Kampreferat: FCK vs. FCN

En begivenhedsrig dag i PARKEN

Knapt havde F.C. Københavns brasilianske nyerhvervelse, Àlvaro Santos, forladt PARKENs lækre grønsvær og de mange fans velkomsthyldest, før Byens Holds to startende angrebsesser, Zuma og Jónsson, bød på fodboldsamba af højeste klasse.

Allerede i kampens femte minut befandt Zuma sig i en position, der på hjemmebanedansk hedder "på kanten af offside". Myklands dybe stikning var i europæisk topklasse, og Zumas efterfølgende sydafrikanske improvisationer på kanten af og i feltet var på samme høje niveau. De to efterladte nordsjællandske backs kunne kun iagttage, at Zuma passerede med Hoffmann med en behersket yderside langs jorden.

De næste seks minutter spillede F.C. København drømmebold i sensommersolen. Sammenspillet mellem Zuma og Jónsson var eminent og mere direkte end længe i PARKEN, og på midten lå en yderst veloplagt Mykland og strøede om sig med gennemtænkte afleveringer.

Ved sin side havde han unge Christian Traoré, der hurtigt fik dokumenteret, at han har lyttet og lært ved taktikmøderne og til træning. Med gode placeringer uden bold - og fornuftige beslutninger med - bidrog han til, at dampen blev holdt oppe i maskinrummet.

Allerede et par minutter efter scoringen endte en Zuma-Jónsson-kombination hos Traoré i næsten fri position foran F.C. Nordsjællands mål. Desværre løb tæmningen fra den unge amagerkaner, og en FCN-spiller kunne sparke til hjørne.

Det kom der ikke noget ud af, men med hjælp fra Bo Svenssons (anfører i Nielsens og Lønstrups fravær) fod fik udeholdet en helt unødvendig kontrachance, hvor Mykland måtte halse tilbage og rydde op.

Straks giv det den anden vej, og efter et par mellemstationer sendte Mykland endnu engang Zuma afsted i direkte konfrontation med det vaklende FCN-forsvar. Zumas hurtige og flade afslutning gik kort forbi Hoffmanns højre stolpe.

Et par minutter senere - og stadig inden det 10. spilleminut - var Zuma igen farlig, men han snublede på kanten af feltet.

Så kom den kolde spand vand i hovedet. Et relativt ufarligt frispark fra David Rasmussen overrumplede totalt Balász Rabóczki ved den højre stolpe. 1-1 efter nogle af de bedste FCK-minutter i PARKEN i mange år !

Heldigvis fortsatte københavnerne presset ufortrødent, og der var knapt spillet 60 sekunder efter udligningen, da Francis Dickoh med det yderste af støvlen fik afværget foran en helt fri Zuma. Og i selvsamme 12. minut havde Ole Tobiasen en pæn hovedstødschance efter et frispark fra højre.

I de næste 12 minutter havde FCK såmænd yderligere 5-6 offensive udfald, der ikke manglede meget i at blive store chancer, men hver gang kom en FCN-spiller i vejen i sidste øjeblik.

Lidt over halvvejs i halvlegen viste udlejede Fredgaard sig for første gang, da han snød Ole Tobiasen og sendte et præcis indlæg til lange Dennis Sørensen, som headede godt mod første stolpe. Med et tigerspring og en fornem redning lykkedes det imidlertid næsten Balázs Rabóczki at slette indtrykket fra FCNs billige scoring.

I det 30. minut snød en endnu engang hårdt arbejdende og klogt spillende Hjalte Nørregaard både Steffen Hartmann og en FCN-kollega ved sidelinien, men den unge himmelstormer glemte at gøre arbejdet færdigt, idet han sjuskede med indspillet fra baglinien.

Med lidt over ti minutter igen af den begivenhedsrige halvleg mente dommeren, at han skulle blande sig.

Foran Nedre C valgte han at give Mykland en påtale. Det forekom en smule misforstået al den stund, at nordmandens brøde bestod i at klage over, at en FCN-spiller løb i vejen for et frispark. FCN-forseelsen var til en advarsel, men opmanden foretrak altså en tete-a-tete med F.C. Københavns karismatiske midtbanedynamo.

Kort efter demonstrerede dommeren, at han faktisk havde medbragt kort. Desværre for Traoré kostede en ureglementeret tackling et gult kort.

I det 36. minut viste Todi Jónsson, hvorfor han er stærkt på vej til at blive F.C. Københavns meste scorende spiller nogensinde.

Med den nuværende rekordholder, Lars Højer, som et af 17.065 vidner, arbejdede han sig nærmest gennem Hartmann og Dickoh og afsluttede med en flad venstre inderside lige uden om den fremstormende målmand til hjemmeføring på 2-1.

Det var høj nordatlantisk klasse, og nu er Jónsson kun et par kasser fra at blive klubhistorisk. Mon ikke Højer er den første med lykønskningen, når det sker?

Med føringen i ryggen cruisede F.C. København til pause, men holdet nåede dog i halvlegens sidste minutter at afsløre en foruroligende tendens i retning af mere sløseri i opspillet.

Hvis man ønsker et entusiastisk og grundigt referat af 2. halvleg, så skal man nok søge på F.C. Nordsjællands hjemmeside.

Herfra skal det blot konstateres, at kombinationen af glimrende FCK-angreb (desværre næsten uden egentlige afslutninger på mål) og miserable fejlafleveringer gjorde halvlegen til en blandet fornøjelse for hjemmeholdets mange fans.

Det skete lidt for frekvent, at bolden blev tabt i fremløb, og der er vist ingen i det københavnske forsvar eller på midtbanen, der for alvor kan sige sig fri for sjusk i afspillet. Omvendt skal alle med defensive pligter komplimenteres for at nå tilbage og lukke rimeligt effektivt af.

Foran var Zuma stadig uhyre bevægelig og farlig, og Todi Jónsson en god targetman, men de mange angreb og fikse kombinationer løb for tit ud i sandet med den sidste aflevering.