Kampreferat: FCK vs. Her

Med en flot og koncentreret indsats overvandt F.C. København Herfølges defensiv og vandt en solid sejr på 2-0. Et afrettet Nørregaard-skud og en formidabel afslutning af Zuma tegnede målene i PARKEN, hvilket 16.970 tilskuere i PARKEN var vidner til.

Cheftræner Hans Backe kunne i jagten på tredje sejr i træk atter råde over svenske Tobias Linderoth, der indtrådte på sin sædvanlige centrale midtbaneposition. Det skubbede alsidige Christian Traoré ned i centerforsvaret, hvilket betød plads på bænken til Ole Tobiasen.

Hos Herfølge måtte trænerduoen, Michael Schjønberg og Allan Nielsen, se bort fra midtbanemanden Sune Heilbo, der pådrog sig en ankelskade i sidste uge, og Anders Feldstedt, der kort inden startfløjtet, blev meldt ukampdygtig. Derudover måtte angriberen Poul Hübertz og Joshua Gowling begge se til fra lægterne grundet karantæne.

Herfølge har nærmest per tradition voldt københavnerne kvaler i PARKEN grundet midtsjællændernes fighterbetonede stil med base i en solid mandskabsrummende defensiv. Og da kampens indledning ikke afslørede intentioner om at dette var forsøgt ændret fra trænerduoens side var recepten klar for de københavnske løver.

Med oplagte Møller og Zuma i front startede det godt for københavnerne, der hurtigt tilkæmpede sig et farligt, men desværre ufrugtbart frispark kort udenfor feltet. Derudover tegnede et godt Møller-hovedstød efter fem minutter skitsen til en fornem københavnsk offensiv, der skulle forsøge at forvandle de sidste tre uafgjorte indbyrdes møder i PARKEN til sejr.

Opsatte i jagten på tre point fortsatte københavnerne med at være dominerende og efter små ti minutter fik Zuma en gylden mulighed for at bringe hjemmeholdet foran. På et flot slået hjørnespark af Nørregaard, stod Zuma pludselig fri foran mål, men sydafrikanerens hovedstød tog indersiden af stolpen og sprang atter i spil.

Den gode start blev imidlertid afløst af en rodet omgang fodbold, i hvilken Herfølgespillernes spidskompetencer blev vakt til live. Det lykkedes derfor udeholdet med fight og en god portion lange bolde at slå den københavnske rytme noget i stykker og et par midtsjællandske dødbolde stod pludselig også på menuen. En af disse var nu selvskabt, da Linderoth omkring den halve time i en presset situation lagde tilbage til Kihlstedt, der samlede bolden op med hænderne. Det gav et indirekte frispark, der kun akkurat blev blokeret af den svenske målmand på stregen blandt venner og fjender.

Den gode mulighed til Herfølge skulle dog vise sig at blive en enlig svale for udeholdet, der måtte se initiativet og mulighederne i resten af halvlegen overgå til københavnske fødder. Initiativerne blandt andet personificeret ved midtbanefolkene Linderoth og Nørregaard, der med heftige glidende tacklinger og gode dybdeløb satte deres præg.

På chancefronten stod Svensson for en god en af slagsen, men anførerens hovedstød i en fordelagtig position savnede saft og kraft, mens et Zuma saksespark indeholdt poweren, men ej præcisionen.

Mod halvlegens slutning eksploderede løjerne på det nærmeste i PARKEN. Et flot indlæg fra en generelt godt spillende Silberbauer, endte hos endnu en gang fremstormende Nørregaard, der tordnede bolden mod mål. Med en gedigen afretning sejlede bolden i mål til fortjent og forløsende føring til hjemmeholdet.

En føring der i den grad burde være blevet udbygget få sekunder for halvlegsfløjtet, da hjemmeholdet ved evigt vandrende Hoseth fik tilkendt et klokkeklart straffespark begået af Jacob Bresemann. På dette steppede Christiansen op, men hans afslutning tog blot ydersiden af stolpen, hvorfor hjemmeholdet måtte tage til takke med smal føring på 1-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start forsøgte Herfølge sig med en indskiftning af Anders Jochumsen, hvilket momentvis gav udeholdet et pust til offensiven, der imidlertid blev holdt alvorligt nede af en især stærkt spillende Traoré. En enkelt mulighed blev det dog til ved netop Jochumsen efter fem minutter, men herefter tog københavnerne over hvor de slap i første halvleg.

Især var københavnernes fremadrettede spil animeret ved oplagte Sibusiso Zuma, der var hér dér og alle vegne. Først gled sydafrikaneren flot forbi sin oppasser og sendte sin afslutning snert uden om stolpen, og fem minutter efter denne mulighed leverede troldmanden en smuk detalje, da han i én og samme bevægelse brysttæmmede og flugtede bolden på ydersiden af trekantssammenføjningen.

Flot så det ud i PARKEN, men med en føring på 1-0 kunne det hurtigt vise sig utilstrækkelig, hvorfor intet føltes afgjort i, så længe storskærmene viste status quo og Herfølge endnu havde kræfter til at føre bolden fremad.

Med tolv minutter igen afløstes den lille ubehagelige nervøsitet heldigvis af mere sindsro, da Zuma endelig fik målmaskerne til at blafre. Og såmænd om Kihlstedt ikke kunne noteres for assisten til målet, da keeperen med et langt udspark fandt Zuma der to gange med brystet førte bolden fremad førend ham flugtede bolden ned i det lange hjørne. En fantastisk scoring, der i den grad tålte sin gengivelse på storskærmene.

Kampen ud foregik i et tempo, der var karakteriseret ved at Herfølge ikke magtede noget offensivt og at F.C. København tydeligt var tilfredse med resultatet. Derfor kunne hjemmeholdet ved dommer Svendsens sidste pift i fløjtet række armene i vejret og konstatere at tredje sejr på stribe var en herlig kendsgerning.

Nu venter der en kamppause grundet landsholdskampe, så næste FCK-opgave bliver kampen d. 17 oktober, når Silkeborg er værter.