Kampreferat: AaB vs. FCK

En af de svære udekampe blev spillet søndag aften, da F.C. København var rejst til Aalborg for at møde rækkens nummer to, AaB. F.C. København var plagede af adskillige skader, således var hverken Fernandez, Zuma, Todi, Simpson eller Poulsen med i Aalborg - de var blevet hjemme for at pleje deres skader. Det betød en del omrokeringer i forhold til torsdagens kamp mod Obilic: Bisgaard og Fredgaard i front, Lønstrup på højrekanten og Mio ind på den centrale midt sammen med Thomas Røll.

Kampen startede meget lige – og forblev faktisk sådan i hele første halvleg. De vitale spillere i de første 45 minutter var de to målmand, Magnus Kihlstedt og Jimmy Nielsen. Først var det Kihlstedt, der reddede Andres Opers skud fra kort distance, og senere var det Nielsens tur til at redde AaB fra at komme bagud. Kihlstedt var dog chanceløs da kampens dommer, Tonny K. Poulsen, noget uforstående valgte at forære AaB et straffespark, fordi Michael Silberbauer havde snublet over sine egne ben. Saarenpää sagde pænt tak for det ved at bringe AaB sikkert i front.

Herefter steg intensiteten og tempoet i kampen. Få minutter efter scoringen var AaB heldige med ikke at få vist Zelinski ud, da han noget ukontrolleret gik ned i en tackling med knopperne først, og Morten Bisgaard kun med nød og næppe undgik at blive offer for et voldsomt frispark.

Kampen fortsatte dog med høj intensitet og få minutter før pausen brød den velspillende Thomas Rytter i gennem på højrekanten, snød Allan K. Jepsen og spillede bolden ind på midten til Thomas Røll, der med et hårdt, præcist spark udlignede til 1-1. Et rigtigt flot angreb med Lønstrup som igangsætteren, Rytter som oplæggeren, og Røll som afslutteren.

Anden halvleg blev rigtig god set med FCK-øjne. Forsvaret var bundsolidt, og det der gik forbi forsvaret, tog Kihlstedt sig sikkert af. Bolden blev spillet sikkert rundt, og specielt Røll var den store kreatør på midtbanen med flere gode afslutninger. Kun Jimmy Nielsen reddede AaB fra at komme bagud. Også Morten Bisgaard og Thomas Thorninger kunne have bragt FCK foran, men endnu engang manglede der lige det sidste i afslutningerne før de blev rigtig farlige.

Kampen sluttede 1-1, hvilket må siges at være OK. Det mest positive var at se FCK's organisation fungere som den gjorde i sidste sæson. Hvis det niveau holdes i bagkæden, og vores angribere snart bliver klar igen – så lover det godt til fremtidens kampe.

Desuden skal det lige tilføjes, at Mikheil Ashvetia kom ind i de sidste 7 minutter af kampen og dermed fik sin debut. Misha gjorde det fint den korte tid han var inde, og det bliver spændende at følge ham i fremtiden.