2-0 til Lyon i sidste testkamp

2-0 til Lyon i sidste testkamp

Løverne med 5 nye og en "genganger"
4.715 tilskuere havde fundet vej til PARKEN til sommerens sidste testkamp mod Olympique Lyon, inden det går løs i Superligaen på søndag med en udekamp mod oprykkerne fra Silkeborg. I den forgangne sæson opnåede franskmændene ganske vist deres dårligste placering siden 1998 i form af en 5. plads, men det er stadig et klassemandskab, som rummer mange stærkt og boldsikre individualister. Måske ikke med navne, der umiddelbart vækker genklang i danske ører, og to af de mest kendte – Yoann Gourcuff og Steed Malbranque - var endda ikke med på grund af skader.

Men nok om gæsterne. Det skal heller ikke hedde sig, at vi taler dem op til uovervindelige supermænd, blot fordi der stod 0-2 på tavlen, da Anders Poulsen blæste i fløjten for sidste gang…

Ståle og trænerteamet havde alle mand til rådighed bortset fra den småskadede Thomas Delaney, og man stillede til start med 5 af de nytilkomne spillere: Stephan Andersen, Tom Høgli, Pelle Nilsson, Daniel Amartey og Steve de Ridder. Og så en god, gammel kending i form af Zanka.

Chancefattig 1. halvleg
Det kan nok stadig ses på især det fremadrettede spil, at man endnu mangler det sidste i sammenspillet, og det kom især også til at præge den sidste halve time, hvor der blev skiftet flittigt ud på holdet. Men glædeligt var det at konstatere, at defensiven især før pausen virkede meget solid, hvilket bidrog til en generelt ret chancefattig halvleg.

Tættest på var franskmændene i det 18. minut, da Ferri opsnappede en bold midt på FCK’s banehalvdel og prøvede at lobbe den ind fra distancen, men den tog overkanten af overliggeren – og i øvrigt så det ud til, at Stephan Andersen havde godt styr på den. Det havde han i øvrigt i mange andre situationer, hvor han agerede myndigt og konsekvent – så det var ikke derfor, at en del af FCK-fansene valgte at pifte, hver gang han var i nærheden af bolden!

Den, der skriver disse linier, er kommet fast i PARKEN siden 1992 og vænner sig altså aldrig til, at man pifter af en af sine egne spillere, uanset hvor han så kommer fra – især ikke når han spiller stort set fejlfrit. Men jeg anerkender fuldt ud at fodbold er følelser, og at det er en del af gamet, og efterhånden var der da også mange i PARKEN, der valgte at klappe hver gang han havde bolden. Og landsholdskeeperen lod sig da heller ikke gå på, men bemærkede tørt efter kampen, at det ikke er første gang, han er blevet pevet ud af PARKEN…

Som alle andre i truppen havde han hjertens gerne hentet en sejr i aften, men som sagt var det småt med chancer i de første 45 minutter. I pausen kom Mellberg på banen for Zanka, mens Lyon satte tre friske folk ind – og gæsterne lagde også friskt ud rent spillemæssigt, og Mvuemba fik en pænt stor chance, da han trak sig fri i højre side og fra spids vinkel hamrede kuglen lige over mål.

Heldigt franskt føringsmål
Efter knap en times spil faldt løvernes største mulighed i kampen, da Nicolai Jørgensen med en fornem stikning sendte Steve de Ridder igennem i venstre side, men han sendte desværre bolden forbi den nærmeste opstander.

Mens københavnerne så småt gjorde klar til en fire-dobbelt udskiftning havde franskmændene heldet med sig i den anden ende, da Tom Høgli ville cleare et fladt indlæg fra Pléa i højre side, men uheldigvis sendte han bolden lige op i hovedet på Yattara, hvorfra den gik i mål tæt op af den ene stolpe uden chance for Stephan Andersen.

Kort efter kom udskiftningerne for alvor, og tre fjerdedele af midtbanen blev udskiftet, så den fra højre nu hed Amankwaa – Toutouh – Mussis – Nicolai. Også Pourié kom ind og erstattede de Ridder oppe foran, og tyskeren viste tænder kort efter med et par fine træk og et godt forsøg, der strøg lige forbi.

Intensiteten dalede mod slutningen
Kampen var stadig ganske intens med mange dueller rundt om på banen, og især franskmændene måtte ofte ned og bide i græsset og behandles, men aldrig som følge af noget der kaldte på kortene i Anders Poulsens lomer. Men de sidste 10-15 minutter forsvandt intensiteten efterhånden ud af kampen, og Lyon kørte mere og mere bolden rundt i egne rækker for at få tiden til at gå. Der skulle således et københavnsk boldtab til, før de fik mulighed for at øge føringen, men den udnyttede de til gengæld også kynisk.

Amankwaa mistede den uden for eget felt til Fekir, og via Yattara fik Pléa bolden i feltet, tacklede sig forbi Bengtsson, afdriblede Stephan og lagde bolden i tom kasse.

Yones Felfel og Brandur Olsen kom på banen i de sidste 10 minutter for henholdsvis Corner og Nicolai, men der skete ikke meget mere før det hele var slut, og som sådan kan man ikke indvende noget mod den franske sejr. Vigtigst var dog, at trænerteamet efter kampen var tilfredse med den ”matchning”, man havde ønsket sig i bestræbelserne på at få det ”nye” FCK spillet sammen til sæsonstarten.



Holdet:
1 Stephan Andersen - 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen (46.: 5 Olof Mellberg), 3 Pierre Bengtsson - 19 Rúrik Gíslason (64.: 32 Danny Amankwaa), 6 Claudemir (64.: 7 Franco Mussis), 18 Daniel Amartey (64.: 24 Youssef Toutouh), 10 Nicolai Jørgensen (anf.) (85.: 36 Brandur Olsen) - 11 Andreas Cornelius (81.: 33 Yones Felfel), 22 Steve de Ridder (64.: 23 Marvin Pourié)