Kampreferat: Her vs. FCK

På en Peter Møller-perle lykkedes det F.C. København i SAS Ligaens 16. runde at besejre Herfølge med smalle 1-0. En fortjent sejr skabt på hårdt arbejde og tro på egne evner, hvilket 4.486 tilskuere var vidner til.

Hans Backe kunne til dagens opgør mod Herfølge atter råde over Sibusiso Zuma, der dermed afløste Jesper Bech i front. Med Linderoth i karantæne var der blevet plads til Michael Silberbauer på midtbanens højresiden, mens der i forsvaret atter var genvalg til Ole Tobiasen på højreback-pladsen, hvilket som i Royal League-kampen torsdag, betød bænkeplads til Lars Jacobsen.

I røg og damp fra lægterne indledte F.C. København og Herfølge jagten på tiltrængte SAS Liga-point uden den store fut i afslutningerne. Et ellers godt gennembrud af Silberbauer efter fem minutter så lovende ud, men forsøget fra kanten af feltet manglede saft og kraft.

Mest boldbesiddende var løverne der med spil langs jorden forsøgte at lægge et pres på dagens værter, der omvendt forsøgte sig med lange bolde op mod Hübertz og velnærede Jochumsen. Ingen af spillestilene gav dog indledningsvist de store chancer, men strømpilen pegede dog umiskendeligt i københavnsk retning.

Med et par oplagte kanter i Hoseth og Silberbauer begyndte de københavnske chancer at tage til, og det burde i den grad være blevet til et føringsmål for udeholdet, da Hoseth med en eminent stikning efter tyve minutter, spillede Zuma fri mod Cramer. Desværre viste sydafrikaneren atter at skarpheden godt kunne tåle et besøg af skærsliberen, og Cramer trak det længste strå.

Som halvlegen skred frem blev den københavnske dominans total, baseret på et effektivt presspil og god sammenhæng mellem kæderne. Et par udmærkede indlæg fra kanterne savnede dog den sidste præcision i at blive omvekslet til assist.

Hos hjemmeholdet noteredes absolut intet offensivt og selv de tidligere lange bolde fremover med marginal idé blev afløst af en gang planløst losseri på tværs af banen og op i luften. Af samme grund havde løvernes defensiv intet at tage sig til, hvorfor en karakterbedømmelse af de københavnske forsvarere efter første halvleg på det nærmeste må havde lydt på "uden for bedømmelse".

Mod halvlegens slutning fik løverne ved Hoseth et par farlige frispark udenfor feltet. På det første dundrede nordmanden kuglen mod mål, blot for at se Cramer parere, mens nummer to blev rettet af til hjørnespark. En scoring på dette tidspunkt havde så sandelig været fortjent og i overensstemmelse med spil og chancer, men hjemmeholdet slap med skrækken og kunne gå til pause med 0-0.

Fra anden halvlegs start fortsatte tendensen, da det kort inde burde være blevet til føring for københavnerne, idet Møller blev spillet fri af Hjalte Nørregaard i feltet, men en ubehagelig adræt og årvågen Cramer forhindrede scoringen.

Den gode chance blev dog ikke fulgt op af udeholdet, der som halvlegen skred frem gik ned i kadence og tillod hjemmeholdet at komme mere til fadet. Det gav efter en times spil en lidt tilfældigt om end stor chance til Peter Gravesen, der dog ikke var koldblodig nok, trods november måneds kølige dyne over Herfølge Stadion.

Efter små tyve minutter måtte Zuma lade sig udskifte med Jesper Bech og kort efter denne indskiftning fik Bech en gylden mulighed for at bringe løverne foran, men den unge angribers flotte hovedstødsafslutning blev eminent pareret af Herfølges klart bedste mand i dag, Morten Cramer.

Men alting har en ende også feberredninger af Herfølge-keeperen, og heldigvis for det. Således blev det tunge FCK-pres, som blev genoptaget efter et kvarters spil i anden halvleg belønnet tolv minutter før tid, da et PC-indlæg på fornemmeste vis blev løftet over i den lange hjørne af kattepoten placeret nederst på Møllers bentøj.

En fortjent scoring af københavnerne der kampen igennem med mod og disciplin havde overtaget mod et tamt hjemmehold, der dog kort efter "32"'s perle for anden gang i kampen fik en ubehagelig stor chance til Peter Gravesen midt for mål, men Rabo i kassen gik formidabelt ud og sikrede retfærdigheden. Ti minutter senere blev det også derved i landsbyen syd for København, da ingen af mandskaberne skabte det store mod kampens slutning. I to kampe i træk har løverne således holdt nullet og hevet en smal sejr hjem, hvilket lever op til målsætningen om at slutte efteråret af med på bedste vis.

Næste skridt mod dette tages på søndag når AaB i efterårets sidste hjemmekamp i SAS Ligaen kommer på besøg i PARKEN.