Kampreferat: AB vs. FCK

Et af de prestigefyldte lokalopgør mod AB skulle endnu engang afvikles. Denne gang foregik det på Gladsaxe Stadion. Der var tale om et topopgør. Ligaens nummer to og tre mødtes, og sejrherren kunne hente vigtige point i på førerholdet, Brøndby.

AB lagde godt ud med gode kombinationer og flere gennemspillet angreb. Desuden virkede Gladsaxe-holdet utroligt aggressive, og vandt derved mange nærkampsdueller. Som halvlegen skred frem, fik F.C. København mere styr på sagerne, og overtog boldspillet i store perioder af de første 45 minutter. AB var dog som altid farlige med Lundberg og Sule i front, og det var da netop også Abdul Sule der kunne bringe Akademikerne på 1-0 efter af have rundet Jacob Laursen og udplaceret Magnus Kihlstedt. Ikke helt ufortjent på dette tidspunkt. De grøn-blusede havde spillet rigtigt flot i det første kvarter.

Som sagt tog FCK over, og fik styr på spillet. Det gav et par gode forsøg til Zuma, men sydafrikaneren formåede ikke at presse Jan Hoffmann i AB-målet synderligt.

Der kunne dog ikke pilles ved udligningen der kom kort før halvleg. Efter et glimrende indlæg fra Rytter, kunne Peter Møller score sit første mål i SAS Ligaen siden hans comeback til dansk fodbold.

Anden halvleg blev med FCK som den med mest spil. AB var som sædvanlig farlige på kontraangreb, og flere gange var det også tæt på et føringsmål til hjemmeholdet. Men F.C: København satte trumf på godt og vel et kvarter før tid, hvor Morten Bisgaard bliver spillet helt fri af den indskiftede Peter Christiansen. Bisgaard sparkede hårdt forbi Hoffmann og ind i mål til stor jubel for de mange FCK-fans .

AB blev tvunget længere frem på banen, men lavede mange fejl. Det betød store chancer til F.C. København for at lukke kampen, men endnu engang var afslutningerne ikke kvalificeret nok til at volde AB-keeperen nogle problemer.

I stedet var det AB der ikke helt ufortjent fik udlignet i dommerens overtid. FCK-spillerne protesterede på det kraftigste, da man ikke mente at bolden var over stregen. Det mente dommer Tonny K. Poulsen dog, og kunne kort efter fløjte kampen af til slutresultatet 2-2.

Ikke ufortjent efter spil og chancer, men utroligt ærgerligt, da F.C. København kunne have hentet vitale point på førerholdet, Brøndby. I stedet blev det til en kold klud i hovedet endnu engang – det er ikke mere end tre dage siden, at der skete det samme mod Dortmund.