Kampreferat: FCK vs. Mal

Forventningerne var høje, da årets første træningskamp skulle afvikles, da svenske Malmö FF kom på besøg. Af sikkerhedsmæssige årsager blev kampen spillet uden tilskuere på Nummer 10, hvilket var ærgerligt, da de FCK-fans der ellers ville være mødt op, ville have været vidner til et tændt og stærkt FCK-hold, der kontrollerede kampen fra start til slut, og samtidig krydrede det hele med et par flotte mål.

Ståle Solbakken lod de to tilgængelig nyindkøb, Johan Wiland og Martin Vingaard starte inde, og mens Vingaard skulle få en hovedrolle i kampen, så måtte Wiland nøjes med et par mindre aktioner i målet, da der simpelthen ikke var meget at lave for den svenske målmand. Vingaard fik en stille start på venstrekanten, men som kampen skred frem, blev F.C. Københavns nye nummer 20 mere og mere markant i især offensiven.

Efter små tyve minutter kunne Niclas Jensen sætte sin første FCK-assist på CV’et i år, da et frispark ude i højre side strøg til bagerste stolpe. Her stod Morten Nordstrand placeret, og satte bolden sikkert i mål. Kort tid efter kom kampen detalje, da Martin Vingaard afdriblede et par MFF’ere, og sendte et projektil af sted fra 20 meters afstand og som endte oppe i det ene målhjørne. To hurtige aktioner, og 2-0 til F.C. København.

F.C. København spillede generelt i et højere tempo end gæsterne fra Malmö, hvilket også gav hjemmeholdet fuld kontrol over kampen. Sjældent kom skåningene fra til noget, og det der nærmede sig målet tog fire-back kæden sig af som i første halvleg bestod af Pospech, Zanka, Laursen og Niclas.

Gæsterne kom dog alligevel på tavlen i slutningen af første halvleg, da Pospech sad ude efter en batalje med Malmös Jeffrey Aubynn. Det udnyttede MFF til at komme til baglinjen i F.C. Københavns højreside og sende et indlæg af sted. Her kom svenskernes Edward Ofere højest og satte den sikkert med panden ind ved den fjerneste målstolpe uden chance for Wiland i målet.

I anden halvleg blev der skiftet en del ud hos begge hold. Det satte dog ikke kvaliteten i spillet ned hos hjemmeholdet, der fortsatte med at dominere. Mål kom der dog ikke rigtig så meget af, men et par gode forsøg fra Martin Vingaard især, gjorde at man følte, at kampens sidste mål ikke havde været der endnu.

Flere mål kom der, men inden var det en fornøjelse, da Jesper Grønkjær blev skiftet ind en lille halv time før tid. Venstrekanten har været væk så længe, at det var første gang han spillede i denne sæsons FCK-trøje, og det var herligt at se en trøje med nummer 10 og ”Grønkjær” husere på kanten igen. Jesper gjorde det fint på venstrekanten, og havde flere af sine kendetegnende ryk mod baglinjen, så håbet om et snarligt comeback til den rutinerede offensivspiller lever i bedste velgående efter dagens kamp!

I slutminutterne kunne Martin Vingaard sætte kampens tredje og sit andet mål ind i kampen efter en nærmest identisk situation fra første halvleg. Denne gang fik bolden dog bare lov til at passere hele vejen over i det lange hjørne. Få minutter senere afsluttede Cesar Santin kampen med en fiks detalje, hvor brasilianeren nærmest fik scoret med et halvt skorpion- og hælspark.

4-1 var ganske fortjent. Begge hold var ret effektive foran mål set i forhold til antallet af chancer, og F.C. København holdt et højt niveau set i lyset af at det var årets første træningskamp – det lover godt for de kommende kampe…