Kampreferat: AB vs. FCK

Med to koldblodige scoringer sørgede Jesper Bech for københavnsk sejr på 2-0, da Byens Hold i dag var på besøg i Gladsakse. Dermed udbyggede løverne den fornemme udebanestatisk, der nu lyder på 17 udebanekampe i SAS Ligaen i træk uden nederlag. 10.039 tilskuere overværede den fuldt fortjente sejr.

Dagens københavnske holdopstilling bød på et glædeligt gensyn med Todi Jónsson, der dermed gjorde come-back efter godt og vel et halvt års skadespause. Bemærkelsesværdigt var det også, at Jesper Bech for første gang i karrieren var at finde i startopstillingen. En stor cadeau til den unge spiller, der i sidste uge debuterede i PARKEN med at fremtvinge det straffespark, der resulterede i 3-2 sejren over Frem. Bech startede i øvrigt inde som venstremidt, mens Silberbauer atter var tilbage efter endt karantæne på højremidt.

I fremragende fodboldvejr indledte F.C. København jagten på 17 ubesejrede kampe i træk med vanlig spilstyrende autoritet. Nørregaard og Bisgaard på den centrale midtbane havde godt fat, mens kanterne Bech og Silberbauer viste initiativ. Trods dominansen lod kampens første chance vente på sig ind til det rundede kvarter. Her vendte Álvaro rundt i feltet og spillede bolden ind til en godt placeret Todi, der dog ikke fik ordentlig ram på bolden, således at Stephan Andersen uden de store problemer kunne afværge på målstregen.

Med to friske 1-0 sejre i bagagen og fornyet tro på et forlænget ophold i landets bedste række fornemmede man, at hjemmemandskabet havde lysten og gejsten til at præstere en overraskelse. Og det blev da også til en par velmenende afslutninger, der med lidt held i form af en afretning eller lignende kunne have resulteret i noget konkret.

Som halvlegen skred frem blev det dog mere og mere tydeligt, hvem der var top og hvem der var bund af de to hold. Således begyndte F.C. Københavns spilovertag at udmønte sig i chancer og midtvejs i halvlegen gav en enkelt af disse bonus. Det skete da Morten Bisgaard tacklede sig til bolden højt oppe på banen, hvorefter han spillede Todi fri midt uden for straffefeltet. Imidlertid spillede færingen uselvisk bolden videre til en endnu mere fri Jesper Bech, der som det naturligste i verdenen udplacerede Andersen med en følt inderside afsendt som førsteberøring. En detalje udført med så meget touch, at man må mistænke Bech for at have smugkigget på Jon Dahl-scoringer det meste af natten på dvd'en. Så sandelig en scoring der sætter unge Bechs potentiale i relief.

Målet løsnede for alvor op for F.C. Københavns spil og den resterende del af halvlegen var egentlig blot et spørgsmål om tid førend næste københavnske scoring. På mærkværdig vis, Stephan Andersen i målet og manglende kynisme i afslutningsøjeblikkene blev dette desværre ikke en realitet, til trods for mange flotte opspil og kreative indslag fra løvernes offensive garde. Især Bisgaard og Nørregaard havde hver en af de chancer hvorpå der bare skal scores, men udbyttet blot græmmelse og irritation.

Tilbagevendte Todi gjorde det - den lange skades pause til trods - ganske udmærket i front, hvor ham gled godt ind i samspillet med Álvaro, der også i dag i sine mange boldberøringer, beviste at han er noget specielt i den danske liga. Desværre for Todi manglede den sidste skarphed, men dejligt er det at F.C. København atter har glæde af færingen, der kan vise sig som en vigtig joker, når han for alvor kommer op i omdrejninger igen.

Som en groggy bokser på kanten af knock out må pausefløjtet havde føltes som den berømte gong-gong og livgivende pause for AB'erne. I al fald var det tydeligt at hjemmeholdet fra anden halvlegs start blev bedre til at lukke af for københavnernes kanter, ligesom det centrale midtbaneslag antog en mere ligeværdig match. Fremadrettet kneb det dog gevaldigt for akademikerne, der i Simon Pedersen og Ali Akida ikke formåede at udgøre nogen nævneværdig trussel for F.C. Københavns forsvar, der i dag havde sin bedste mand i Martin Albrechtsen. Suveræn i hovedspillet og i nærkampene viste Albrechtsen i dagens kamp nogen af de takter, der sidste år bragte ham ind i landsholdsvarmen.

Hvad angår F.C. Københavns offensive spil var det flotte spil og tempo fra sidste del af første halvleg væk, om end det stadig tydeligt sporedes, hvem der var det bedste mandskab i alle spillets facetter. Man sad dog og savnede den direkte og hurtige omgang med bolden, holdet ved så mange lejligheder har vist, men i en blanding af passivitet og en tilsyneladende tilfredshed med stillingen forsømte københavnerne for alvor at jagte det punkterende 2-0 mål.

Et tilløb til dette blev det dog til da Álvaro trykkede af fra kanten af feltet, med i en sand TV-redning fik Stephan Andersen gjort opmærksom på sig selv. Kort forinden afslutningen modtog Álvaro i øvrigt en underfundig advarsel, der udløser karantæne for brasilianeren.

Midtvejs i halvlegen kom første (og eneste) advarsel om at en spinkel føring aldrig er sikker førend sidste slutfløjt. Indskiftede Kenny Thorup modtog bolden ganske fri inde i feltet og hans efterfølgende afslutning var ikke langt fra at overrumple Kihlstedt, men siddende på bagdelen fik den svenske landsholdsmålmand klaret forsøget.

Med AB'ernes ene chance, vågnede løverne en smule op til dåd, og på indskiftede Møllers forlægning burde Álvaro kort efter Thorups chance havde lukket kampen, men at hovedspillet ikke er "Verdens Flinkeste Mand"s livret demonstrerede pandebrask-afslutningen med al tydelighed.

Titlen som dagens bedste FCK'er må tilfalde Jesper Bech. Fra sin position som venstremidt skar den unge offensive spiller ofte ind i banen, ligesom han gang på gang udfordrede ned langs kanterne. Et par af tiltagene løb ud i sandet, men med dejligt ungdommeligt gå-på-mod demonstrerede Bech en stålsat tro på egne evner og fortsatte initiativerne. Og som et ganske betragteligt plus i bogen viste Bech i dagens kamp samtidig de kvaliteter en klasse afslutter skal besidde.

Derfor var det ikke overraskende at Bech endte med at blive dobbeltmålscorer, da han to minutter inde i dommer Emil Lauersens tillægstid lukrerede på et flot Álvaro oplæg. I fri-løb mod en af landets allerbedste målmænd trak Bech køligt udenom og sendte bolden ind i det tomme mål. En flot finish, der hvis noget negativt skal indvendes meget gerne måtte være faldet før. Ikke desto mindre kan Bechs scoring vise sig at være uhyre vigtig i bestræbelserne på at opnå så god en måldifference som muligt, med henblik på det scenario, der i øjeblikket udspiller sig i toppen af SAS Ligaen.

Næste gang Byens Hold skal i aktion bliver allerede på onsdag, når OB kommer på besøg i PARKEN til 1. semifinale i Dong Cuppen.