Smal sejr sender løverne i semifinalerne

Løverne i sjælden 3-5-2-formation
Efter at den meget omtalte midtbane-diamant havde lynet i søndags mod Brøndby, havde Ståle og trænerteamet i dag valgt en 3-5-2-formation, der gav plads til både Stadsgaard, Sigurdsson og Margreitter i bagkæden. På midten var Remmer i højre og TK på midten de mest defensivt orienterede, mens Bolaños, Amankwaa og Gíslason skulle stå for den offensive support til angrebsduoen med Braaten og Pourié.

Det begyndte fint nok, og efter seks minutter ramte Pourié stolpen med en ekvilibristisk hæl-afslutning, efter at Margreitter var smuttede forbi Jeppe Brandrup til baglinien og sendte bolden ind mod nærmeste stolpe. Kort efter testede Bolaños Lyngby-keeperen Lukas Fernandes med et udmærket langskud, men herefter var det hjemmeholdets tur i en underholdende og afveksling indledning på kampen.

Først fik David Boysen en god mulighed efter et indlæg fra venstre, men Jakob Busk parerede hans afslutning, og på det efterfølgende hjørne var Boysen igen på færde, men måtte se et skudforsøg blokeret i feltet. Så var det gæsternes tur, og Braaten var lige ved at nå frem til et fladt Pourié-indlæg fra venstre, men kom en anelse for sent. Et par minutter senere forsøgte Pourié at drible sig fri af 2-3 mand i feltet, men faldt lidt for let i den sidste duel og indkasserede et gult ”film-kort” fra Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Tændt Lyngby-mandskab tog teten
Efter godt et kvarter fik Mathias Tauber en stor hovedstødschance tæt under mål, da Braaten snittede en Lyngby-dødbold bagud i eget felt, men Lyngby-forsvareren headede heldigvis forbi Jakob Busks mål. Til gengæld var der fuldt udbytte i det 22. minut, da Lasse Fosgaard slog et fint indlæg fra venstre, som David Boysen lagde tilbage i feltet til den helt udækkede Patrick Mortensen, der sparkede bolden i netmaskerne, inden Busk nåede ned til den.

Ikke ufortjent for det pågående og optimistiske hjemmehold, der anført af den veloplagte Boysen voldte en del problemer for den nye københavnske forsvars-konstellation. Men ligesom i søndags svarede løverne godt igen efter at være kommet bagud, og de fik hanket godt op i spillet og lagt mere pres på hjemmeholdet.

TK-udligning på straffe
Fernandes havde lidt besvær med et Gíslason-langskud, men det blev et straffespark, der bragte balance i regnskabet, da Brandrup kom til at bremse en bold med hånden i feltet, da Gíslason prøvede at finde Amankwaa. Selv om Lukas Fernandes gik til den rigtige side, kunne han ikke få fat i anfører Thomas Kristensens hårde og velplacerede afslutning fra 11 meter-pletten.

Resten af halvlegen blev en lidt halvrodet affære, hvor løverne ikke kom op i det fornødne tempo mod et veloplagt og velorganiseret Lyngby-mandskab, der virkelig leverede god modstand mod de danske mestre.

Først i halvlegens sidste minut var der bud efter 2-1, da Pourié energisk tacklede bolden fra Brandrup helt oppe omkring midten og satte kurs ned i feltet, men hans afslutning gav kun hjørnespark. Brandrup nåede også at få en tilfældig, men ganske god skudmulighed i den anden ende og trykkede også fint nok af, men den susede over den nærmeste trekant.

Tilbage til 4-4-2 i 2. halvleg
Ståle benyttede pausen til at gå tilbage til den mere velkendte 4-4-2-formation, selv om det betød at han måtte bringe Pierre Bengtsson i spil i stedet for at spare ham hele kampen, og også Toutouh kom ind, mens Margreitter og Amankwaa forlod banen. Dermed lå Bolaños og Gíslason på midtbanekanterne, mens TK og Toutouh spillede centralt.

Lyngby skabte halvlegens første gode tilbud, da Bror Blume afdriblede et par mand og sendte backen Mathias Mejer helt fri i venstre side af FCK-feltet, men Jakob Busk reddede stærkt med en fodparade, da Mejer prøve at lægge den fladt over i det lange hjørne.

Endnu en dødbold bragte løverne i front
På det efterfølgende FCK-angreb blev Gíslason nedlagt nogle meter uden for feltet af Tverskov, og den dødbold omsatte Pierre Bengtsson på fornem vis til en københavnske 2-1-føring. Hans brækkende skud strøg forbi muren og ind tæt op ad den ene stolpe, hvor Fernandes kun nåede ud og fik handsken på uden at kunne stoppe skuddet.

Hjemmeholdet lod sig dog på ingen måde slå ud og fik energisk flyttet spillet frem og lagt godt pres, og det var lige ved at give pote, da Bror Blume spillede Lasse Fosgaard fri i feltet, men heldigvis for løverne fik han ikke bolden under kontrol, så han kunne afslutte.

Afslutte kunne Gíslason derimod, da han et par meter uden for feltet sendte et godt forsøg tæt forbi den ene stolpe efter at have spillet 1-2 med Pourié. Midt i halvlegen fik Braaten en endnu større mulighed for at udbygge føringen, da Bolaños flot spillede ham helt alene igennem med Fernandes, men Lyngby-keeperen gik godt ud og parerede, da nordmanden prøvede at sparke den under ham.

Lyngby satte herefter ind med en ny energisk offensiv, og først kom Fosgaard op til et godt hovedstødsforsøg på indlæg fra Boysen, og lidt efter blev Bror Blume spillet godt til skud i feltet, men med en lynhurtig refleks fik Jakob Busk slået bolden på stolpen og sikret sig returbolden.

Til sidst slap kræfterne op hos Lyngby
Det skulle dog også vise sig at blive noget nær sidste gang, de for alvor skabte ravage i FCK-feltet, for trods et par offensive udskiftninger og en optimistisk satsning med mange folk fremme, så var bolden overvejende på københavnske fødder frem mod slutningen af kampen. Knap 10 minutter før tid måtte Braaten desværre humpe ud med noget, der lignede en lille forstrækning, og Delaney kom på banen i stedet.

Lyngbys prøvede stadig at sende mange folk frem i jagten på udligning, og det gav selvfølgelig plads bagude. Toutouh fik den største mulighed for at slå sejren helt fast, da Bengtsson fandt ham midt i feltet seks minutter før tid, men hans inderside-afslutning strøg forbi Lyngby-målet. Der var tilløb til mere, men til sidste handlede det bare om at få tiden til at gå, mens bolden blev kørt rundt i rækkerne, indtil Mads-Kristoffer Kristoffersen for sidste gang blæste i fløjten.

Dermed er løverne klar til forårets semifinaler, men Lyngby kan - når den første skuffelse har lagt sig - stadig se tilbage på et rigtig flot efterår under Johan Langes kyndige ledelse. Trods tabet af en lang række spillere har de formået at spille sig frem i den sjove ende af NordicBet-ligaen, og i aften formåede de også at udfordre og presse løverne i en meget stor del af kampen.

Holdet: Jakob Busk - Kris Stadsgaard, Ragnar Sigurdsson, Georg Margreitter (46.: Pierre Bengtsson) - Christoffer Remmer, Christian Bolaños, Thomas Kristensen, Rúrik Gíslason, Danny Amankwaa (46.: Youssef Toutouh) - Daniel Braaten (79.: Thomas Delaney), Marvin Pourié

Ikke benyttet: Kim Christensen, Mads Aaquist, César Santin og Fanendo Adi