2-0 efter to sene scoringer

Det trak op til 0-0 eller i værste fald en sen Viborg-sejr, da indskiftede Nicolai Jørgensen pludselig bragte løverne foran med 9 minutter igen. Kort efter øgede TK på et straffe begået mod ligeledes indskiftede Yones Felfel, og dermed var det afgjort.

Løverne fik ikke den bedste optakt til opgøret, idet Kris Stadsgaard måtte trække sig under opvarmningen, og i stedet foretog Claudemir en lyn-opvarmning og gik ind på den centrale midtbane, så Delaney kunne gå ned og vikariere i midterforsvaret. Til gengæld blev indledningen på kampen ganske udmærket, nok også hjulpet lidt på vej af et meget afventende og forsigtigt Viborg-mandskab.

Men gæsterne kom frisk frem over græsset og med god bevægelse og aggressivitet, og alligevel var det hjemmeholdet, der stod for kampens første farlige forsøg, da Wiland parerede et forsøg fra topscorer Dalgaard efter 7 minutter. Syv minutter senere var Gíslason tæt på i den anden ende efter et nydeligt FCK-opspil i højre side, men islændingens flugter fra kanten af feltet susede over overliggeren.

Endnu tættere på kom Simon Nagel minutter efter, da han stod for halvlegens farligste forsøg med et brag af et skud på overliggeren helt ude fra hjørnet af FCK-feltet, men marginalerne var med mestrene i den situation.

Spillemæssigt dominerede københavnerne stadigvæk, og Gíslason og den meget velspillende Amankwaa havde et par udmærkede forsøg inden der var spillet 20 minutter, men herefter sank tempoet og kvaliteten en del. Man skulle hen til de sidste 5 minutter af halvlegen, før der igen skete lidt i felterne. Et københavnsk boldtab på midten gav Wilton Figueiredo en stor skudchance i feltet, men Wiland var på plads og reddede stærkt.

Kort efter markerede Gíslason sig med to herre-tacklinger i samme spilsekvens, der efterlod to viborgensere i græsset, mens spillet til stor harme for hjemmepublikummet fortsatte en rum tid, inden Jens Maae omsider fløjtede.

I slutminutterne nåede Cornelius at rage et gult kort til sig, da han tog hånden til hjælp på et Bengtsson-dødbold i feltet, som heldigvis ikke giver strafpoint nok til at sende ham i karantæne til FCM-kampen på søndag.

Løverne bedst ud efter pausen
Mestrene startede også 2. halvleg bedst og producerede en udmærket skudchance til Vetokele efter få minutters spil, men hans skud blev rettet af til hjørne. Også i det 51. minut var der bud efter en åbningsscoring da den lille belgier fik en tilfældig chance midt i feltet, men ikke nåede at få afsluttet i første omgang, og i anden omgang kom Gíslason en postgang for sent til en hård tværbold foran mål.

Siden døde kampen dog lidt igen og udviklede sig til en lidt rodet affære, og da et af holdene efterhånden fik greb om tingene var det hjemmeholdet, der vejrede morgenluft – og point. Midt i halvlegen gamblede Ståle derfor ved at sende Nicolai Jørgensen på banen tidligere end det ellers var meningen, og ind kom også Daniel Braaten, mens Claudemir og Gíslason tog plads på bænken. Det gav en lidt utraditionel midtbane med Braaten i højre, Amankwaa og TK i midten og Nicolai i en lidt mere fri rolle med udgangspunkt i venstrekanten.

Ved de første aktioner var det tydeligt at se, at Nico stadig mangler meget i spillets facetter, men det tror pokker, når man har været ude et par måneder og kun trænet med i en uge. Med 10 minutter igen sendte Ståle også Yones Felfel på banen i stedet for Vetokele, og det var U19-spilleren kun anden optræden på klubbens bedste mandskab. Det var dog stadig hjemmeholdet, der havde fat i den lange ende, og efterhånden foregik mere og mere af spillet på københavnernes banehalvdel.

Nico-gamblingen lykkedes!
Men så skete det, mestrene havde håbet på, da ”Nico-prøv-et-eller-andet-Jørgensen” slog til! Han fik bolden uden for feltet i venstre side, trak ind i feltet, og omgivet af et hav af grønne trøjer fik han driblet sig fri, så han kunne svinge venstrefoden, og med et tørt hug knaldede han bolden forbi Peskovic til 1-0.

Jublen i den københavnske lejr – hvor 3-400 medrejsende fans højlydt heppede på deres helte gennem hele kampen – havde næsten ikke lagt sig, før dommer Jens Maae pegede på pletten foran Peskovic! Danny Amankwaa havde sendt Felfel af sted i et kontraløb fra midten af banen, og nede i feltet blev han indhentet og nedlagt af Christopher Poulsen.

Inden kampen var det aftalt, at det var TK’s tur, og han udnyttede også muligheden og placerede bolden højt oppe midt i målet uden chance for Peskovic, der tog chancen og gik til højre. Dermed var det afgjort, for selv om mestrene stadig er langt fra det niveau, man gerne vil være på, var man rutinerede nok til at holde hjemmeholdet fra fadet, selv om de ihærdigt trykkede på ind i de fire minutters overtid.

Christopher Poulsen nåede også at teste Wiland med et dundrende frispark fra højre side, som keeperen parerede på selve målstregen – men til gengæld fik Lars Jacobsen også en friløber i den anden ende (igen iscenesat af Amankwaa), men ramte desværre kun netstiveren bag målet. Men det lever man fint med, når man kan rejse hjem med 3 point efter to scoringer i de sidste 10 minutter!

Holdet: 21 Johan Wiland – 2 Lars Jacobsen (anf.), 15 Georg Margreitter, 8 Thomas Delaney, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rurík Gíslason (66.: 18 Nicolai Jørgensen), 16 Thomas Kristensen, 6 Claudemir (66.: 22 Daniel Braaten), 32 Danny Amankwaa – 11 Andreas Cornelius, 9 Igor Vetokele (80.: 33 Yones Felfel)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 25 Christoffer Remmer og 30 Christian Bolaños