Klar Brugge-sejr på 4-0

Klar Brugge-sejr på 4-0

Opgøret mod de belgiske vicemestre fik den værst tænkelige start for københavnerne, der kom bagud efter mindre end 7 minutters spil, da israeleren Lior Refaelov fik en stikning fra Gedoz i venstre side af feltet, vendte rundt og udplacerede Stephan Andersen med et fladt skud i det lange hjørne.

Det kom i sagens natur til at definere kampforløbet, som absolut ikke udviklede sig som løverne havde ønsket. Kacaniklic fik et frispark i udmærket position, men sparkede dødbolden i muren, og desuden havde Gíslason et par forsøg fra distancen, men ellers var det småt med københavnske afslutninger, og man fik aldrig for alvor fik gang i det offensive spil.

Brugge gik derimod til de belgiske vafler og var kun centimeter fra at komme på 2-0 i det 21. minut, da Victor Vázquez knaldede en bold på indersiden af stolpen efter der igen var blevet givet lidt for god plads i forsvaret.

Men det var kun et varselsskud, for et kvarter senere stod der 0-3 på lystavlen, og den hyperfarlige Refaelov kunne fejre hattrick. Efter en halv time hamrede han bolden op i nettaget fra spids vinkel efter at de Sutter havde headet en bold ned til ham i feltet, og seks minutter senere – efter at Amankwaa havde afløst Nicolai Jørgensen - førte et københavnsk boldtab på egen halvdel til, at han kunne trække ned mod feltet og udplacere Stephan Andersen med et skud helt ude ved den ene stolpe. Men man slipper heller ikke ustraffet for at give så meget plads i forsvaret til et hold som Brugge, der kun har tabt en enkelt kamp i dette efterår.

Kacaniklic stod for en fin aktion kort før pausen, da han i højt tempo driblede forbi 3-4 mand for så at blive tacklet på kanten af feltet, og den belgiske fod var nok på bolden først, selvom svenskeren gerne ville have haft et straffe i den situation.

Løverne kom ud til 2. halvleg med Delaney på den centrale midtbane i stedet for Amartey, og man kom i øvrigt ud i aftenkulden et par minutter før belgierne, hvilket godt kunne tolkes som om at man var ivrige efter at revanchere den sløje 1. halvleg.

Det kunne også ses på spillet i det første kvarters tid, hvor man kom frem til en del aktioner i Brugge-feltet, dog uden for alvor at sætte keeper Ryan på prøver. Belgierne kunne også tillade sig at spille mere afventende, og effektiviteten fornægtede sig ikke, da de efter et kvarter hamrede endnu et søm i kisten og øgede til 4-0. Indskiftede Castillo løb helt fri i venstre side efter at Antonsson forgæves havde prøvet at trække offside, og han lagde den på tværs til den fremstormende Vormer, der enkelt kunne sætte den i nettet bag den prisgivne Stephan Andersen.

Havde der været et lillebitte håb om et comeback, var det i hvert fald helt væk nu. Toutouh afløste Pierre Bengtsson, hvorefter Høgli gik over på venstre back og Amankwaa på højre, og der blev kæmpet udmærket for sagen resten af kampen, men spillemæssigt hang det bare ikke sammen i aften mod en modstander, der regulært bare var en klasse bedre på dagen.

Der var momentvis gode aktioner, bl.a. da Gíslason lavede en tunnel på en belgier og fik afsluttet udmærket, og lidt senere da Steve de Ridder også fik testet Matthew Ryan i Brugge-målet med et skud. Tættest på et trøstmål kom Delaney med et hovedstød på en Kacaniklic-dødbold, men Ryan afværgede med en fin refleksredning.

Nu bliver det svært i gruppespillet, men heldigvis var der en overraskende håndsrækning fra HJK, der hjemme i Helsinki besejrede Torino med 2-1. Netop de to hold mangler løverne at mangle, så håbet om avancement lever da endnu!


Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson (62.: 24 Youssef Toutouh) – 19 Rúrik Gíslason, 6 Claudemir, 18 Daniel Amartey (46.: 8 Thomas Delaney), 17 Alexander Kacaniklic – 10 Nicolai Jørgensen (34.: 32 Danny Amankwaa), 22 Steve de Ridder

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 36 Brandur Olsen og 37 Lasse Lindbjerg