Corner matchvinder i Esbjerg

Esbjerg åbnede bedst
Fire busser havde taget turen til Esbjerg denne råkolde marts-eftermiddag – tre fanbusser, som satte de medrejsende af nede i byen, så de kunne gå i samlet march til stadion, og spillerbussen, som klogeligt nok kørte passagererne helt til døren. Zanka var ikke blandt dem, da han afsonede en spilledags karantæne, og i stedet spillede Pelle ved siden af Anton.

Hjemmeholdet åbnede umiddelbart bedst, selv om Nicolai havde en velplaceret afslutning efter 4 minutter, som tvang Dubravka til at give hjørne. Men efter en 15-20 minutter begyndte vi så småt at tilkæmpe os mere og mere af spillet, der var præget af mange fysiske dueller overalt på banen. Især Nicolai og Amankwaa viste gode takter i det offensive, men tættere end et relativt ufarligt Nicolai-langskud kom vi ikke før uret nærmede sig den halve time.

Klassisk Corner-mål

På det tidspunktet var dominansen også meget udtalt, og efter en god og tålmodig angrebsopbygning smækkede Ludwig et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Corner – alene med tre mand – kom forrest på bolden og headede den ind. Et klassisk Corner-mål!

Lidt efter blev Esbjerg-træneren Niels Frederiksen bortvist, vist nok for at sparke til en vandflaske, og han måtte overvære resten af kampen fra tribunen. Resten af halvlegen var præget af mange fejl i Esbjerg-opspillet, så løverne kunne uden problemer holde solidt greb om kampen frem til pausen – og havde endda en udmærket mulighed, da Youssef blev nedlagt uden for feltet, og Ludwig sendte frisparket tæt forbi den ene opstander.

Esbjerg åbnede igen bedst, men løverne var i god kontrol
Kort efter pausen fik Ludwig en udmærket mulighed, da han var stødt med frem i venstre side i en kontra, men han fik ikke afsluttet. Esbjerg kom dog væsentligt bedre ud end de sluttede 1. halvleg, og indledningen på halvlegen blev væsentlig mere jævnbyrdig. Jeppe Andersen havde et fladt langskud, som blev rettet og af med lidt held kunne have snydt Stephan, men den gik dog forbi – og keeperen var også godt derude efter den.

Et par giftige hjørnespark og et udmærket langskud fra Lasse Rise tog Stephan sig også sikkert af, og det lykkedes at holde Esbjerg fra de helt store chancer i denne periode. Efter en god time måtte Pelle Nilsson udgå, da han mærkede til det spark han fik over den ene læg mod Brøndby, og i stedet kom Christian Poulsen ind på midtbanen, mens Amartey gik ned i forsvaret.

Samtidig skete der det, at Jonas Knudsen slog sin skulder og måtte uden for til behandling, så Esbjerg en periode spillede 10 mod 11. Måske slog det lidt af deres rytme i stykker, og i hvert fald fik vi vendt spillet og fundet de gode takter fra før pausen. Corner kom på skudhold i venstre side af deres felt, men Dubravka snuppede afslutningen ved nærmeste stolpe – og inden Esbjerg fik sat en ny mand ind, var Amankwaa også ved at skabe ravage og finde Corner foran mål, men denne gang fik vi ikke afsluttet.

Ikke de store chancer til udligning
Som sagt mistede Esbjerg lidt momentum, men en 1-måls-føring er aldrig nem at skulle køre hjem herovre, hvor banen i øvrigt var både tung og ujævn at spille på. Remmer fik comeback syv minutter før tid, da han afløste Toutouh på højrekanten, og kort efter måtte Esbjergs Jeppe Andersen bæres ud med en knæskade, så de måtte afslutte kampen med kun 10 mand. Det var tæt på 2-0 i det 88. minut, da Høgli fandt Nicolai ved fjerneste stolpe, men han headede lige forbi.

Kevin Foley nåede også at få sin officielle debut, da han afløste Amankwaa kort før tid, og de fire minutters overtid forløb fredeligt og roligt med FCK-kontrol langt oppe på deres halvdel – lige indtil det sidste halve minut, hvor de kastede alt frem og også fik sendt et lumsk langskud af sted fra indskiftede Kevin Mensah, men heldigvis lige forbi mål.

Den smalle arbejdssejr var da heller ikke spor ufortjent, og dermed holder løverne trit med Midtjylland i toppen af tabellen. Men deres forspring er stadig på 9 point, og kamp for kamp bliver det sværere at tro på, at de sætter det over styr - så vigtigere er det måske, at vi nu har et hul på 7 point ned til Randers FC på tredjepladsen. Og netop de er modstanderen næste søndag i Telia Parken!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson (62.: 29 Christian Poulsen), 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh (83.: 20 Christoffer Remmer), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 32 Danny Amankwaa (90+1.: 16 Kevin Foley) – 10 Nicolai Jørgensen, 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 19 Rúrik Gíslason, 20 Christoffer Remmer og 36 Brandur Olsen