Løverne kom godt igen

Løverne kom godt igen

Af de 3 indkøbte spillere i sommerpausen var det kun Sölvi Ottesen, der i dag fik sin officielle debut. Kim Christensen sad på bænken, mens Claudemir måtte blive hjemme i København, da hans arbejds- og opholdstilladelse stadig ikke er på plads. Sölvi blev behørigt hyldet af SønderjyskE inden kampen med varmt bifald, blomster, gave og en lille tale nede på grønsværen, hvor man takkede ham for alt det, han har bidraget med i sin tid i klubben.

Byens Hold ikke altid været helt i omdrejninger, når en ny sæson begynder, og denne premierekamp var desværre ingen undtagelse – men heldigvis varede den ekstra sommerferie kun en halv times tid, hvor der til gengæld heller ikke var noget som helst, der hang sammen. Så lad os nøjes med at konstatere, at hjemmeholdet fik lidt af en premieregave fra dommer Michael Svendsen, da han efter små 20 minutter pegede på 11 meter-pletten efter at Kenneth Fabricius var snublet i duel med Sölvi Ottesen. Islændingen måtte tilmed indkassere et gult kort, men selv Fabricius var vist overrasket over, at der blev dømt straffe. Rasmus Hansen viste dog ingen nåde, men hamrede bolden utageligt ind bag Johan Wiland.

Føringen var ikke specielt ufortjent, for sønderjyderne var klar fra første fløjt og sad godt på kampen uden dog at spille sig frem til det helt store. Men hen mod den halve time begyndte løverne så småt at stramme skruen lidt, og langsomt men sikkert satte man sig på begivenhederne og fik lagt godt pres oppe på sønderjydernes banehalvdel.

Stadig blev der dog begået for mange fejl i op- og samspillet, men heldigvis bød der sig i stedet et par frisparks-muligheder lige uden for feltet, som Vingaard tordnede af sted mod mål, og et af dem tvang Nathan Coe til en flot redning helt oppe i det ene målhjørne. SønderjyskE’s Michael Stryger forærede også N’Doye en god skudmulighed i eget felt, men igen var Coe på plads, da senegaleseren resolut fyrede af med en god firsttimer. Det blev derfor ved de 1-0 efter de første 45 minutter, men det sidste kvarter gav løfter for løvernes 2. halvleg.

Den indledte Ståle Solbakken med at gå over til at spille 4-3-3, idet han sendte Santin på banen i stedet for Hjalte Nørregaard, så de to brasilianere lå på henholdsvis højre og venstre side af N’Doye oppe foran. Santin bragte ny gejst og energi i offensiven, og i det hele taget var der helt andre københavnske boller på suppen. Det gav bonus otte minutter efter pausen, da N’Doye oppe i Sønderjyske’s felt fik tacklet en tabt bold tilbage, og Santin prøvede fra baglinien at finde Ailton inde foran, men via Michael Larsens fod strøg bolden i nettet bag Nathan Coe.

Efter godt en time var Ailton tæt på med en afslutning, og i det hele taget rullede det ene angreb efter det andet ned mod Coe & co., der havde mere end rigeligt at se til. Men australieren tog godt for sig, og forhindrede bl.a. Pospech i at bringe løverne i front, da han fyrede af fra distancen. På det efterfølgende hjørne headede N’Doye på stolpen, og da Ståle lidt efter sendte store Kenneth Zohore ind i stedet for Ailton, så blev der lagt yderligere tyngde bag det efterhånden massive pres på SønderjyskE.

Der var efterhånden langt mellem de sønderjyske kontraer, men 20 minutter før tid slap Søren Frederiksen pludselig helt fri, men Johan Wiland stod helt rigtigt og ventede ham ud, så han med en super refleksredning kunne afværge det store tilbud fra den nybagte FCK-spiller, der spiller som lejesvend i SønderjyskE denne sæson. I den anden havde N’Doye igen marginalerne på den forkerte side, da han bankede bolden klokkerent på stolpen, og små 10 minutter før tid måtte der en ny stor redning fra Nathan Coe til at holde senegaleseren fra måltavlen. Men til sidst kunne hjemmeholdet ikke modstå presset længere…

Vingaard slog et fint indlæg fra højre side, som Zohore strakte sig frem imod, men Anders Østli kom ham i forkøbet og kom uheldigt til at prikke bolden i eget net. Samme Østli skal i øvrigt være glad for, at Michael Svendsen havde en mindre god dag, for under normale omstændigheder burde han og Michael Larsen have set adskillige gule kort i kampen… nu måtte de i stedet se Martin Vingaard øge til 3-1 på et langskud, som Nathan Coe burde have holdt, men i stedet smuttede den fra ham og rullede ind over stregen. Dermed var det afgjort, og mestrene kom for en gangs skyld godt fra start – resultatmæssigt, i hvert fald, for spillet var ikke helt oppe og ringe.