Kampreferat: FCK vs. IFK

F.C. København bevarede holdets status som ubesejrede, da det i aftenens puljefinale blev til en smal - men yderst fortjent - 1-0 sejr over navnkundige IFK Göteborg. Martin Bergvold tordnede det udslagsgivende mål ind i anden halvleg, hvilket bragte løverne til tops i Royal Leagues pulje 2.

I forhold til sidste uges flotte sejr over Brøndby IF, havde chefstrateg Hans Backe valgt at skifte ud på fire pladser. Det gav plads til unge kræfter som Bech, Bergvold og van Heerden, mens Linderoth som den rutinerede fjerdedel rundede dette felt af. Med småskader til Zuma og Álvaro, var Todi og Røll indlemmet i truppen.

Sidste rundes resultater magede det således at aftenens opgør var en kamp om førstepladsen mellem de to allerede mellemrunde-kvalificerede mandskaber - F.C. København og IFK Göteborg. Med andre ord en kamp om prestige, hvori holdene forventeligt kunne spille mere frit end vanligt.

Kampens indledning gav dog ikke umiddelbare smagsprøver på dette. IFK-spillerne stod i en kompakt defensiv tydeligt lurende på kontra-chancen, mens hjemmeholdet med bolden i egne rækker indledningsvist ikke kreerede det store.

Med fem minutter spillet måtte Jesper Bech til behandling efter en hovedstødsduel. Midlet til at køle hovedet ned med en ispose - hvilket man bestemt ikke misundte den unge spiller med sneen dalende ned i PARKEN og minusgrader snigende ind på kroppen.

Dog hurtig frisk igen kunne Bech kort efter overvære københavnernes indtil da bedste tilbud i kampen, da Dan Thomassen headede et frispark snert over mål. Chancen var samtidig startskuddet til en FCK-dominans, hvori kombinationerne og det chanceskabende spil flød bedre. Især den unge garde Bech, Bergvold og Elrio udmærkede sig i denne, uden at det dog udmøntede sig i noget konkret for løverne.

Som halvlegen skred frem bevægede gæsterne sig længere frem på banen, men i tempo og omstillingsspil matchede de stadig ikke københavnerne. Det blev dog til flere dødbolde, hvoraf en enkelt omkring det 20. minut skabte unødige nerver, da Rabo ikke fik bokset ordentligt væk. På et hjørnespark fik en Göteborg-spiller kort efter lov til at heade mod mål i det lille felt, men løverne slap igen med skrækken.

Mens dødboldene var hvad svenskerne diskede op med i første halvleg endsige hele kampen tegnede hjemmeholdet sig for et par rigtig gode angreb med pasninger i højt tempo. To af disse én-to-torden angreb havnede hos henholdsvis Møller og Bech, men begge angribere manglede desværre den sidste skarphed. Også Linderoth kunne havde bragt løverne foran, men en dobbeltchance omkring den halve time til den svenske landsholdsspiller havnede i muren.
Halvlegens afslutning blev præget af en del frispark, hvilket slog noget af rytmen ud af spillet. Dermed udgangspunktet intakt og pausestillingen 0-0.

Fra anden halvlegs start var det et genopladet FCK-mandskab, der var på spil. Nørregaard kickstartede denne med en god afslutning fra distancen, mens nerve og vilje i tacklingerne vidnede om opsatte løver.

Ti minutter inde i halvlegen eksploderede hjemmeholdet. Et intet mindre en fremragende angreb blev fremført i højre side, hvor en herligt offensiv Lars Jacobsen på ny var søgt med frem. Med et flot indlæg fandt højrebacken en fremstormende Bergvold, der som det mest naturlige i verdenen flugtede til bolden med astronomisk kraft. Uden nogen som helst chancer for keeper Bengtsson strøg bolden i kassen til fortjent føring.

Målet fik svenskerne til at foretage en dobbeltindskiftning, men intentionerne og mulighederne med denne blev i den grad minimeret kort efter, da Bergvold tog endnu et rush op langs venstrekanten. Her kunne Magnus Johansson på ingen måde matche tempoet hos Bergvold og svenskeren måtte ty til frispark, hvilket kostede højrebacken det andet gule kort og dermed marchordre.

Overtalssituationen benyttede hjemmeholdet til at sætte sig endnu tungere på begivenhederne, hvor i sær Nørregaard og Linderoth huserede på midtbanen med autoritet. Sidstnævnte var samtidig mere offensiv end længe set, hvilket medførte to kompetente afslutninger fra distancen, der begge havde fortjent end bedre skæbne.

Med en mand i undertal var det småt med, hvad det pressede udehold præsterede offensivt, og det der opstod, tog det veloplagte centerforsvar, Svensson og Thomassen sig af. I det hele taget gjorde løvernes bagerste kæde en fornem figur, hvor ikke mindst de offensive backer var med til at lægge pres på dagens modstander.

På chancefronten dominerede F.C. København stadig, men decideret tæt på en fordobling var hjemmeholdet ikke i resten af kampen. Mod afslutningen var der gensyn med Todi, der dog var ved at krone sit comeback med en scoring, men driblingen over eget hoved inde i feltet snød vist lige så meget færingen som forsvarsspilleren.

Dermed blev det til fortjente 1-0 til F.C. København, hvilket betyder at løverne kan se tilbage på seks kampe i Royal Leagues indledende gruppespil uden nederlag. En flot præstation, der lover godt for forårets kommende kampe.