Kampreferat: FCK vs. AFC

Endnu engang var der international kamp i PARKEN. Denne gang var det hollandske Ajax, der var på besøg i UEFA Cup’ens anden runde. Forventningsfulde tilskuere var klar til at vise København frem fra byens bedste side.

Første halvleg startede med FCK i den klart dominerende rolle, og Carsten Fredgaard kunne sagtens have bragt FCK foran efter bare to minutter, men hans skud strøg lige forbi mål. Som tiden gik faldt tempoet dog, og Ajax kom mere med ind i kampen. Hollænderne kunne også sagtens have bragt sig foran, hvis ikke Kihlstedt havde lavet en mesterredning på et hovedstød fra hans landsmand Zlatan Ibrahimovic.

Herefter overtog Ajax spillet og fik bolden spillet godt rundt, mens FCK løb meget efter bolden. Det gav dog ingen åbne målchancer. Alligevel fik Wamberto headet bolden i mål efter et frispark, men han var dog offside, og den slovenske dommer annullerede korrekt målet.

Ajax satte sig mere og mere på spillet og kom godt over fløjene, men FCK fik sig arbejdet sig ind i kampen igen, og i de sidste 10 minutter af halvlegen var kampen meget lige.

I dommerens tillægstid af første halvleg, fik Thomas Røll scorede et flot mål på hovedstød. Noget uforståeligt annullerede dommeren også dette mål, og efter at have genset episoden i slow motion, må man stadig konstatere, at Røll regulært bliver bortdømt.

Herefter fløjtede dommeren første halvleg af. En fin første halvleg, men med få åbne målchancer.

Anden halvleg kom til at minde meget om første. FCK satte sig kraftigt på de første 5-10 minutter, hvor der kom flere gode afslutninger på Fred Grim i Ajax’ mål. Men ligesom de første 45 minutter faldt tempoet som tiden skred frem. FCK havde dog en kæmpe dobbeltchance – først ved et godt skud fra Niclas Jensen, og på riposten skulle indskiftede Heine Fernandez have bragt københavnerne i front, men afsluttede svagt lige på Grim.

Herefter blev det en meget lige forestilling. FCK havde et lille overtag, men ikke noget der satte det store pres på Ajax. Tilskuerne prøvede alt hvad de kunne for at hjælpe F.C. København frem til sejr.

Målene forblev dog tomme, og kampen endte 0-0. F.C. København har nu en svær udekamp i Amsterdam, men som Hans Backe har pointeret, så bliver intet afgjort i den første kamp.