Kampreferat: Næs vs. FCK

Der var en duft af sommer og superliga i luften, da Næstved bød velkommen til de danske mestre fra F.C. København. Det drejede sig om pokalturneringens kvartfinale som skulle afgøres.

Hans Backe havde valgt at spare Christian Poulsens efter dennes landskamp i onsdags mod Irland. Det gav plads til Christian Lønstrup inde på den centrale midt sammen med Erik Mykland. Zuma var også igen at finde i startopstillingen efter overstået sygdom.

Der var ikke gået mere end et minut før FCK kunne have bragt sig foran. Todi fik en friløber - desværre fortsatte han sin "giftige" stil fra søndagens kamp mod AB - han skød forbi mål.

F.C. København fortsatte den offensive stil. Specielt Thomas Røll på venstrekanten udfordrede meget. Næstved kæmpede dog heroisk og kom da også frem til et par afslutninger.

FCK bragte sig foran på et straffespark begået mod Todi Jónsson. Thomas Røll omsatte det sikkert til føring - der var gået et kvarter.

Ikke mange minutter senere spillede Byens Hold sig igennem på et virkeligt flot kontraangreb. I sidste ende var det Bisgaard der uselvisk spillede en helt fri Zuma fri der sikkert scorede til 2-0.

Herefter troede størstedelen af de næsten 10.000 tilskuer nok, at det ville blive en reel ydmygelse af Næstved. De grønne formåede dog at holde gejsten oppe og det var ikke helt ufortjent, da Anders Clausen kunne bringe Næstved tilbage i kampen med et flot hovedstødsmål. Godt nok var det på et forsvarskoks af Tomas Antonelius, men Næstveds optimisme gav altså afkast.

Herved blev det også halvlegsstillingen. En halvleg der havde haft et fint underholdningsniveau og til tider rigtig godt fodbold fra FCKs side.

Kampen blev lukket kort inde i anden halvleg, da Zuma kunne score sit andet mål efter Peter Christiansens frisparksforsøg. Det var som om luften gik ud af Næstved herefter og FCK-spillerne kunne nu boltre sig på hele banen.

1-4-målet blev scoret af Todi, men stor cadeau til Peter Christiansen for et fremragende oplæg til målet: En godt rush fra midterlinien og en god stikning splittede hele Næstveds forsvar.

Så skete de noget der sjældent er set før: F.C. København scorede sit andet straffesparksmål. Igen var det Thomas Røll der sikkert omsatte det til det endelige resultat: 1-5.

Man må sige, at Næstved kæmpede så længe de havde kræfterne, men FCK var overlegne i alle spillets aspekter, og sejren kunne sagtens have været større.