4-0 over FCN på forrygende 2. halvleg

Inden Jakob Kehlet fløjtede opgøret i gang var der blomster og fortjent hyldest til César Santin, der i onsdags slog N’Doyes hidtidige rekord som den mest scorende FCK’er gennem tiderne. Brasilianeren måtte dog herefter tage plads på bænken, da Ståle ligesom i Randers havde foretrukket Braaten og Vetokele i angrebet. Eneste ændringer fra den kamp var, at Mellberg og Gíslason afløste Stadsgaard og Bolaños.

Det blev en rolig indledning på kampen, hvor begge mandskaber tydeligvis havde respekt nok for hinanden til ikke at ville satse hele butikken fra start. Gæsterne stod for den første reelle afslutning, da Anders AC Christiansen i det 12. minut sendte et langskud tæt forbi den ene opstander, og meget mere så man ikke til Nordsjællands ”falske 9’er”, før en skade tvang ham til at udgå midt i halvlegen til fordel for Kim Aabech.

I mellemtiden havde hjemmeholdet haft et par halve muligheder, men ingen af holdene skabte det helt store i kampens første halve time. Det sidste kvarter kom der dog mere gang i den, og det største tilbud fik Vetokele, da han overtog en bold fra Nicolai Jørgensen, som han havde driblet ind i feltet, men med en flot fodparade fik Martin Hansen afværget den lille belgiers glimrende afslutning.

Kort efter hamrede Gíslason et hårdt langskud lige forbi den ene stolpe, og nogle minutter efter måtte Martin Hansen igen i aktion, da Braaten headede et Lars Jacobsen-indlæg tæt ind under mål, men igen slap forsvaret med skrækken. Det gjorde de også, da både Mellberg og Delaney var ganske tæt på at nå frem til det efterfølgende Bengtsson-hjørne, men bolden susede videre gennem luftrummet i det lille felt.

Således sluttede løverne halvlegen af med mest momentum, og det forstod man til fulde at bygge videre på efter pausen! Efter fem minutters spil måtte Martin Hansen to gange med kort mellemrum hive gode redninger frem for at forhindre Daniel Braaten i at komme på tavlen, men i det 52. minut var han chanceløs. Claudemir tog et langt indkast i højre side, og lidt tilfældigt dumpede bolden ned lige uden for det lille felt, hvor Vetokele kvikt vendte rundt på en tallerken og sendte bolden i netmaskerne til 1-0.

Og bedst som man sad og regnede på, hvor mange af sine scoringer, han har lovet mod netop FCN, så gjorde han det igen! Denne gang efter et mønster-kontraangreb, hvor Claudemir spillede Lars Jacobsen i højre side, og på hans præcise indlæg stormede Vetokele frem ved fjerneste stolpe og prikkede bolden ind til 2-0.

Det fyrede for alvor op under det københavnsk festfyrværkeri, og til fansenes udelte begejstring skyllede det ene flotte angreb efter det andet ned mod nordsjællændernes felt. Gíslason hamrede et langskud klokkerent på den ene opstander, og Vetokele manglede kun halvanden centimeter for at fuldende et hattrick efter et glimrende Braaten-indlæg fra højre. Man noterede sig også den detalje, at en kompromis Mellberg-tackling langt nede på egen banehalvdel resulterede i et FCK-indkast tæt på det ene hjørneflag oppe i den anden ende…

Midt i halvlegen tog Nicolai Jørgensen over i løvernes goalshow og i løbet af fem minutter havde han fordoblet føringen til hele 4-0. Først omsatte han usvigeligt sikkert et straffe begået mod ham selv af Michael Jakobsen, og efter 72 minutter stod han for et regulært drømmemål, da han tog chancen fra 25-30 meters afstand og sendte bolden fornemt op i det ene målhjørne uden for Martin Hansens rækkevidde.

Så fandt Ståle tiden inde til at spare lidt på kræfterne, og Toutouh og Bolaños afløste Braaten og Gíslason, og lidt efter kom Santin også ind for Vetokele. Spillemæssigt gik man også lige et gear ned, så nordsjællænderne igen fik lov at være med i kampen, men selv om de forsøgte at komme frem og reducere, var der aldrig rigtig fare på færde. Derfor kunne de 15.397 tilskuere - bortset fra de fåtallige FCN-fans - fornøjede slappe af lige indtil Jakob Kehlet fløjtede af for en fuldt fortjent og overbevisende hjemmesejr, der i skrivende stund har sendt løverne op på 3. pladsen inden rundens øvrige kampe.