Stor interesse for derby

Hørsholt: Tak for fremmødet

Tirsdag aften spillede vi den første kamp mod tyske Bayer Leverkusen hjemme i Telia Parken i den direkte kamp om at opnå adgang til UEFA Champions League gruppespillet.

Kampen blev tabt med et mål mod en modstander, der som forventet viste sig som et meget stærkt og dygtigt hold. Et tophold fra en af verdens absolut stærkeste ligaer. Returkampen venter om en uge, og så længe chancen er der, så vil vi naturligvis gøre alt for at jagte den, som både vores spillere og trænere også har givet udtryk for.

 I Telia Parken i går var der godt 18.000 tilskuere. Men det lød og føltes som mange flere. Vi bød på international stemning, som flere af vores gæster fra Bayer Leverkusen og de medrejsende tyske TV-kanaler også gav udtryk for efter kampen. Og derfor skal hver og en af jer, der var til stede, og levede jer ind i den medrivende kamp vide, at vi sætter stor pris på fremmødet og engagementet.

Vi kan i dag læse, at mange mener, 18.221 er et utilfredsstillende tilskuertal. Og at det er billetprisen som skulle være årsag til det. Det er en fair holdning at have. Og vi kan ikke sige præcis, hvor mange flere var kommet, hvis kampen havde været gratis, billigere eller dyrere. Vi kan kun kigge på historik og erfaring, når vi fastsætter pris på kampe som den tirsdag aften mod Bayer Leverkusen. Og det har vi naturligvis også gjort denne gang.

Og her kan vi konstatere, at tilskuertallet placerer kampen sådan ca. i midten på listen over tilskuertal til vores kvalkampe til UEFA Champions League siden klubbens start i 1992. Og helt på niveau med de tilsvarende i nyere tid som Lille, Viktoria Plzen, APOEL FC, FC Dnipro mfl. Kun returmødet med Rosenborg ligger markant højere.

Vi vil meget gerne fylde Telia Parken til hver eneste kamp. Også til de europæiske kampe, hvor tribunerne før har vist stor indflydelse, når holdet har haft allermest brug for det. Det skal ingen være i tvivl om. Men at billetprisen skulle være den afgørende faktor, kan vi desværre ikke finde meget belæg for at konkludere.

Her er modstanderens navn og status samt spilletidspunkt fællesnævneren, når vi kigger på de kampe, som har trukket tæt på fulde huse i kvalifikationen på hjemmebane som mod Ajax Amsterdam, AC Milan, SS Lazio og Glasgow Rangers. Fælles for disse kampe var, at de alle blev spillet tidligere på aftenen, end mod Leverkusen, og at de havde en billetpris på mellem 250,- og 300,-, der var tilsvarende difference til den daværende pris på en Superligabillet, som tilfældet var med kampen tirsdag aften mod Bayer Leverkusen, hvor prisniveauet lå mellem 220,- og op til 300,-.

Vi efterrationaliserer altid og gerne på vores beslutninger i F.C. København. Det gør vi naturligvis også denne gang. I den proces lytter vi meget til den feedback, vi får fra vores fans og gæster, og der kan ske ændringer ud fra det. Men det vi ikke vil, er at skulle lytte til dem der, på baggrund af kampen i går, tillader sig at mene, at vores fans ikke er loyale. Er der noget F.C. Københavns fans har vist det seneste år, så er det loyalitet.

Vi glæder os til at se mange af jer, og nyde jeres opbakning, i Tyskland i næste uge!

Anders Hørsholt