Kampreferat: FCK vs. Ran

F.C. København viste sig dagens modstander, Randers FC, komplet overlegen, hvilket resulterede i en sikker 4-0 sejr i PARKEN. Álvaro, Hoseth og 2 x Bech tegnede målene, der for alvor bringer løverne ind i topstriden i rækken. 19.882 overværede klasseforskellen.

Efter torsdagens royale smuttur over sundet med dertil betragtelige ændringer i startopstillingen, var det atter tid for cheftræner Hans Backe at mønstre hold til SAS Ligaen. Med flere centrale spillere tilbage efter sygdom og småskader og med den flotte 4-0 sejr over FCM sidste søndag i frisk erindring, rummede startopstillingen mod Randers samme elleve mand som flot fejede al modstand til side en uge tilbage.

Dagens gæster med Lars Olsen ved roret måtte stille op uden midterforsvarer Søren Holdgaard grundet en skade opstået til fredagens træning, mens navnkundige Jesper Thygesen også var dømt ukampdygtig. Derudover gensyn med FCK'eren, Carsten Fredgaard, der i vinterpausen har taget turen til Randers på en lejekontrakt.

I fejende flot solskinsvejr var kampen blot 90 sekunder gammel førend hjemmeholdets Nørregaard var tæt ved at forære en yderligere solstråle til de mange fremmødte publikummer, da midtbaneslideren sendte et hårdt skud snert forbi den ene stolpe.

Mens F.C. København har deltaget i en mængde kampe i Royal League, pokalturneringen og SAS Ligaen var dagens opgør Randers' første kamp i foråret. Og lad det bare være sagt med det samme; der var klasseforskel i PARKEN i dag målt på hurtighed, boldføling og skarphed. I alle henseender var løverne et gear eller to over dagens modstander, hvilket i sær kom til udtryk i anden halvleg.

De jyske problemer startede allerede efter et kvarter i PARKEN, da der for alvor kom gang i løjerne. Med en indenomsaflevering fandt Hoseth således på smukkeste vis en fremstormende Silberbauer, der med selvtillid og autoritet strøg til baglininen, fintede Martin S. Jensen på halen, hvorefter bolden blev lagt for fødderne af Álvaro. Den servering sagde angrebsesset ikke nej til og 1-0 en kendsgerning.

Det lugtede af mål i PARKEN og i de efterfølgende minutter var begge mandskaber særdeles tæt på at få tavlen til at blinke igen. Det skete da Karsten Johansen først headede et indlæg mod kassen, blot for at se løvernes anfører Bo Svensson sparke væk på stregen, hvorefter det var hjemmeholdets tur, da Álvaro blev spillet helt fri af Zuma. Desværre afsluttede brasilianeren lige på Jensen og chancen afværget. Den randrussiske chance til Johansen skulle samtidig vise sig at blive midtjydernes bedste tilbud kampen igennem.

Med det slået fast blev opgøret en ganske ensformig affære til stor glæde for de mange københavnske fans. Et højt FCK-pres blev lagt for dagen, hvor de to evigt boldjagtende Linderoth og Nørregaard involverede sig i meget. Da forsvarskæden samtidig opererede omtrent ti meter længere fremme end normalt, med et par offensive backer lagt oveni, var det spil til et mål.

Omkring dette mål står i midlertid en målramme, og den testede Álvaro omkring den halve time med et hårdt hovedstød på et oplæg fra Hoseth. Sidstnævnte boltrede sig i dagens kamp lystigt med besnærende driblinger, forudseende bandespil og gode indlæg. En præstation kollegaen på højrekanten, Silberbauer, ligeledes diskede op med, hvilket medførte to assist fra nordjydens fødder - en i høj grad godkendt afløsning for sidste uges to scoringer mod FCM.

Slutningen på første halvleg, indeholdende et par halve københavnske muligheder, fik dog en mindre rar afrunding, da Zuma tydeligt signalerede en udskiftning, som efterfølgende blev foretaget i pausen. Det vides endnu ikke, hvor alvorligt det står til med Zuma, men en vis tryghed kan man da finde i, at SAS Ligaen ligger stille de næste 14 dage grundet landskampstermin.

At Hans Backe råder over landets bedste og bredeste trup kan de færreste være i tvivl om og i anden halvleg af dagens kamp, blev der sat en tyk streg under dette. I Zumas sted trådte således Jesper Bech, og det skulle vise sig at være sprængfarlig indskiftning. Blot to minutter henne fik den unge angriber sin første store chance efter et fornemt opspil, men afslutningen blev klaret af keeper Jensen

Med en boldbesiddelse på hen ved 90 procent i københavnsk favør virkede anden halvleg - blot fem minutter gammel - kun som et spørgsmål om sejrens størrelse. Med bolden kørende rundt i egne rækker, med gæsterne halsende forgæves efter, lurede det næste mål lige om hjørnet, især understreget af, at det virkede som om, at hjemmeholdet med den mindste acceleration tilspillede sig store muligheder.

Med godt et kvarter afviklet skete det nærmest uundgåelige, da et eminent opspil med Silberbauer som hovedkreatør, endte hos Bech, der fra nært hold bankede bolden i kassen til fordobling af løvernes scoren.

Og såmænd om ikke Bech fem minutter efter fik serveret endnu en lækkerbisken, da et opspil denne gang fra venstresiden, kreeret af just indskiftede Møller og brandvarme Hoseth, resulterede i en friløber til Bech. Med en kølig inderside trillet under armen på en fremstormende og prisgivet Martin S. Jensen i målet, fjernede Bech den smule af håb én enkelt lyseblå Randers-supporter i troens tjeneste nok måtte have haft.

Det så let ud i PARKEN, og som set før blev den københavnske cruise-control slået til. Med ti minutter tilbage af den ulige kamp indtrådte dog dramatik, da løvernes anfører blev liggende i græsset efter en hovedstødsduel. Desværre var slaget så hårdt, at Svensson måtte lade sig udskifte med Traoré. Mere om denne og Zumas skade i morgen på www.FCK.dk

Randers' trængsler skulle imidlertid vise sig langt fra overstået, da en oplagt Bech, der halvlegen igennem var blevet flot serviceret af kanterne, tilbagebetalte på fornemmeste vis. Med fem minutter tilbage headede den unge angriber således Magne Hoseth helt fri foran mål og københavnernes fjerde mål i kampen og nummer 900 klubbens historie en smuk kendsgerning.

Derved blev det, og Backes tropper kopierede således på fornemmeste vis holdets to seneste SAS Liga-kampe i PARKEN, der med dagens kamp samlet giver ni point og en målscore på 12-0.