, som havde et stærkt efterår efter han i sommer skiftede fra franske Rennes. Og så har man jo i forvejen også Mike Jensen, der for nylig er udnævnt til permanent anfører efter Tore Reginiussen, der var ude næsten hele sidste sæson med en akillesskade.

Rosenborg-truppen
1. André Hansen
2. Jonas Svensson
3. Mikael Dorsin
4. Tore Reginiussen
5. Holmar Örn Eyjolfsson
7. Mike Jensen
8. Anders Ågnes Konradsen
9. Christian Gytkjær
10. Matthias Vilhjalmsson
11. Yann-Erik de Lanlay
14. Johan Lædre Bjørdal
15. Elba Rashani
16. Jørgen Skjelvik
18. Magnus Stamnestrø
20. Alexander Gersbach
21. Fredrik Midtsjø
23. Pål André Helland
30. Pavel Londak