Kampreferat: FCM vs. FCK

Der var fuld gevinst på spillepladen, da Byens Hold i rundens fremskudte kamp sikrede sig alle tre point via scoringer i anden halvleg af Røll og indskiftede Todi efter Frank Kristensens føringsmål. 6.438 tilskuere var vidner til en livlig og spændende affære, der i F.C. København fandt sin retmæssige vinder, hvilket atter bringer løverne op på rækkens førsteplads.

Hans Backe havde foretaget genvalg til samtlige spillere fra forrige rundes kamp mod Viborg. De fine offensive takter fra dette opgør skulle fortsættes, mens eliminering af forsvarsfejlene har været et fokuspunkt ugen igennem. Det offensive spil hang indledningsvist godt sammen. Med Røll, Zuma og Pettersson som frontfigurer leverede løverne flere nydelig opspil, men den sidste aflevering, den gode afslutning og manden i boksen manglede.

Omvendt spillede også FCM fint med. Ud fra en 4-3-3 med en stærkt spillende Thomas Rathe på den offensive midtbane og en energisk Bo Hansen i front gjorde hjemmeholdets sit til at levere seværdig fodbold for det rekordstore publikum på Ikast Stadion, der med dagens bonderøvs tema in mente sad i halm til op over ørene ude på lægterne.

Noget hø blev de også vidner til inde på banen, da F.C. Københavns forsvarsspiller, Bo Svensson, efter ti minutters spil serverede bolden til Frank Kristensen, da han lagde alt for kort og blødt tilbage med hovedet til keeper Rabo. "Farlige Frank" sagde tak for dette, løb imellem og headede bolden i en blød bue over en prisgivet Rabo. Kæmpe forsvarsfejl af Svensson og dagens mantra anslået.

Scoringen ansporede ulvene yderligere, og den resterende tid af halvlegen afslørede taktisk god forståelse og stor offervilje hos hjemmeholdet. Momentvise pressekvenser blev lagt på F.C. Københavns bagerste kæde og via afslutninger fra Kristensen og Rathe kunne midtjyderne havde forøget deres score, men især Zivkovic og Rabo i målet leverede gode defensive præstationer.

F.C. Københavns angrebslyst var imidlertid langt fra stækket, og især fra venstrekanten med oplagte Røll og offensivt indstillede PC blev der vist fine takter. Også Zuma og Pettersson kløede ufortrødent på og midtvejs i halvlegen blev det også til en kæmpe chance til Zuma, da et super Røll initiativ endte med en aflevering til sydafrikaneren tæt inde ved mål, men den hårde afslutning blev blokeret kort før stregen af Søren Skriver.

En hav af hjørnespark til Byens Hold resulterede heller ikke i den udlignende scoring og noget uforløste kunne københavnerne gå til pause. Omvendt leverede - for at bruge ulvefører Ørgaards egne ord - bonderøvene en fin indsats i første halvleg og stillingen derfor ikke 100 % anfægtelses- værdig.

I pausen måtte Jesper Mikkelsen lade sig erstatte med Lasse Sall og placeret centralt på midtbanen skulle han hurtigt markere sig. Således leverede han et deja vu fra Aarhus, da han i flyvende stil stemplede Bo Svensson i dennes forsøg på at sparke en lang bold op i banen. Heldigvis slap Svensson denne gang med skrækken og en øm fod, mens Sall nådigt blev præsenteret for det gule kort.

Det ubehagelige gys i kroppen blev dog hurtigt afløst af en lykkefornemmelse. Dagens mantra - forsvarsfejlene - blev vakt til live af hjemmeholdets anfører, Martin Nielsen, da denne forsømte at ekspedere bolden væk på baglinien. Bolden opsnappede Zuma og den efterfølgende aflevering bagud i feltet havnede hos Røll, der nådesløst smækkede til læderet med vristen og udligningen en kendsgerning.

Scoringen forvandlede kampen. Der stod nu F.C. København på det hele og med en god boldfordelende Nielsen på midtbanen blev midtjyderne sat under pres. Sammenspillet mellem Røll, Zuma og Pettersson var ligeledes en fornøjelse at følge, blot sad man og savnede den kyniske afslutter foran mål.

At Pettersson - om ikke andet i denne kamp - ikke kan betegnes som dette, beviste han da misbrugte en gigantchance foran et frit mål tyve minutter før tid. Chancen opstod da Skov-Jensen klodset boksede bolden hen for fødderne af skåningen, men tilbuddet uforskammet returneret tilbage med en overplaceret inderside.

En mand med beviseligt skud i støvlerne - tre mål i de seneste fire kampe - Todi Jónsson, blev kort efter sent på banen i håbet om scoringen til føring 2-1. Og dette håb blev lynhurtigt forvandlet til realitet. 30 sekunder efter Todis entre snød dirigent Nielsen med en aflevering ned gennem banen en forvirret 4-back-kæde, der tydeligt satsede på off-side. Konsekvens af forsvarsfejlen; Todi alene med landsholdsreserven Skov-Jensen og blottet for nerver udplacerede færingen den fremstormende keeper.

Vigtigheden af denne scoring blev tydeligt understreget af spilleres, bænkens og de medrejsende fans euforiske jubel, men endnu et kvarter tilbage at spille i og som sådan intet afgjort endnu.

I dette kvarter skulle det dog vise sig at løverne var tættere på 3-1 end ulvene på 2-2, selvom indskiftede Pimpong nok fik en negl eller to til at ryge med et par nervepirrende afslutninger. Heller ikke Skov-Jensens raid op til et sidste minuts hjørnespark kastede noget af sig til hjemmeholdet og da tiden rundede "Gamle Ole", kunne fløjten lyde med banko til københavnerdrengene som konsekvens.

Næste opgave for Byens Hold er hjemme i PARKEN den 1. Juni, hvor OB kommer på besøg.