Kampreferat: FCK vs. Vål

Afvekslende affære
Til lørdagens træningskamp mod Vålerenga havde Ståle Solbakken valgt helt at se bort fra de 11, der startede ind mod Marseille i torsdags. Derfor bød holdet på en blanding af de spillere, der står nærmest start-elveren og nogle af de unge folk i truppen. Vålerenga stillede i noget nær bedste opstilling, men det kunne ikke umiddelbart ses i de første 45 minutter, der var jævnbyrdig, afvekslende og ganske underholdende af en træningskamp at være.

De ca. 400 medrejsende norske fans sørgede også for en ganske festlig ramme omkring den fine græsbane på Nummer 10, hvor deres helte i øvrigt alle stillede op i korte bukser i modsætning til hjemmeholdet, der alle havde trukket i de lange bukser.

Zohore bragte hjemmeholdet foran
Allerede efter få minutter fik Santin spillet Ailton helt fri, men den norske keeper Lars Hirschfeld nåede ned og snuppe bolden. Mohammed Abdellaoue og Morten Berre havde gode tilbud for Vålerenga, inden løverne efter 20 minutter bragte sig i front. Store, stærke Kenneth Zohore tacklede bolden fra midterforsvareren André Muri, og nede fra venstre hjørne slog han et indlæg tæt under mål, som ramte Freddy dos Santos, så den strøg i netmaskerne bag Hirschfeld.

10 minutter senere var Abdellaoue helt alene med Jesper Christiansen, men målmanden reddede hans flade skud med en stærk fodparade. Da Abdellaoue få minutter før pausen endelig fik bolden i nettet, var der forinden vinket offside på Berre, og hjemmeholdet kunne således gå til pause med 1-0 i ryggen.

To norske scoringer vendte kampen
Mohammed Abdellaoue har, som navnet antyder marokkanske rødder, men er født og opvokset i Norge og også noteret for et par A-landskampe, og ”Moa” skulle kun bruge et par minutter af 2. halvleg til at bringe balance i regnskabet, da han headede et indlæg fra Morten Berre i højre side ned i jorden og op i nettaget. Han kunne måske lige have ventet et par minutter, så de mange norske fans var nået på plads efter at have været inde på KB og varme sig i pausen – og nogen vil måske tilføje, at vores forsvar så også var nået helt på plads…

TK, der spillede en god kamp på den centrale midtbane, skabte en god mulighed lidt efter, da han trak sig fri i højre side af feltet, men hans indlæg blev desværre blokeret. Lidt efter kom Thobias Skovgaard ind i stedet for Zahore, der havde indledt 2. halvleg i angrebet sammen med Santin, mens Ailton lå ude i venstre side. Nu gik Ailton tilbage i angrebet, mens Bryan Oviedo blev rykket op på midtbanen, og Skovgaard spillede venstre back.

Efter en god time slog Abdellaoue til for anden gang med et hovedstød efter indlæg fra højre, denne gang fra Fellah, og det skulle vise sig at blive den afgørende træffer. Brasilianerne havde ellers hver sin store mulighed for at udligne, men formåede ikke at overliste Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet.

Chancer til både 1-3 og 2-2
Til gengæld fik Thomas Delaney bolden i nettet efter Hirschfeld havde tabt et TK-frispark fra venstre side, men dommeren gav et lidt tyndt frispark til den norske keeper i duellen med Ailton.

Eks-AaB’eren Luton Shelton brændte også en pænt stor chance mod slutningen, og Abdellaoue nåede også lige at brænde et stort tilbud om at blive hattrick-hero, men der var ikke flere mål i den ganske underholdende træningskamp.

Søndag holder løverne fri, og mandag indledes forberedelserne mod returkampen i Marseille, og næste lørdag er der igen træningskamp på Nummer 10, hvor Helsingborg kommer på besøg i den sidste testkamp inden SAS Liga-premieren mod AGF om to uger.