Kampreferat: FCK vs. AGF

F.C. København måtte nøjedes med et enkelt point, da det i rundes sene kamp kun blev til misvisende 1-1 i PARKEN mod et mast AGF-mandskab. Peter Ijeh satte løverne i gang med sin første scoring for klubben efter en times spil, mens Kasper Kure med fem minutter tilbage bragte balance i regnskabet. 20.071 tilskuere var vidner til remisen.

Hans Backe kunne i jagten på fjerde sejr af lige så mange mulige i denne sæson stille med identisk hold fra forrige rundes kamp, hvilket betød at løvernes topscorer, Álvaro Santos, kunne jagte sæsonens fjerde scoring på bekostning af Peter Ijeh. På bænken havde Backe foretaget en enkelt ændring i form af Jeppe Brandrup frem for William Kvist.

Hos gæsterne fra AGF måtte hårdt prøvede Sören Åkeby undvære sin normale anfører, Jesper Sørensen, grundet karantæne efter rødt kort til den erfarne spiller i forrige runde. Derudover var både Shane Cansdell-Sherriff og nyindkøbte Peter Foldgast meldt ukampdygtige som følge af skader.

I silende sommerregn indledte løverne opgøret klart bedst. En betragtelig mængde boldbesiddelse med et samtidigt højt pres gav indikationer om en flot F.C. København indsats mod pressede AGF. Og da et frisparksindlæg efter blot tre minutter resulterede i en feberredning af Steffen Rasmussen på Allbäcks hovedstød, hvori bolden blev verfet på tværribben, bredte den optimistiske fornemmelse sig yderligere i kroppen. Desværre skulle den gode start vise sig at indgyde falske forhåbninger for første halvlegs videre forløb.

Således stavrede 4. rundes sene kamp på den drivvåde plæne i PARKEN ind i noget af et dødvande, hvor løverne tydeligt havde svært ved at finde åbningerne i en kompakt AGF-forsvar, mens udeholdet simpelthen manglede troen på at den offensive del af indsatsen kunne give afkast.

Derfor blev et par dødboldsituationer så klart hjemmeholdets bedste anløb til chancer og i Michael Gravgaard havde løverne kampen igennem en farlig mand, der i flere omgange truede Rasmussens mål uden at den tidligere Viborg-spiller i dagens kamp fik udbytte af anstrengelserne.

Midtvejs i halvlegen forsøgte Lindrup og Morten Rasmussen sig noget pjokket fra distancen - afslutninger en solid Jesper Christiansen ingen problemer havde med at følge til dørs.

I det hele taget virkede løvernes forsvar meget determineret og som et af halvlegens/kampens lyspunkter må den kampivrige og effektive defensiv nævnes, hvor norske Bergdølmo igen fik vist sin imponerende evne til at få tingene til at se legende let ud.

Imidlertid kunne den solide defensiv ikke tilfredsstille det hungrende publikums fodboldlyst, hvorfor kravet fra især Nedre C om attack og come on FC sagde en del om den offensive indsats i første halvleg.

Et fantastisk aftryk på denne var dog lige ved at indtræffe, da Silberbauer få øjeblikke inden pausefløjtet, sendte et regulært projektil mod målhjørnet, blot for at se en flyvende Steffen Rasmussen sende bolden til hjørne.

Det giftige forsøg blev dog overskygget af en anden episode få sekunder før pausen. Her driblede Navid Dayyani bolden ud over sidelinien og i frustration hakkede Dayyani læderet væk . Det kastede et gult kort af sig, og da højrebacken tidligt i kampen havde pådraget sig sit første gule kort betød det marchordre og mandskabsmæssig overtal for løverne i hele anden halvleg.

Fra dennes start skiftede Hans Backe offensivt ind idet en skadet Bergvold måtte udgå, hvilket betød entre for Peter Ijeh. Det medførte at Elrio trak ud som venstremidt, mens Allbäck placeredes på den offensive midtbane.

Om det var denne rokering, udvisningen med den efterfølgende øgede plads eller en kombination af begge elementer skal forblive usagt, men løvernes angrebsbrøl i store dele af anden halvleg var belejligt milevidt fra første halvlegs.

Startskuddet til stor-dominansen blev taget af Elrio, der fra sin nye position satte fart på med både skarpe indlæg fra kanten og gode ture ind i banen.

Derudover skabte et par ivrige backer i Bergdølmo og ikke mindst Lars Jacobsen gentagne gange overtalssituationer og anden halvleg mindede om ren og skær power-play foran gæsternes målfelt.

På chancefronten indledte Bo Svensson med et hovedstød Steffen Rasmussen i to omgange fik slået på tværribben, mens returen to meter fra mål til Álvaro må arkiveres som en x-file, da det på forunderlig vis lykkedes Jonny Hanssen på målstregen at afvise det dunderhårde skud højt oppe i målet.

Med en lille time rundet, blev det Allbäcks tur til at teste træværket, da et flot indlæg fra Lars Jacobsen blev flugtet på roden af stolpen.

Med ærgrelsens stadig siddende i kroppen efter denne afbrænder lykkedes det retfærdigvis hjemmeholdet blot et minut efter Allbäcks afbrænder at komme på tavlen. Her afsluttede den svenske angriber atter engang, og da Steffen Rasmussen ikke kunne holde bolden, røg returen op i luften hvor indskiftede Ijeh kastede sig frem og headede læderet i nettet til sin første scoring og retfærdig forløsning i PARKEN.

Dermed gav sværmeriet endelig udbytte og såmænd om ikke Svensson og Linderoth kort efter var ved at sætte en tyk streg over kvalitetsforskellen på de to halvlege- og mandskaber - med næsvise forsøg henholdvis i sidenettet og snert over mål.

Med kampen lakkende mod ende var billedet fortsat det samme; Hjemmeholdet jagtede scoring nummer to og Álvaro i to omgange og en fantastisk afslutning af Allbäck var ved at opfylde ønsket, mens sporadiske og umiddelbart harmløse lange bolde op i banen mod Morten Rasmussen tegnede udeholdets stikprøver for udligningen.

Desværre skulle en af disse kaste et frispark af sig med fem minutter tilbage af kampen. Her blev bolden ikke clearet tilstrækkeligt og det blev prompte straffet, da en tværbold blev sendt ind mod Kasper Kure midt for mål. Med en tør flugter sørgede indskifteren for den misvisende udligning og med ét blev flosklen om at i fodbold kan alt ske vakt ubehageligt til live.

Til trods for tre minutters overtid, to særdeles kompetente frisparks-afslutninger fra Bergdølmo, hvoraf den sidste for gud ved hvilke gang ramte stolpen, og en indskiftning af en opsat debutant i Jeppe Brandrup lykkedes det ikke for hjemmeholdet og overgå Kures udligning.

Det blev således til første pointtab i sæsonen i en kamp, der aldrig skulle have været spænding i. Naturligvis en dukkert, med men flere positive aspekter i spillet må det være med fortrøstning i sjælen, at løverne nu står overfor sæsonens europæiske eventyr, når walisiske Carmarthen Town på torsdag kommer på besøg i PARKEN.