Kampreferat: AaB vs. FCK

F.C. København anrettede et sukkergodt måltid for sig selv forud for årets sidste kamp i PARKEN på søndag mod Herfølge, da Backes tropper spillede 1-1 mod AaB. Med en sejr eller uafgjort mod allerede nedrykkede Herfølge spiller løverne således definitivt med i Europa i næste sæson. Matchbolden blev dog først sikret efter et drama, hvori Zuma og Gaardes scoringer var tæt på af få følgeskab af endnu en nordjysk scoring i den hektiske afslutning. Det professionelle arbejde af løverne i de første 75 minutter af kampen bar dog glædeligt frugt, da de berømte marginaler var med løverne i kampens sidste kvarter.

Hans Backe kunne til den vitale kamp mod AaB atter råde over keeper Balázs Rabózcki og forsvarsspilleren Dan Thomassen. Begge spillere var dog henvist til bænken, da løvernes svenske cheftræner havde valgt en identisk startopstilling fra kampen mod Esbjerg i søndags. Dermed var tvivlen om Michael Silberbauers deltagelse grundet en fibersprængning fjernet og nordjyden var på sin gamle hjemmebane placeret som højremidt. På karantænefronten betød Traorés gule kort i søndags mod Esbjerg at den alsidige defensivspiller var blevet hjemme i København.

For værternes cheftræner, Erik Hamrén, var der frit valg på alle hylder i en skades-og karantænefri trup, hvor en af forårets kometer, Simon Bræmer, var placeret som enlig angriber på top, med kreatøren Martin Ericsson lige bagved. Som tilfældet var for københavnerne kunne Backes landsmand og kollega mønstre samme elleve spillere, der stillede til start i sejren over OB i søndags.

Kampen på Aalborg stadion indledtes ganske jævnbyrdigt. To godt organiserede mandskaber efterlod ikke modstanderholdet mange meter at arbejde på, og ud fra de to solide defensiver blev der indledningsvist ikke kreeret mange målchancer.

Bedst til at bryde isen var hjemmeholdets svenske duo med Ericsson og især Mattias Lindström selvom det ikke førte til de helt åbne chancer. Sidstnævnte diskede op med ganske besnærende driblinger og gode initiativer, der fik venstrekanten med Hoseth og Christiansen noget på hælene, men med fornem back-up i centerforsvaret fra lynhurtige Jacobsen kvaltes Lindströms drive inden det blev rigtig farligt.

For F.C. Københavns vedkommende var den offensive del af spillet præget af at holdet ikke ønskede at komme bagud i den vigtige kamp. Derfor var det så som så med støtten fra midtbanen til de to forreste, og det virkede en smule tilfældigt, hvad løverne nåede frem til. En god chance på en nedfaldsbold til Álvaro efter tyve minutter tegnede dog halvlegens indtil da bedste mulighed, men med en refleksredning af Jimmy Nielsen forhindredes scoringen.

Med høj intensitet og velmenende tempo i spillet fortsatte dagens aktører med levere seværdigt om end chancefattig fodbold i en kamp, hvor tiden tydeligt arbejde for løverne. Med ti minutter tilbage af halvlegen opstod imidlertid en ganske utryg situation foran Galls mål, da den ellers så sikre keeper tabte en bold for fødderne af Augustinussen, der dog ikke kunne få fart nok i bolden, hvorfor Ole Tobiasen kunne redde på stregen.
Som tilfældet var i kampen mod Esbjerg i søndags måtte Silberbauer med tre minutter tilbage af halvlegen lade sig udskifte med en skade. I nordjydens sted trådte Dan Thomassen, hvilket medførte en rokade, hvori Lars Jacobsen blev skubbet op som højremidt.

Endnu et Lindström-ryk afrundede udramatisk halvlegen, hvorefter spillerne kunne gå til pause med status quo.

I denne måtte hjemmeholdets Allan K. Jepsen lade sig udskifte med en skade og ind trådte garderhøje Marco Reda i det centrale forsvar.

Den nye konstellation hos værterne skulle hurtigt få noget at se til, idet gæsterne med omtanke og effektivitet fik sat et professionelt aftryk på starten af anden halvleg. Med syv minutter afviklet førte et hurtigt taget indkast af Hoseth, til et flot og direkte træk af Álvaro mod baglinien. Med en skarp bagudrettet skråpasning fandt brasilianeren en fremstormende Zuma, der med en sikker inderside bragte løverne i front.

Med målet satte Backes tropper sig effektfuldt på kampen. De tydeligt modløse ålborgensere havde det svært med udsigten til at skulle score to gange, og da københavnerne samtidig virkede sikre i alle indgreb garneret med farlige kontrachancer, der snildt kunne havde kastet mål af sig ved Zuma og Nørregaard, lignede det et professionelt stykke håndværk, der blot skulle gøres færdigt.

Med et kvarter tilbage af kampen skulle denne tryghed imidlertid vise sig at få et skud for boven, da et tilfældigt indlæg af Bræmer havnede mellem Dan Thomassen og Ole Tobiasen. Her dukkede Allan Gaarde uheldigvis op og kunne med pandebrasken bringe balance i regnskabet.

Målet fik de døsende værter til at vågne op for alvor og lad det blot være slået fast med det samme; Kampens sidste kvarter blev et langt og sindsoprivende pres mod københavnernes mål og det må tilskrives heldet, de berømte marginaler og Benny Gall, at det ikke blev til yderligere nordjysk scoring. Disse mindre underværker skete da Martin Ericsson formøblede to gigantchancer, Simon Bræmer headede over i fri position, mens Augustinussens hårde hovedstød og Lindströms dykkende langskud blev klaret af Gall i kassen. Oveni dette følte hjemmeholdet sig snydt for et straffespark, men Kim Milton stod i formidabel position og affærdigede protesterne.

Det holdt således ekstremt hårdt for Backes tropper, der med nød og næppe klarede sig ud af stormvejret, der blev afblæst tre minutter inde i overtiden.

Dermed blev det til et ganske udmærket 1-1 resultat, der serverer en europæisk matchbold for løverne på søndag, når Herfølge kommer på besøg i PARKEN. En kamp der samtidig bliver et farvel til to af klubbens største profiler gennem tiden - Zuma og Todi.