Kampreferat: FCK vs. FCM

Dagens 22 aktører løftede inden kampstart i fællesskab et flag, der skulle markere Fair Play/Fair Fans temaet. Samhørigheden fortsatte kampen ud, hvor holdene via hver sin halvleg scorede én gang hver. 12.968 tilskuere var vidner til 1-1-resultatet.

Det var to godt organiserede mandskaber, der i dag bød hinanden op til ”bal” i PARKEN. Bedst startede hjemmeholdet, der via en oplagt Thomas Røll, tilspillede sig kampens første chance. Det hårde indlæg/skud fra den nybagte landsholdspiller, blev dog blokeret tæt inde ved stregen. Røll fortsatte med at presse på i venstresiden, og han blev i denne fase godt akkompagneret af 100- kampsjubilaren Zuma, der i flere situationer måtte bremses med ulovlige midler af det midtjyske forsvar.

Dagens løveanfører, Peter Nielsen, ville også være med i løjerne, men han kunne efter et kvarters spil se sin afslutning fra fri position, 15 m fra målet, flyve over.

Det var ikke meget man så til FCM’s offensiv i første halvleg. Magleby havde et forsøg i kategorien ”fugleskydning”, og Pimpong gav i et par situationer prøve på sin hurtighed, men ikke sin farlighed. Anderledes tændt virkede hjemmeholdets angriber Peter Møller. Med sin evige kampgejst, voldte han Søren Skriver og Martin Nielsen flere vanskeligheder, men hans første skarpe afslutning fra en spids vinkel, efter en halv time resulterede ikke mål, men derimod et målspark.

Møller skulle dog få noget at glæde sig over senere i halvlegen. På et formidabelt rush af Røll på venstrekanten havnede bolden, via Peter Nielsens lår, hos Møller, der såmænd klappede til den med højrepoten. Bolden tog nøjagtig det spin, der var nødvendigt og nettet bag Skov-Jensen kunne blafre. Møller løb jublende til baglinien og klappede begejstret på den højrefod, der i sæsonens løb, har vist ikke at være så uefn igen.

1-0 målet blev sat ind på det vigtige tidspunkt - tre minutter før pausefløjtet. Normalt vil et sådant mål medføre et vist psykologisk overtog i efterfølgende halvleg. Dette var dog ikke til at få øje på i dag. Fra anden halvlegs start var det nemlig udeholdet, der satte sig på begivenhederne. Indledningsvist fik Magleby et mål underkendt for off-side, og Jessen var tæt på at komme til en farlig afslutning. Bedre blev det heller ikke af, at dagens Man of the Match, Peter Møller, i pausen måtte lade sig erstatte af Todi, grundet en dyb flænge i hælen.

Roses skal dog det jyske hold i dag, for at spille sin chance, som et af de første hold, der har gæstet PARKEN i år. F.C København havde meget svært ved komme igennem til afslutninger og boldbesiddelses-statistikken talte i midtjydernes favør. Dette gav også bonus efter 25 minutter da to indskiftede ulve tog affære. På en koldblodig frispilning fandt Nicolai Jørgensen en fri Thomas Rathe, der blottet for nerver, med en inderside satte bolden i nettet bag en sagesløs Rune Pedersen.

Så forventede man et massivt pres fra hjemmeholdet, men dette udeblev. Et par indlæg kunne være blevet farlige, men de berømte små marginaler (og centimeter) manglede i dag. Derimod vejrede ulvene morgenluft efter den fortjente udligning, men heldigvis var der kold eftermiddagsluft over PARKEN i dag, og de farlige situationer midtjyderne tilspillede sig, løb ud i sandet.

1-1 stod sig - og det var set over hele kampen et ganske retfærdigt resultat. Status er at PARKEN stadig fremstår, som et uindtageligt fort og at førstepladsen blev udbygget med ét point – det er da stadig værd at varme sig på i en kold og blæsende efterårstid. Forza FC.