Kampreferat: AaB vs. FCK

Til trods for at det danske mesterskab blev afgjort torsdag aften til Brøndbys fordel, kan vi alligevel se tilbage på en stor sæson. Specielt denne forårssæson har været ganske imponerende. Se bare på nedenstående tal:

11 sejre
3 uafgjorte
0 nederlag
Målscore: 33-8
.....

F.C. København afsluttede her til aften sæsonen med at vinde overlegent over AaB med 4-2 på Aalborg Stadion. Erik Mykland måtte melde fra kort får kick-off. Hans ene tå var så meget i smerter, at Myggen og lægestaben besluttede af han skulle stå over.

Ud over en FCK-sejr skulle der et lille Lyngby-mirakel til i Brøndby, hvis gæsterne skulle have guldmedaljerne hængt om halsen i Aalborg, og vi gjorde pligtskyldigt hvad vi skulle, da AaB var i foræringshjørnet og Peter Møller let kunne straffe sin gamle klub med to scoringer i de første 18 minutter.

AaB kom lidt bedre med, da Allan Gaarde fik reduceret omkring den halve time efter at Bo og Rune havde tøvet lidt vel rigeligt med at gribe ind. Men københavnerne kom ud efter pauseteen med den overraskende viden, at det stadig stod 0-0 i Brøndby... Opmuntret af dette sprintede Todi fra Thomas Bælum og øgede let til 3-1, og lidt efter boksede Jimmy Nielsen et frispark fra Christian Poulsen lige ud i hovedet på Bora, der sagde pænt tak og bugserede bolden over stregen. 

Stefan Bidstrup fik reduceret til 2-4, og så kom den frygtede, men ventede melding fra Vestegnen om, at hjemmeholdet havde fået hul på bylden.

De mange medrejsende fans gjorde deres til at holde humøret oppe og heppede lystigt på Lyngbys nedrykningsdømte amatører, men som tiden gik svandt håbet, og i slutminutterne øgede Brøndby til 2-0 mod tappert kæmpende Lyngby. Og så hjalp det ikke meget, at FCK sikrede sig sin syvende udesejr i træk i ligaen. Det blev "kun" til sølvmedaljer efter et hæsblæsende forår, hvor man indledte 10 point efter Brøndby og sluttede á point.