Kvartfinale-klar efter 3-0

Comeback til Würtz
Ståle Solbakken havde skiftet ud på 6 af pladserne i forhold til søndagens topopgør mod OB. Hutchinsons fravær var nødvendigt på grund af en tandoperation, mens Zanka, Nordstrand, Hjalte, Santin og TK fik lov at spare lidt på kræfterne i det hektiske efterårsprogram. Det gav bl.a. comeback til Rasmus Würtz, der ikke har været med siden begyndelsen af april, og Mikael Antonsson fik sin anden kamp i efteråret efter sin skadepause.

I front skulle Ailton og Junior forsøge at gentage kunststykket fra årets første opgør, hvor deres scoringer var nok til at besejre Næstved i kvartfinalen. Og den operation lykkedes perfekt, for med to mål af Ailton og et af Junior vandt løverne en på papiret overbevisende sejr over de grønblusede fra Viasat Divisionen.

Men cifrene snyder, for det var først i det sidste kvarter, de københavnske favoritter satte tingene på plads med scoringerne til 2-0 og 3-0.

De første 20-25 minutter af kampen forløb ellers nogenlunde planmæssigt med Byens Hold som spilstyrende uden dog rigtigt at komme frem til det helt store. Og da Ailton efter 20 minutters spil lynede med en flot scoring til 1-0, var man fristet til at tro, at det ville blive en stille dag på kontoret.

Ikke en stille dag på kontoret
Det kom dog ikke til at holde stik, og omkring den halve time gav Næstved-anfører Ulrik Balling for alvor hjemmepublikummet noget at varme sig på denne råkolde oktoberaften, hvor temperaturen ikke sneg sig mange grader over frysepunktet. Efter fint oplæg fra Gauchinho kom han fri til skud på 12-13 meters afstand midt for mål, men sparkede alligevel ved siden af mål.

Københavnerne faldt for meget i tempo, og der var langt mellem de individuelle forsøg på at skabe noget kreativt og fremadrettet, så Næstved begyndte mere og mere at øjne muligheden for en udligning. To minutter før pausen var det centimeter fra at lykkes for Balling, og igen var chancen iscenesat af Gauchinho, men igen sendte Balling bolden lige forbi den fjerneste stolpe.

De sidste minutter af halvlegen fik man lejlighed til at se Oscar Wendt som central midtbanespiller, og han fik faktisk fyret en kompetent flugter af sted fra distancen, som dog ikke voldte Toppel de store problemer.

En lidt for rodet affære
Gæsterne kom meget bedre ud efter pausen og havde i de første 5-10 minutter flere afslutningsforsøg end i hele 1. halvleg, men Balling var også stadig med i kampen og testede Jesper Christiansen fra spids vinkel efter en halv snes minutter.

Den gode københavnske indledning blev ikke rigtig fastholdt, og symptomatisk måtte anfører Laursen ty til et regulært professionelt benspænd mod Gauchinho efter selv at have mistet bolden midt på egen halvldel – FCK’s første gule kort siden udekampen i Moskva for en måneds tid siden.

Thomas Kristensen afløste Oscar Wendt, men det kunne ikke hindre Næstved i at fighte sig tilbage og hænge godt på i en kamp, der den næste snes minutter udviklede sig til en lidt rodet affære uden de helt store chancer i nogen af enderne.

Tingene sat på plads
Men med et kvarter igen blev tingene så alligevel sat på plads, da Ailton for anden gang fandt netmaskerne med en endnu flottere scoring end den første. Med ryggen til mål fik han bolden på kanten af feltet, vendte smart rundt og fyrede resolut af med et fladt skud, der sad uden for Toppels rækkevidde helt ude ved stolpen.

Danni Jensen fik de sidste 10 minutter i stedet for Sionko, og han kom ind tids nok til at se sin målmand præstere kampens detalje med en formidabel redning, da  Balling afsluttede fra nært hold efter et fint indlæg fra Morten Kruuse. Men Jesper Christiansen havde reflekserne i orden og havde også overskud nok til lige at give den uheldige Næstved-anfører en krammer efter endnu en stor afbrænder.

Næstved faldt i det hele taget med ære, og kan med en vis ret indvende, at sejren blev alt for stor, da Junior kort før tid prikkede bolden det sidste stykke over stregen efter Rasmus Würtz havde passeret Toppel. At sejren var fortjent kan ingen dog anfægte, og Byens Hold er dermed med i hatten, når der trækkes lod til kvartfinalerne i morgen kl. 12.00.