Kampreferat: FCK vs. Esb

Det var Superligaens og 1. divisions førerhold, der her til eftermiddag tørnede sammen på Nummer 10 i bidende kulde. F.C. København havde hele 22 spillere i aktion og formåede med dem at vinde overbevisende i CV’s debut som ansvarlig på sidelinien. På mål af Santin, Absalonsen, Diouf og Nordstrand (2) endte kampen 5-1 til Løverne over Esbjerg FB.

Årets første træningskamp blev spillet på den opvarmede bane 3 på klubbens træningsanlæg. Og græsset var da også grønnere på spillernes side af kridtstregen på denne kolde januardag. Sportsdirektør Carsten V. Jensen havde forud for kampen bekendtgjort, at alle spillere skulle i aktion og stillede derfor med to forskellige hold i hver halvleg.

I 1. halvleg var startopstillingen denne: Kim Christensen – Christian Gamboa, Sölvi Ottesen, Christoffer Remmer, Bryan Oviedo – Christian Bolaños, Christian Grindheim, Thomas Kristensen, Martin Vingaard – César Santin, Johan Absalonsen.

Kampen begyndte med en del spil på midten af banen. Der skulle dog ikke gå længe før tilskuerne skulle få lidt at varme sig på. Absalonsen fandt César Santin, der resolut vendte sig rundt og sparkede bolden op i hjørnet uden chance for Esbjerg-målmand Lars Winde. 1-0 til F.C. København.

Frækt chip af Absalonsen
Halvlegen var generelt fattig på målchancer, og Esbjerg-holdet fulgte godt med og viste i glimt, at de stormer mod en tilbagevenden til det fineste selskab i dansk fodbold. Det var dog F.C. København, som bragte sig på 2-0 efter knap en halv times spil. Christian Bolaños, der var hjemmeholdets kreative kraft, fandt med en intelligent, dyb stikning Johan Absalonsen. Med et frækt chip med ydersiden kunne Absalonsen se bolden gå i mål.

Ti minutter før halvlegen reducerede Esbjerg på et mål af den unge angriber Mikkel Agger, der fik en aflevering i dybden og udplacerede Kim Christensen i målet. 2-1 var stillingen efter 1. halvleg.

Helt nyt hold efter pausen
CV benyttede pausen til at skifte holdet ud og F.C. København begyndte 2. halvleg med denne opstilling: Johan Wiland – Lars Jacobsen, Johnny Thomsen, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson – Youssef Toutouh, Claudemir, Thomas Delaney, Pape Pate Diouf – Kenneth Zohore, Morten Nordstrand.

Der var altså friske ben over hele linjen hos F.C. København, og det sås straks. Kort inde i 2. halvleg erobrede Kenneth Zohore bolden på et tidspunkt, hvor Esbjergs forsvar var ude af balance. Zohore lagde den ind foran mål, hvor Morten Nordstrand med en behersket inderside nemt kunne gøre det til 3-1. To minutter senere blev det 4-1, da Pape Pate Diouf med en flot helflugter kanonerede bolden ind bag Lars Winde. Flot mål!

Nordstrand dobbelt målscorer
Esbjerg havde en enkelt stor chance efter 65 minutter, men Johan Wiland kom ud af sit mål, og forhindrede Esbjerg-angriberen i at score. Det var stort set også det eneste, Johan Wiland havde at lave i 2. halvleg, hvor F.C. København generelt spillede med lidt mere fart. Thomas Delaney og Claudemir stod stærkt i billedet, ligesom Pierre Bengtsson, der generelt var aktiv på venstrekanten.

Morten Nordstrand var også en af kampens absolutte profiler. Ti minutter før tid opsnappede han bolden midt på Esbjergs banehalvdel og satte to forsvarere af med sin hurtighed, inden han sparkede bolden fladt i det lange hjørne. En rigtig god aktion af Nordstrand, der dog også tidligere i halvlegen brændte en stor hovedstødschance.

Kampen endte dermed 5-1 til F.C. København.