Kampreferat: Her vs. FCK

På et råkoldt Herfølge Stadion lykkedes det til aften F.C. Københavns danske mestre at hive en smal sejr hjem på det mål Álvaro scorede iskoldt otte minutter før tid. 4.043 så en svingende F.C. København præstation, der dog var nok til at sætte oprykkerne fra Herfølge på plads.

Med anfører Peter Nielsen ude, grundet skade/karantæne, havde Hans Backe valgt svenske Jörgen Pettersson på midtbanen, mens Álvaro erstattede en slidt Zuma i front. Med genvalg på midtbanen til Svärd og med Bech, Bergvold og Traoré på bænken var en sjælden ung københavnsk trup til en SAS Ligakamp en realitet.

Aftenens modstander Herfølge mødte til kampen med masser af selvtillid efter den flotte sejr på 2-0 ude over FC Midtjylland i søndags. Og de gode takter skulle hurtigt blive fulgt op allerede i kampens første minut. Således gav et frispark udenfor feltet en efterfølgende klumpspilssituation foran Kihlstedts mål, i hvilken Anders Jørgensen smækkede læderet på ydersiden af stolpen.

Med fem minutter spillet appellerede Herfølge spillerne - måske med rette - for straffespark, men dommer Claus Bo Larsens fløjte befriende tavs. I det hele taget virkede oprykkerne mere klar fra start end deres københavnske gæster og de kunne, uden indvendinger, på deres tredje gode mulighed inden for kampens første ti minutter havde bragt sig foran, men tilfældigheder og Kihlstedt i vejen.

Med Herfølges udeblivende chokstart begyndte F.C. København langsomt at få mere styr på spillet. Med både Nielsen og Mykland ude, bestod den centrale midtbane i dag af Svärd og Røll og i takt med deres øgede bolderobringer- og fordelinger tippede kampen i ro og mag i vatter.

Det gav også et par gode københavnske muligheder først ved Álvaro, der dog sendte sin afslutning over mål og senere ved Hjalte Nørregaard der på en Svärd-returbold, der egentlig var let, sendte bolden i sidenettet ganske fri foran mål.

Omkring den halve time blussede Herfølges spil op igen og på en friløber burde Baunsgaard havde scoret, men fremragende målmandsspil satte en stopper for hjemmeholdets forhåbninger. Chancen gav dog tydeligt mod på mere og et par yderligere giftigheder fra Herfølges side kunne uden problemer have ført til en ikke ufortjent hjemmeføring.

F.C Københavns passive indstilling i denne fase af kampen blev dog ikke straffet og holdet kunne efterfølgende gå til pausen med fornemmelsen af, at det kun kunne blive bedre i anden. Det var i al fald den fornemmelse, man sad med på tilskuerrækkerne.

Fra anden halvlegs start gav en kommunikationsfejl i forsvaret indikation om fortsat passivitet hos københavnerne. Heldigvis gav et godt Pettersson rush og energisk ungdommeligt arbejde af Svärd, som i dag var bedste FCK'er på banen, beviser om det modsatte, men de gode initiativer ikke belønnet til trods for et endog særdeles velkvalificeret langskud af lejesvenden fra Arsenal.

Med et kvarter spillet i anden halvleg viste Møller også sin eksistens på banen og det endda hele to gange. Først var han tæt på med hovedet og efterfølgende med den giftige venstrepote, men ingen forløsning for Møller og F.C. København.

Midtvejs i halvlegen fik Møller sin tredje chance og hvilken én. Men fra få decimeters afstand bugserede Møller, i noget der lignede Svanens Død udført i en meters højde over jorden, bolden udenom mål. At Møller dog overhovedet kom til chancen burde ikke have været tilfælde, idet Pettersson forinden indiskutabelt skulle have scoret på den friløber han selv tog initiativ til.

F.C. Københavns overvægt i chancer i denne halvleg skyldtes i den grad at tempoet i alt hvad københavnerne foretog sig var øget væsentlig, ligesom afleveringerne som regel fandt adressaten.

Herfølge var langt mindre farlige efter pausen, men leverede sædvanen tro en god fighterindsats. Det var dog ikke nok selvom et frispark omkring den halve time testede nerverne for tilskuerne - og evnerne hos Kihlstedt.

Med små ti minutter tilbage begyndte det så småt at ligne en pointdeling, men så tog brasilianske Álvaro fat. En lang bold fra Svensson blev således ikke ekspederet væk af Herfølges forsvar og som en trold af en æske dukkede nyindkøbet fra Helsingborg op og sparkede bolden køligt udenom en overrasket Cramer i Herfølgemålet.

Bedømt på anden halvleg en ganske fortjent scoring, men samtidig også en scoring, der med første halvleg in mente, beviser at topholdene som regel har heldet og marginalerne på sin side

Det havde F.C. København til aften, også da Herfølge inde i overtiden fik en gigantchance for at udligne, men hovedstødet få meter fra stregen just i nævnerne på en godt spillende Kihlstedt, der som Svärd og naturligvis Álvaro havde sin store andel i sejren.

Dermed kunne F.C. København drage til hovedstaden igen med tre point via Álvaros første SAS Ligamål. Med Brøndby, Esbjerg og OB's forventede sejre i aften er der dog status quo i toppen af SAS Ligaen. Næste opgave for løverne bliver på søndag, hvor Christian Andersens tropper kommer til PARKEN og det i øvrigt med en ordentlig snitte på hele 7-1 mod FC Midtjylland i bagagen.