Kampreferat: OB vs. FCK

Til 8. rundes sene kamp kunne Hans Backe atter råde over løvernes anfører, Tobias Linderoth, efter endt karantæne. Med sig i maskinrummet på midtbanen havde den svenske landsholdsterrier Silberbauer, mens Røll og van Heerden udgjorde kanterne i dagens kamp mod OB. Det betød at Saarinen måtte tage plads på bænken - en position også "32" måtte indlade sig på til fordel for Allbäck.

Dagens fynske værter fra Odense indviede inden kampen det nyomdøbte stadion, Fionia Park, med fest, farver og overklipning af den traditionelle røde snor af byens borgmester. Også kampens røde tråd havde hjemmeholdet bedst fat i via en hæsblæsende indledning, hvori Esben Hansen trykkede af langt udefra, mens Miti efter blot tre minutter headede en stor chance over mål på oplæg fra en pågående Martin Borre.

Værternes aggressivitet fortsatte og med stor styrke i nærkampene pressede fynboerne godt på. Især i løvernes venstreside havde Bergdølmo problemer med fodrappe Borre og det kastede en tidlig advarsel af sig til nordmanden.

Presset noget i bund var der langt mellem de københavnske offensive snapse og havde det ikke været for et påpasseligt forsvar kunne OB'erne havde skaffet sig en drømmestart på kampen.

Midtvejs i halvlegen modtog Linderoth en ganske diffus advarsel fra dagens ophavsmand, Anders Hermansen, og den kendelse var der god grund til at stille spørgsmålstegn ved.

Om det var denne tvivlsomme domsafsigelse, der fik Hermansen til at bortdømme hjemmeholdet tre minutter senere må stå hen i det uvisse, men det så unægteligt ud som et københavnsk gult kort og dermed marchordre for Bergdølmo, da den norske landsholdsspiller klippede Borre i dennes forsøg på at bringe sig fri i feltet.

Københavnerne slap med skrækken og som en konsekvens af Bergdølmos hyr på venstrekanten skiftede Jacobsen og nordmanden position.

Som halvlegen skred frem kom der mere ro på det københavnske opspil og det gav en mere jævnbyrdig affære selvom det stadig haltede med egentlige afslutninger. Et frisparksforsøg af Bo Svensson efter en god halv time blev imidlertid startskuddet til to store F.C. København-tilbud, men i begge tilfælde måtte Allbäck se sine giftige forsøg strande henholdsvis over mål og på Onyszko.

Chancerne og det generelt godt spillende forsvar sikrede en vis optimisme forud for anden halvleg - en optimisme der bevaredes trods OB'ernes fornuftige indledning på anden omgang med et godt skud af Martin Borre, som det mest iøjefaldende indslag.

Således kæmpede dagens gæster sig langsomt, men sikkert, til et spillemæssigt overtag, og da den københavnske midtbane for alvor stemplede ind i kampen begyndte angrebene så småt at rulle ned mod værternes mål.

En energisk Elrio van Heerden afsluttede langt udefra efter ti minutters spil, og da den lille sydafrikaner et par minutter senere gentog sit forsøg gav det bonus. Det skete da Elrio bragede bolden på tværribben, hvorefter Allbäck kunne samle returen op og sende denne i mål via en flot flugter uden chance for Onyszko i OB-målet.

Scoringen indtraf i det 58. minut og virkede som et trylleslag, idet kampen fuldstændigt udviklede sig på københavnske præmisser. Offensiven trådte i karakter og da Gravgaard og Co. samtidig dæmmede særdeles effektivt op i den bagerste kæde, så det svært ud for de fynske forhåbninger.

Yderligere besværet blev disse kun syv minutter efter Allbäck's scoring, da en indøvet detalje gav københavnsk løvepote. Et Bergdølmo-frispark blev sendt til bagerste stolpe og her dukkede luftvåbenet, Michael Gravgaard op, og med en nænsom hovedstødsaflevering spilledes Allbäck fri til sin anden scoring tæt inde ved mål.

Fordoblingen af scoren satte en tyk streg under udeholdets dominans og OB'erne havde ret beset ikke meget at byde på andet end frustrationer kampen ud.

På denne konto, og efter endnu flere gode forsøg af løverne, bragte hjemmeholdets Martin Borre sig i uheldig fokus da en nærkamp mellem Ophaug og Møller fik midtbanespilleren til at fortælle dagens dommer et par sandheder eller to. Det kostede, med episoden fra første halvleg in mente, ironisk nok et rødt kort til Borre og dermed måtte hjemmeholdets vel nok bedste spiller i dagens kamp forlade banen med små ti minutter tilbage.

Kampen ud dominerede løverne stort og Backes mandskab kunne uden problemer køre sejren hjem, skabt på fortrinsvist en flot anden halvleg. Dermed tilføjede løverne endnu et kapitel i den fantastiske sæsonåbning, der nu rummer syv sejre og én uafgjort af otte mulige.

Næste opgave bliver på torsdag, når det går løs på AOL Arena i UEFA Cup'ens første runde.