Kampreferat: FCK vs. Mal

På en råkold lørdag formiddag fik F.C. Københavns spillere og tilskuere ikke meget at varme sig på i årets første træningskamp mod Malmö FF. Det gjorde til gengæld de ca. 500 medrejsende fans fra Malmö, idet deres ynglinge plantede tre kolde i den københavnske kasse til sikker sejr på 3-0. Omtrent 1500 mennesker overværede opgøret på kunstofsbanen ved Birkerød Stadion.

Kampens indledning bar præg af den tidlige spilletermin. Ingen af holdene imponerede i denne fase, hvor der primært blev kæmpet om overtaget på midtbanen. Som denne duel skred frem, blev det tydeligt, at F.C. Københavns centrale midtbane med Erik Mykland og Martin Bergvold i dag var overfor kompetente modstandere. Malmö-holdet overtog mere og mere af spillet og efter et par løse chancer, fik de fuld valuta, da en indenomsaflevering snød løvernes forsvar og ikke mindst målmand Kihlstedt, der virkede underligt placeret i forhold til den aflevering. Resultat blankt mål for Malmö-angriberen og stillingen 0-1 en realitet.

Scoringen tyve minutter inde i kampen ansporede de godt spillende svenskere yderligere. Det blev til et par hovestødsforsøg tæt forbi mål, inden Bora Zivkovic også viste farlige københavnske takter med et godt hovedstød - dog ligeledes forbi. Øjeblikke efter denne chance brugte Zivkovic igen hovedet omend med et lidt anderledes udfald. I egen forsvarszone snittede forsvarsspilleren bolden bagud, og det snød fuldstændig medspillerne, hvilket medførte en friløber til målscoreren til 0-1, der sikkert fordoblede sin og Malmös score til 0-2 med en fladt venstrebensskud kort inde i feltet.

Målene og det gode spil fik Malmös medlevende tilskuerskare til at hoppe i ren begejstring. Udsigten til en smule kortvarig kropsvarme var nær ved at få en delegation FCK-fans omkring jeres udsendte til at hoppe med, men klub-loyaliteten forhindrede dog i sidste øjeblik denne form for blasfemi?

Halvlegen ud fortsatte Malmö med at dominere. Dog lykkedes det F.C. København at få bolden i nettet i overtiden, da Zivkovic "elegant" daskede til bolden med hånden efter et hjørnespark. Korrekt annullering og gult kort til Zivkovic.

Pausen gav anledning til flere udskiftninger. Den centrale midtbane blev afløst af Peter Nielsen og Christian Traoré, mens Møller afløste Fredgaard. Det betød at Zuma, der fra start havde spillet i front, blev rykket ned på højre-midt, mens Bisgaard blev rykket over på venstre midt. Her fik han bag sig endnu en indskifter, idet Peter Christiansen afløste en indtil da udmærket spillende Urmas Rooba.

Rokeringerne viste sig fornuftige. Specielt Christian Traoré viste fornemme takter på den centrale midtbane, hvor han både var en god bolderobrer og igangsætter. Det var dog igen udeholdet, der kom til halvlegens første chance. Indskiftede Peter Ijeh headede på overlæggeren ti minutter inde i halvlegen og gav hermed et fingerpeg om, at Malmö ikke havde til sinds blot at forsvare føringen.

Alligevel var anden halvleg i den grad bedre end første for løvernes vedkommende. Flere gode kombinationer blev det til, ligesom fløjspillet også blev forbedret. Desværre kneb det når bolden blev flyttet helt op til Malmös forsvarsrække. Her forstod svenskerne at placere sig rigtigt og tillod dermed aldrig københavnerne at blive rigtig farlige. Dog havde Bisgaard en stor chance et kvarter før tid, da han, efter et godt Pettersson-rush, blev spillet fri tæt inde ved mål, men afslutningen blev blokeret af en forsvarsspiller.

Bedst som man nærede håb om en reducering, slog Malmö kontra og via en flot afslutning af frontangriberen blev scoren forøget til 0-3. Ikke umiddelbart fortjent bedømt på anden halvleg, men kampen som helhed taget i betragtning var et nederlag i dag til et stærkt svensk mandskab retfærdigt nok.

Næste træningskamp er på lørdag, hvor endnu en svensk klub venter, idet Landskrona kommer på besøg. Tid og sted vil i løbet af ugen blive præsenteret på FCK.DK.