FCK i eksklusivt europæisk selskab

Andreas Cornelius: Vores fans giver overskud

Det var et godt mål mod AaB. Keep them coming! Nu da FCM har spillere på mange positioner, der laver mål, hvordan vil I så sørge for at få lukket ned for dem alle sammen?
Vi skal stå godt i kæderne. Vi spiller zoneforsvar, så vi tænker ikke så meget på den enkelte modspiller, men forsøger at dække i områder, så vi prøver at lukke dem ned den vej. Det er vores måde at spille forsvarsspillet på i vores kampe. Og det har vi også tænkt os at gøre mod FCM. Selvfølgelig er der nogle hensyn, vi skal tage i de forskellige kampe - og det gør vi også. 

Hvor meget betyder fansene for dig?
De betyder rigtig meget. Deres opbakning gør, at vi tror mere på det. Det er ikke løgn, når jeg siger, at det kan skabe momentum, når vi har vores fans i ryggen. Og mere overskud, motivation, når vi har brug for det. 

Hvem synes du er verdens bedste fodboldspiller?
Det er selvfølgelig Cristiano og Messi. De kan lidt af hvert. Messi er en lille og forvirrende dribler, han er god til at sætte sine medspillere op, og Cristiano er meget komplet. God i boksen, uden for feltet, sparker frispark fantastisk, sublim i hovedspillet og scorer mange mål. Jeg synes, de har samme niveau - jeg kan ikke lige sige, hvem der er bedst. 

Tillykke med det flotte mål mod AaB. Nu gælder det sidste kamp mod FCM. Hvad skal du bruge vinterpausen til?
Jeg skal slappe af. Og nyde min ferie. Men jeg skal selvfølgelig også holde mig i gang, så jeg ikke kommer tilbage i kageform. Det er ikke acceptabelt. Ellers bare så meget afslapning som muligt. Først skal jeg til Thailand med min kæreste, og så skal jeg til Club la Santa med nogen af drengene i den sidste uge. Det er primært for at træne og for at få en god opstart, så vi er helt klar til den første del af den rigtige opstart med holdet. 

Hvor ofte spiller du FIFA?
Det er egentlig ikke så ofte. Det er meget sjovt, og jeg spiller det da også, når jeg er sammen med vennerne. Men i forhold til andre på holdet, så er det ikke noget, jeg har brugt voldsomt meget tid på.