Kampreferat: OB vs. FCK

Søndag aften skulle triumfen i Amsterdam følges op i SAS Ligaen. F.C. København var taget en tur til Odense for at møde OB.

Kampen startede meget lige med to meget tændte hold. OB satte tempo på fra starten. Efter en 10 minutters tid begyndte FCK dog at røre på sig. OB blev presset langt tilbage på banen, og det var fuldt fortjent, at Thomas Røll kunne bringe FCK i front efter Zumas glimrende indlæg men også på et glimrende forarbejde at Morten Bisgaard.

Herefter dominerede københavnerne kampen. Anført af en tændt Christian Poulsen sad Byens Hold solidt på kampen, og til tider var der skydetelt foran Karim Zazas mål.

Derfor må man også betegne OBs udligning i slutningen af første halvleg som noget ufortjent, men når Kaspar Dalgas bliver spillet helt fri af FCKs egen Magnus Kihlstedt, vil det være dumt at OBeren ikke at sparke bolden i kassen – et flot lob over Kihlstedt resulterede i udligningen til 1-1.

Det ændrede dog ikke på den særdeles underholdende første halvleg – i hvert fald set med FCK-øjne. Angrebene bølgede ned mod OBs mål, og Heine Fernandez, Zuma, Bisgaard og Røll burde alle have scoret. Blandt andet ramte Zuma stolpen – meget uheldigt for københavnerne.

Derfor var det en ufortjent pausestilling. F.C. København havde været dominerende, Røll og Bisgaard havde været aggressive på hver deres kant, og forsvaret havde været solidt. OB havde haft én chance, og scoret på den. F.C. København havde haft 7-8 stykker, men kun udnyttet en enkelt. Det skulle der gøres noget ved i anden halvleg.

Anden halvleg blev ikke nær så seværdig somden første. OB kom tydeligvis ud af omklædningsrummet med fornyet gejst, men kom dog ikke rigtigt frem til det helt store. F.C. København stod en anelse længere tilbage på banen, hvilket betød, at OB fik lidt mere plads at spille på.

Peter Møller kom ind i stedet for Heine Fernandez i det 65. minut. Det gav lidt mere fylde i angrebet.

Morten Bisgaard skulle have bragt danmarksmestrene foran efter 70 minutter, men i helt fri position skød han bolden langt over og forbi. Kort efter får OB annulleret et mål for offside. Uden at have genset situationen på TV, virkede kendelsen OK, men det syntes størstedelen af de 7.795 tilskuere nok ikke.

Carsten Fredgaard erstattede Morten Bisgaard i det 75.minut, og Thomas Røll rykkede over på højrekanten, mens Fredgaard tog sig af venstre.

OB fortsatte med at have et lille overtag, mens F.C. København var farligst i kontrafasen. Zuma havde en del dueller med OBs forsvar, men de fleste gange fik fynboerne tacklet bolden væk fra den vævre sydafrikaner.

I de sidste 10 minutterne ebbede kampen lidt ud. Tempoet faldt, og begge hold virkede tilfredse. Således sluttede kampen også. Set på chancefordelingen burde vi have taget alle tre point, men OBernes fight i anden halvleg var prisværdig.

F.C. København har stadig ikke tabt under Hans Backe, men kunne vi have byttet resultat med det i Amsterdam havde vi nok været en smule mere tilfredse.