Kampreferat: FCK vs. AB

Med en solid 3-1 sejr over AB i PARKEN fik F.C København det bedst mulige afsæt inden julepausen, mens Peter Nielsen samtidig fik den bedst mulige afsked på sin fornemme karriere. 18.399 tilskuere så PC, Álvaro og Røll slå kapital af overvægten i spil og chancer.

Cheftræner Hans Backe kunne for en gangs skyld stille med samme mandskab to kampe i træk, mens det store spørgsmål om Zuma var blevet sin skade blev besvaret negativt, i det sydafrikaneren måtte se til fra tribunen.

Udover at kampen i dag markerede sidste optræden i 2003, var det også dagen, hvor der skulle siges farvel til en af de helt store - Peter Nielsen. "Stormesteren" tog i dag i PARKEN sit sidste træk, hvorefter cheftrænerjobbet i naboklubben B93 venter. Peter ønskes al mulig held og lykke med opgaven, med et samtidig tak for alt. Også en gammel FCK kending, målræven Heine Fernandez, brugte opgøret i dag som stopklods, og han ønskes ligeledes god vind i fremtiden.

Opsatte på at levere varen, efter et noget forsømt efterår i PARKEN, startede hjemmeholdet kampen opløftende. Med genvalg til "in-form" Bergvold på midtbanen og med en energisk Hjalte centralt lagedes et tungt pres på AB'ernes bagkæde, der, som tabellen antyder, virkede alt andet end solide. Et par gode angreb og indledende fornuftige afslutninger blev til, inden Møller syv minutter inde i kampen burde havde konverteret en 100% chance i mål, i øvrigt kreeret af Bergvold, men Møllers "bananskud" uforskammet et par centimeter udenom.

Den gode start indikerede muligheder, men omvendt har billedet ofte set sådan ud inde i PARKEN i dette efterår, uden at det har udmøntet sig i noget resultatmæssigt positivt. Derfor var det heller ikke en ny oplevelse, da Michael Johansen på AB'ernes andet fremstød i kampen lagde bolden over feltet til en fri Jesper Falck, der efterfølgende flot skruede bolden op i det fjerneste målhjørne.

Med målet kom AB også mere med rent spillemæssigt og med en godt arbejdende Jesper Sørensen på den centrale midtbane blev hjemmeholdets angrebsiver for en stund afbrudt.

Med fløjspillet som det toneangivende kom F.C. København imidlertid hurtigt til sig selv, og især venstresiden med Bergvold og PC boltrede sig overfor passive Brian Gellert og Nicolai Melchiorsen, men også Bisgaard i højre diskede op med gode initiativer. Desværre blev disse ikke mødt med samme beslutsomhed i feltet, hvorfor især Hjalte, der endnu engang må roses for sine fine dybdeløb, afsluttede ufarligt lige på Stephan Andersen.

Omkring den halve time fik hjemmeholdet dog endelig udbytte af anstrengelserne. Endnu et indlæg af Bergvold ramte denne gang Álvaro, der tæt inde ved mål blev hægtet i sin afslutning. Dommer Vollquartz fløjte lød spagt, men livgivende, hvorfor Møller tilgives den brændte gigantchance han fik i samme moment. Forventelig var det at kaptajn Nielsen skulle sparke, men med symbolik på at Nielsen nu overlader scenen til yngre kræfter, blev PC valgt som skytte, og han svigtede heldigvis ikke og bragte dermed balance i regnskabet.

Med den fortjente udligning i ryggen pressede Byens Hold motiveret på og for gud ved hvilken gang leverede Bergvold kort efter endnu en frispilning til Álvaro, der med en fornem førsteberøring bragte sig alene med målmand Andersen. Desværre trak keeperen det længste strå og understregede at han er AB's pt. bedste salgsobjekt.

Halvlegen ud fortsatte med massiv boldbesiddelse til hjemmeholdet om end AB'erne i et par tilfælde bed fra sig på kontra, men den kyniske sidste aflevering og afslutning af begge hold forhindrede en respektiv pauseføring.

Fra anden halvlegs start virkede billedet uændret. Jagtende det forløsende mål pressede hjemmeholdet på og via en flot langskudsafslutning af Álvaro kort inde var scoringen nær. Desværre kom Stephan Andersen i vejen og det gjorde han også på de muligheder, der fordelte sig i de første tyve minutter af halvlegen til Møller, Nielsen og Álvaro.

Derfor virkede det også ironisk (ikke at forveksle med ufortjent) at Andersen midtvejs i halvlegen måtte se sig passeret af det der lignede en tilfældighed. Et forkølet langskud af Bergvold med retning mod et målspark, blev således kvikt dirigeret over i det ene målhjørne af Álvaros pandebrask, der dermed satte en tyk streg under at han er en angriber med næse for mål.

At Álvaro bare bliver bedre og bedre gav de næste ti minutter et tydeligt bevis på. I disse diskede angriberen op med så besnærende driblinger, afleveringer og afslutninger at det var synd og skam at måltavlen ikke blinkede yderligere.

Det var den imidlertid tæt på i negativ forstand, da Bo Svensson i en ellers ufarlig situation headede et udspark bagover, hvilket bragte indskiftede Heine Fernandez helt fri foran kassen. Heldigvis for Svensson og hjemmeholdet formåede Fernandez ikke at leve op til fordums styrke og lobbede derfor bolden i nettaget. En løftet pegefinger om at koncentrationen skal være tilstede i 90 minutter, hvis resultatet skal opnås.

Når ovenstående tilfælde indtræffer virker en 2-1 føring bestemt ikke stabil, hvorfor et sidste lukkende og slukkende mål logisk er midlet der helliger målet - en sejr. Og såmænd om midlet ikke blev anvendt fem minutter før tid, da indskiftede Røll steg til vejrs på et hjørnespark og headede målet til 3-1 uimodståeligt ind.

Herefter satte hjemmeholdet cruise-controllen på, hvilket dog var lige ved at koste et mål, da Fernandez igen slap fri. En bid af opmærksomheden fik den gamle målræv dog ikke lov at tage, da han sendte sin afslutning langt over, for herefter var scenen sat til Peter Nielsen. Til stående ovationer blev kaptajnen således skiftet ud med et minut tilbage og med stillingen 3-1 i ryggen var den perfekte afsked med Nielsen en kendsgerning.

Med sejren halede F.C. København ind på både Esbjerg og Brøndby, der begge spillede uafgjort i deres opgør. Dermed kan Byens Hold holde juleferie med en margen på syv point til førerholdet.