Kampreferat: FCK vs. Brø

FCK udspillede Brøndby

Søndag var der "DM-finale" i PARKEN, da F.C. København mødte Brøndby i årest næstsidste spillerunde. FCK kunne med en sejr spille det danske mesterskab hjem til klubben, mens Brøndby var nødt til at vinde for at bevare troen på en topplacering.

Hjemmeholdet startede bedst, og Brøndby stod langt tilbage på egen banehalvdel, hvilket medførte adskillige chancer til Zuma, Fernandez og Poulsen i den første snes minutter, men Mogens Krogh var på toppen og holdt Brøndby inde i kampen.

Det markante overtag førte først til en forløsende scoring efter 35 minutter, da unge Christian Poulsen headede bolden sikkert i mål efter et hjørnespark fra Niclas.

Fest i PARKEN - det kan man roligt sige. 30.000 københavnerne sørgede for at Byens Hold blev bakket op samtlige halvfems minutter.

Anden halvleg var en tro kopi af første - dog med flere mål, hvoraf især et vil gå over i historien: 10 minutter efter pausen modtog Sibusiso Zuma et indlæg fra Thorninger i feltet, tæmmede bolden med brystet og i samme bevægelse saksesparkede han bolden i mål bag en chanceløs Mogens Krogh. Et formidabelt klassemål, der vil sidde prentet i mange fodboldhjerner i flere år frem.

Kun de mest optimistiske Brøndby-fans troede nu, at Brøndby kunne komme tilbage i kampen, og da Per Nielsen reducerede 10 minutter senere - på hovedstød efter hjørne fra Mikkel Jensen - var det fortsat som om FCK havde fuldkommen styr på begivenhederne og ikke lod sig skræmme af målet.

Pascal Simpson afløste Fernandez et kvarter før tid, og den store svensker viste sin styrke ved at lukke kampen med 11 minutter igen, da Zuma afleverede fra venstre side og Pascal prikkede bolden i mål til jubel og 3-1.

Tak for en fest. 30.000 ellevilde FCK-fans blev i PARKEN en time efter slutfløjtet og hyldede spilllere og ledere af klubben. Nu venter Champions League kvalifikation - vi kan næsten ikke vente.