Fremragende fight gav point på Mestalla

Fremragende fight gav point på Mestalla

Valencia skarpe i indledningen
Til den på forhånd vanskeligste opgave i UEFA-gruppespillet var William Kvist foretrukket på højre midtbane i stedet for Sionko, mens formstærke Ailton fik chancen fra start i stedet for Nordstrand. Hjemmeholdet tillod sig den luksus at lade stjernen David Villa starte på bænken, men det skortede dog ikke på profiler på det spanske tophold, der også indledte kampen med et solidt tryk mod københavnere og flere kompetente afslutninger.

Edu testede Jesper Christiansen med et dykkende langskud, og Vicente tvang målmanden ud i en fodparade, og efter et kvarters tid måtte de trængte gæster tage overliggeren til hjælp på et Edu-hovedstød.

Men stille og roligt kæmpede løverne sig tilbage i kampen og i de næste 15-20 minutter brændte det flere gange på i den anden ende af banen, og kort før den halve time burde Ailton have fået mere ud af en regulær friløber, som han selv havde kæmpet sig frem til, men han lobbede bolden over både keeperen og målrammen.

Spanierne strammede tempoet lidt igen og imponerede med deres store boldsikkerhed i højt tempo, men selv om de kørte bolden godt rundt i rækkerne kom de ikke rigtigt frem til noget mod et meget koncentreret og velorganiseret FCK-mandskab. De forsøgte med en del indlæg fra kanterne, men Zanka og Anton havde styr på tingene, og det var faktisk Ailton, der var tættest på scoring inden pausen, da han i halvlegens slutminut - efter godt forarbejde med Santin - var lige ved at nå frem og prikke bolden ind.

Spansk føring efter en times tid
Københavnerne kom også godt ud efter pausen og havde godt fat i begivenhederne den første halve snes minutter, hvor Santin fik et fremragende tilbud i form af en dyb stikning fra Hutch, men uheldigvis kom han for tæt på keeperen.

Så vågnede hjemmeholdet lidt op igen og overtog dirigentstokken, hvilket også betød at man sporadisk kunne høre det ellers temmelig tavse hjemmepublikum på det store Mestalla-stadion. Og da stadionuret havde rundet en time kom spanierne på tavlen, da Morientes var først på en returbold fra Jesper Christiansen, der i første omgang havde afværget en afslutning fra en helt fri Edu midt for mål.

Santin på pletten!
Det slog dog ingenlunde løverne ud af kurs, og Valencia-forsvaret var flere gange på hælene.
Målscorer Morientes blev afløst af David Villa, mens Ståle havde sendt Sionko ind for TK. Da man tog hul på de sidste 10 minutter var det som om dampen gik lidt af gæsterne, men bedst som man begyndte at vakle lidt i troen på point, så blev man vækket til dåd. Kvist kastede et langt indkast fra venstre side, Anton kom godt op ved forreste stolpe og snittede den videre, og tæt under mål kunne Santin ganske enkelt ekspedere bolden over stregen til en overraskende, men fortjent udligning.

Ailton var tilmed tæt på at heade et godt indlæg ind til en føring, der dog nok ville have været i overkanten af det rimelige, og herefter blev han og Santin offer for et par taktiske udskiftninger med Würtz og Nordstrand, der bidrog til at tiden gik uden at de rådvilde spaniere for alvor var i nærheden af at udligne.

Efter 2 minutters overtid kunne de lyseblå strække armene op mod den sorte aftenhimmel og juble over et fantastisk resultat mod det spanske tophold - og en fornem oprejsning efter det indledende nederlag til St. Etienne. Da franskmændene samtidig slog Rosenborg 3-0, er puljen nu åben igen – St. Etienne har max-point, mens de 4 andre hold hver har ét point!

- - - - - - - -

Her er FCK.DK's live-update fra kampen, som desværre ikke blev vist på danske TV-kanaler:

90' 1-1 på Mestalla - et fantastisk resultat - og helt fortjent. Løverne var deres opgave voksen og pakkede sig ikke ned, og kunne faktisk med lidt mere kølighed have vundet kampen mod et af de bedst spillende hold i verden i øjeblikket. FCK.DK vender tilbage senere på aften med reaktioner fra det spanske.

90+2' SLUT - fremragende resultat!

90' godt kontraangreb til FCK, der dog ikke ender med en afslutning

90' Valencia presser...

90’ Gult kort til Pospech. Frispark til Valencia ude i den ene side.

90’ Vi er i dommerens overtid, der er lagt 2 min. til

89' Nordstrand ind for Ailton

89’ F.C. København styrer stadig løjerne…. Ailton header forbi i god position

87’ Würtz ind, Santin ud

85’ En nærmest klassisk FCK-scoring. Et langt William Kvist-indlæg bliver forlænget og ved bagerste stolpe kan Santin sparke bolden i kassen – ganske fortjent!

85' 1-1 CÉSAR SANTIN!!!

83’ Vi nærmer os kampens afslutning. F.C. København skal lige – hvis der er flere kræfter tilbage – se om man kan træde et gear op og komme frem til en afgørende chance – dem har der ikke været mange af i den sidste tid fra FCK.

81’ Godt kontrastød af Valencia. Villa får først afsluttet lige på Jesper, og efterfølgende bliver der skudt forbi mål.

79’ Hjørne til FCK

77’ Der er så stille på Mestalla, at man selv heroppe fra de bagerste rækker på pressepladserne kan høre hvad Jesper Christiansen råber!

75’ Selvom Valencia har taget føringen, er det langt fra et slagent FCK-mandskab. Det spanske forsvar spiller med stor usikkerhed og københavnernes kontra ligger hele tiden og lurer…

72’ Målscorer Morientes bliver erstattet af David Villa.

70’ Det er nærmest et FCK-powerplay lige nu…det havde man ikke lige troet. Ailton tager den godt med lige uden for feltet med sparker over mål.

69’ Igen et godt FCK-angreb, der ender med hjørnespark.

68’ Frispark i en god position lige uden for feltet. Santin sparker dog lige i muren.

65’ Godt angreb af F.C. København, der startes af Santin. Sionko kommer godt med på højrekanten, men indlægget savner kvalitet.

64' Sionko ind i stedet for TK.

61’ 1-0 Fernando Morientes - indlæg fra venstre bliver taget ned af en spanier, der afslutter, og Jesper redder i første omgang, men Morientes er over den og bringer hjemmeholdet foran

57’ Valencia foretager udskiftning. Nummer 16, Mata, kommer på banen i stedet for Hugo Viana.

56' Valencia har overtaget styringen med anden halvleg

55’ Hjørne til Valencia

54’ Stor chance til Santin, der få tæmmet bolden i feltet, men kommer desværre for tæt på målmanden til at få den prikket ind i kassen.

52' F.C. København har taget styringen indtil videre, dog uden at komme frem til noget

50' Hjørne til FCK. Der fløjtes for frispark til spanierne inde i feltet.

49' Halvlegen er startet stille og roligt.

46' 2. halvleg er i gang.

45’ Efter en hektisk start fik F.C. København bedre fat om kampen, og fik skabt nogle store målchancer, der burde have givet mål. Valencia famlede lidt i blinde i det sidste kvarter af første halvleg, og kom ikke frem til det helt store, mens F.C. København i den anden ende var farlige på kontrastød. Jesper Christiansen skal roses for en glimrende første halvleg, hvor han tog et par store Valencia-forsøg i den første del af kampen.

45’ Vi er i første halvlegs overtid - så lyder fløjten for pause.

45’ Lige ved at Ailton kan prikke bolden i et tomt mål efter godt samarbejde med Santin, men det spanske forsvar får afværget i sidste øjeblik.

44’ Hjørne til Valencia, men forsvaret afværger fint.

43’ Glimrende tur af Pospech, der finder Santin i midten, men desværre bliver Cesars træk for langt, og målmanden kan samle op.

38’ Valencia prøver med mange indlæg, men mere eller mindre hver gang står Zanka og Anton godt placeret til sikkert at kunne ekspedere bolden ud af farezonen.

35’ Kampen er faldet i tempo, men ikke overraskende med Valencia som de spilstyrende dog uden at komme frem til noget rigtigt farligt i et stykke tid.

30’ Vi har rundet den halve time. Det startede med et Valenciahold i førertrøjen, men F.C. København er kommet glimrende med og skabt et par store chancer, der faktisk skulle have givet mål i hvert fald to tilfælde.

28’ MEGA chance til Ailton. Brasilianeren tager et glimrende løb fra egen banehalvdel og skaber sig selv en friløber. Chipper den over målmanden – men også over mål!

24’ Stor mulighed til Santin. Wendt får lagt en god høj dybdebold, som Santin får taget ned på kanten af feltet. Desværre rammer brasilianeren den helt forkert, så den går flere meter forbi mål.

20’ Godt raid af Kvist på højrekanten. Får spillet den ind fladt ind i feltet mod Ailton, men bolden lægger desværre lidt en halv meter bag i ham til at han kan få afsluttet.

19' Løverne har fået bedre fat nu.

18’ Igen et godt angreb af F.C. København, indlæg fra Santin tvinger Valencia til at give hjørnespark, som dog ikke fører til noget.

16’ Godt angreb af F.C. København. Santin dribler ind i feltet, og får den spillet på tværs til Ailton, der akkurat kommer for sent til bolden.

15’ Valencia header på overliggeren og skyder efterfølgende forbi. Vi er presset!

12' Hjørne til F.C. København. Keeperen griber den.

10’ Valencia afslutter inde i feltet, men bolden bliver blokeret. Generelt har hjemmeholdet haft et par løse chancer udover friløberen.

8’ Første FCK-forsøg. Ailton skyder 5 meter uden for feltet, men bolden går forbi.

6’ Stor chance til Valencia. Santin tager den på egen banehalvdel, og det bliver til en friløber til spanierne. Jesper leverer en stor fodparade!

5’ Kampen er startet med Valencia en smule i teten, dog uden at være markant. Det er som om F.C. København lige skal mærke hvilket udgangspunkt hjemmeholdet har…

2’ Godt skud fra distancen af Valencia. Jesper Christiansen får fingrene på. Hjørnespark.

0’ Kampen er i gang!

0’ Begge hold går på banen nu. Her virker meget tomt på Mestalla, men på disse store stadions kan det været svært at skyde sig frem til et egentligt tilskuertal. Deres udsendte gætter dog på et sted mellem 10.000 – 15.000…

0’ Vi nærmer os kampstart. F.C. Københavns fans er på plads helt øverst oppe i det ene sving på Mestalla. Udover musikken der lyder ud over højtalerne, er det udelukkende FCK’erne man kan høre.

0’ Valencia stiller op med følgende elleve: Renan, Albiol, Marchena, Baraja, Morientes, Del Horno, Vicente, Pablo Hernández, Edu, Miguel og Hugo Viana.

0’ Vejret her i Valencia er dejligt og perfekt til fodbold. Cirka 15 grader er der på stadion, og næsten ingen vind. Banen ser en lidt speciel ud i farven grundet en masse regn, der har været i regionen, men deres udsendte har været nede og betræde og se nærmere på græsset, og generelt er der ikke en finger at sætte på plænen!

0’ Der er kun lige åbnet for portene på stadion, og der af naturligvis ikke mange tilskuere endnu. Fra pressepladserne kan man dog høre FCK-fansenes velkendte københavnersange i baggrunden, da de fleste sidder på en bar lige ved siden af Mestalla.

0' FCK.DK er på plads på Mestalla i Valencia for at liveopdatere fra aftenens UEFA Cup-kamp, der fløjtes igang klokken 21.30. F.C. Københavns startopstilling er klar, og kan ses ovenfor. Det er en ren brasiliansk duo med Ailton og Santin, der starter på toppen, mens William Kvist indtræder på midtbanen i forhold til de seneste kampe.